Triglav túra a Túra Barátok szervezésében

Triglav Nemzeti Park átkelés -

5 nap Szlovén-Alpok

Nehézségi fok:  level3

174.900 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 18

2025. július 

honlap_galéria (81)

Triglav csúcs túra, elképesztő látvány

A Triglav megmászása

Triglav túra útvonalak

Triglav túra - Miért érdemes Velünk jönni?

A Júlia-Alpok szlovéniai része (Triglav Nemzeti Park) Kelet-Európa legszebb, és leginkább érintetlen magashegysége. A Nemzeti Park természetes erdei a történelem során ember által legkevésbé bolygatott része az Alpoknak, így az erdőhatár 1600-1800 méterig nyúlik, növény- és állatvilága rendkívül gazdag, és páratlan meglepetéseket rejt. A káprázatos szépségű, gyalogszerrel bejárható, és megmászható hegyvonulat déli részére tervezzük utunkat, a terveink szerint egészen a Triglav csúcsáig. A túra minden jó állóképességű résztvevő számára teljesíthető, jó bakancson kívül semmilyen technikai felszerelést nem igényel, a túravezető alapos helyismerettel rendelkezik. Opcionális via ferrata-ra lesz lehetőség a csúcstámadáskor, melyhez beülők és sisakok bérlésében tudunk segíteni!

Neked is nagy álmod a Triglav megmászása? Csatlakozz hozzánk!

Jelentkezési és fizetési információk

Biztosítás kötése

Készülj fel az életre szóló kalandra!

  • Fedezd fel Kelet-Európa egyik legszebb és legérintetlenebb magashegységét.
  • Gyönyörű alpesi réteken és törpefenyves-sziklás terepen át vezet az út.
  • Opcionális via ferrata a csúcstámadáskor, profi felszerelés bérlési lehetőséggel.

Csatlakozz hozzánk a felejthetetlen szlovén hegyek felfedezésére! 

1. nap

Saját autóval vagy telekocsi igénybevételével jutunk el első szállásunkig a House Budkovic-ig. A kiérkezési időtől függően felfedezzük a szépséges környéket. 

Túratáv: 2-5 km
Szintemelkedés: 300 m

2. nap

Másnap közepesen hosszú út vár ránk: gyönyörű alpesi réteken át, jó néhány kilométeren lankás, jól járható úton indulunk a Triglav irányába, majd meredek törpefenyves - sziklás terep következik. Felkaptatunk a Poljane-hegy oldalába, ahol keskeny ösvényen, de kevés emelkedővel végig sétálunk szállásunkig. A hegyi ösvényen, kb. 1500 méter magasságból már csodás panoráma nyílik a Triglav Nemzeti Park változatos hegyvidékére. Szállásunk a Velo Polje rét fölötti Vodnikov Dom menedékházban lesz. 

Túratáv: 10 km
Szintemelkedés: 850 m

3. nap

A mai nap a Triglav-csúcsról szól, ahová a hegymászók alapszabályai szerint már 12 óra körül fel kell jutnunk, mert a délutáni időjárás 2000 méter fölött, már kiszámíthatatlan. Tiszta időre, és jó kilátásra a délelőtti órákban van a legnagyobb esélyünk. Reggel 7 órás indulás után, a túra első szakasza egy meredek kaptató a kihalt, sziklás hegyvidéken a Dom Planika menedékházig. Itt megpihenünk és összeszedjük minden bátorságunkat, hogy újult erővel támadjuk meg a Júlia-Alpok legmagasabb csúcsát, a 2850 méter magas Triglavot.

A csúcstámadás szabadon választott, kb 3 órás program, védősisak és beülő szükséges, mert vasalt utakon (via ferrata) juthatunk föl a hegytetőre. (via ferrata; beülők és sisakok bérlésében tudunk segíteni!). Ha az időjárás engedi, életünk feledhetetlen szelfi képeit készítjük el a csúcson, majd visszaereszkedünk ismét a Vodnikov Dom menedékházhoz. 

