Szlovénia túra és kirándulástippek

2023. június 28.
2331
Szlovénia túra és kirándulástippek

Szlovénia az egyik legvarázslatosabb túrahely Európában, ami szinte minden korosztálynak adhat valamit. Szlovénia  lenyűgöző tájakat, lélegzetelállító hegycsúcsokat tartogat Nekünk a túrák során , a friss hegyi levegő és a gazdag növény-és állatvilág, egyaránt vonzzák a kirándulás és aktív kikapcsolódás szerelmeseit. Már téged is hívogat a természet? A Túrabarátok listájáról a Szlovén hegyi túra, illetve a szlovéniai kirándulás sem maradhat ki, amiket közös erővel teljesítünk, ha csatlakozol hozzánk!

Szlovénia! Felejthetetlen túra az egyik legszebb országában? Gyere és tarts velünk!

Válogass túráink közül!

Kirándulás Szlovéniában? Tudtad, hogy a túraútvonalak paradicsoma éppen Szlovénia?


A szlovének körében gyakran hallani, hogy ha az előrejelzések szerint napos hétvégét ígérnek, akkor azt biztosan a természetben szeretnék eltölteni. Ez talán nem is meglepő, ha csak azt nézzük, hogy a „legtúrázósabb” nemzetek közé tartoznak. Az ország területe mindösszesen 20 ezer négyzetkilométer, aminek legalább a 70%-át kalandos alpesi hegyvidékek, dimbek-dombok borítják – ez azért nem kicsi terület! Ami pedig a kijelölt túraútvonalakat illeti, ebből sem szűkölködik a vidék, hiszen több ezer ösvény vár, és a helyiek szerint elég nehéz olyan helyet találni, ahol ne jönne jól a túrabakancs! 


Na, de mit érdemes még tudni eme csodálatos országról? Egy Szlovéniai kirándulás avagy komolyabb Szlovéniai túrázás során megannyi felfedezni való vár, amelyeket a legjobban gyalogosan lehet bejárni. A hegycsúcsokról például lenyűgöző kilátás nyílik, amely minden egyes verejtékcseppet megér a felfelé vezető úton. Az alacsonyabban fekvő völgyek is csodálatos kilátást nyújtanak a vidékre, és még a fennsíkokon való barangolásnak is megvan a maga varázsa, a hangulatos falvaktól egészen a nagyvárosokig. Szlovénia egy másik nagy előnye a kiránduló helyek közötti rövid távolságok, azaz a városi forgatagból mindössze néhány perc alatt eljuthatunk a legközelebbi túraútvonalakhoz.

A legnépszerűbb Szlovén túraútvonalak és természeti szépségek mellett a vidéken megszámlálhatatlan program és kikapcsolódási forma várja az idelátogatókat. Lehetőség van hegymászásra, kerékpározásra, hajókázásra, kajakozásra, barlangászásra és sok egyéb más programra. Ha pedig egy kicsit megpihennél, a termálfürdők és wellness-központok kiváló lehetőséget nyújtanak a rekreációra. Érdekelnek Szlovénia kirándulástippei, Szlovénia legszebb túraútvonalai? Olvass tovább!

Szlovénia kirándulástippek
Nyaralás külföldön : Szlovénia egynapos kirándulás, több napos Szlovéniai túra? Bárhogy is legyen, a vidék számos felfedezni valóval vár!

Szlovénia legszebb túraútvonalai, Szlovénia kirándulástippei!


Szlovénia lenyűgöző természeti kincseket rejt magában, változatos terepviszonyának hála pedig mindenki megtalálhatja az ízlésének és erőnlétének megfelelő túraútvonalat: az alpesi fennsíktól kezdve a karsztperemen át, a mérsékelten magas hegyvidékig és a magashegyi régióig húzódik, egészen 2864 méteres magasságig, amely Szlovénia égimeszelőjének, a Triglav-hegy csúcsának a mérete. 

Kirándulás Szlovénia vidékére? Tekintsd meg aktuális túráinkat!

Válogass túráink közül!


A Triglav Nemzeti Park Szlovénia legtermetesebb és egyben legrégebbi nemzeti parkja, ami madárcsicsergéses tájat, zöldellő tűlevelű fenyveseket, kristálytiszta türkizkék hegyi tavakat, izgalmas szurdokokat és csodálatos hegyeket kínál. Mivel a terület gyalogszerrel könnyen bejárható, Szlovénia ezen része, egy kirándulás során gyerekekkel is bejárható. A túrautak Szlovénia szerte pihenőhelyekben gazdagok, a főbb útvonalak mentén számos hegyi kunyhócska is megtalálható. Ezekben a rendkívül hangulatos menedékházakban pedig nem csak megpihenhetünk egy kicsit, de az autentikus helyi ételek világába és belekóstolhatunk, miközben élvezhetjük az itteniek páratlan vendégszeretetét. A hegyekben az etikett egyik íratlan szabálya pedig a köszönés, így ne lepődj meg, ha a Szlovén túraútvonalak során az ösvények mentén vadidegen, de mosolygós arcok üdvözölnek majd!


Érdekelhetnek a kirándulástippek Szlovénia minden részén? A Szlovéniai túrák során az Alpok hegyvonulatai mellett olyan dolgokat is felfedezhetsz, mint a Komarca-szikla, a Pohorje-hegy vagy a Krasz-fennsík, amelyek mind lenyűgöző lehetőségeket nyújtanak a túrázáshoz. A Bledi-tó is kivételes helyszín, ahol pihentető tó körüli sétát tehetsz, vagy bérelhetsz csónakot, hogy felfedezd a szigeten található Bledi várat. A Vintgar-szurdok is a Szlovéniai kirándulástippek közé tartozik, ahol egy lenyűgöző természeti környezetben sétálhatsz és élvezheted a vízesések és a kanyonok látványát. Szlovénia túra útvonalai mesés élményeket tartogatnak!

Szlovénia túrázás
Pihentető alpesi éghajlat és érintetlen természet: legszebb kirándulás, irány Szlovénia!

Szlovénia a túrázás hazája, Szlovénia kiránduló paradicsom? Gyere és vegyük fel együtt a bakancsot!


Felkeltették az érdeklődésedet az imént olvasottak, netán régóta szemezel a Szlovéniai túraútvonalak hívogató lehetőségével? Jó hír, hogy mi is épp oda tartunk, így nyugodtan csatlakozhatsz hozzánk is! A Túrabarátok oldala neked is szól, ha te is ilyen csodálatos környezetben szeretnél kirándulni, túrázni, de valamiért eddig még nem mertél belevágni, netán nem szeretnél minden részletet egyedül megszervezni! 


A csoportos túráink során igyekszünk minden terhet levenni rólad, amit egyet jelent azzal is, hogy a szálláskereséstől kezdve az étkeztetésen át, egészen a legizgalmasabb programok, túraútvonalak megszervezéséig számíthatsz ránk = teljes mértékben élvezheted a túrázást anélkül, hogy aggódnod kellene a logisztikai részletek miatt! Nálunk mindegy, hogy egy egynapos Szlovén kirándulás netán egy többnapos Szlovénia téli túra kerül terítékre, családias, kis létszámú csapatokban indulunk útnak, így garantáltan jó hangulatban, na meg biztonságban érezheted majd magad!


Amit még érdemes tudni rólunk, hogy nálunk pl. egy szlovéniai kirándulás minden esetben tapasztalt túravezetők bevonásával zajlik, aki kellőképpen ismerik a vidéket, a legbiztonságosabb útvonalakat és a legjobb helyeket a felfedezéshez. Nyugodtan lehet tőlük kérdezni, segítenek bármilyen felmerülő probléma esetén és még a nyelvi akadály sem lesz akadály, ha idegen országról van szó! Jól hangzik? Nem csak rengeteget lehet tőlük tanulni a Szlovéniai túrázás során, de még a helyi kultúrát és történelmet is átadják neked, hogy tényleg élményekben gazdagon térhess majd haza! 

Kirándulás Szlovéniában? Éld át a gondtalan túrázás élményét és tapasztald meg velünk a természet szépségeit!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!