Erre a napra érdemes reggelire is szendviccsel készülni, mert meleg reggeli csak 7:30-tól van.

Túratáv: 10 km 
Szintemelkedés: 1200 m

4. nap

Reggeli után, a Velo Polje dús fűvel benőtt völgyében, legelő tehenek között kezdjük a túrát. A Triglav szent hegyét délről kerülve, sziklás, füves terepen, majd morénás - kőmorzsalékos meredek kaptatón jutunk fel a Hribarica-hágóhoz. A holdbéli tájon átvágva felülről pillantjuk meg a nemzeti park legvédettebb vidékét: a Hét-tó völgyét. Ez a vad, köves táj a zergék és a mormoták otthona, ahol hét kisebb tengerszem azúrkék csodája töri meg a szürke sziklák monoton világát. Mintha visszaugrottunk volna pár millió évet a földtörténetben. Ez az egyik legváltozatosabb túra az Alpokban. A délután során a Hét-tó völgyében, a Triglav Nemzeti Park egyik legszebb, érintetlen részén sétálunk keresztül. A szállásunk a Koca na pri Triglavski Jezerih menedékházban lest.

Túratáv: 12 km
Szintemelkedés: 700 m
Ereszkedés: 850 m

5. nap

Az utolső napon a menedékház melletti tavakat magunk mögött hagyva a Komarca-szikla falán megyünk lefelé mintegy 800 métert. Az ereszkedés felénél lesz lehetőségünk egy rövid kitérőre, hogy felülről megcsodáljuk a Júlia-Alpok legnépszerűbb zuhatagát: a Savica-vízesést, azaz Száva-vízesést. A meredek sziklafal alján néhány EUR belépővel a Savica-vízesés teljes pompájában megtekinthető. Egy rövid pihenő és néhány kilométer után a déli órákban már a Bohinji-tóban fürdőzünk a Savica-patak torkolata mellett, ahol néhány méteren belül keveredik a patak hideg vize, a felmelegedett sekély tóvízzel. Amíg a csapat fürdőzik, a sofőrők egy helyi taxival elhozzák az alig félórára levő autókat a Rudno Polje parkolóból, majd búcsút veszünk a Triglav Nemzeti parktól.

Túratáv: 10 km
Szintemelkedés: 50 m  
Ereszkedés: 1200 m

Egyéb, fontos információ 

Találkozó helye, időpontja: 2025. július, (a részletek később) 

Utazás: Az utazás saját autóval vagy telekocsival történik. Ezzel a rendszerrel szeretnénk a költségeket alacsonyan tartani és biztosítani azt, hogy a kislétszámú, igazi élményt adó túráinkat az igényeknek megfelelően szervezhessük! 

A jelentkezéskor, kérjük, hogy jelöld meg, hogy milyen módon szeretnél a túra helyszínére érkezni. Amennyiben nem jelentkezik elég kocsival rendelkező sofőr, kisbusszal oldjuk meg az utazást! Ha vállalod, hogy mást is elviszel, akkor a benzin költségbe nem kell beszállnod.

Az utazása költsége 25 000 Ft/fő körül várható.

Érkezés helye és időpontja: esti órákban érünk Budapestre. (részletek később) 

Étkezés: a túra önellátó, a hegyi menedékházakban van reggeli (kb 10 EUR) és vacsora (kb 15-20 EUR) lehetőség, amely a helyszínen fizetendő. 

Szállás: panzióban és a hegyi menedékházak 6-12 ágyas szobáiban, bizonyos házakban csak egy légterű nagy hálóhelységek vannak 15-20 fővel. A szállásokon kapunk takarót, de érdemes hüttezsákot vagy egy vékony hálózsákot hozni. Bizonyos helyeken a fürdés nem lehetséges.

FONTOS: A Triglavskih jezerih-ben nincsen zuhanyzási lehetőség, mert vízkorlátozást léptettek életbe 2023-ban.

A túrák nehézségi foka: nehéz túra gyakorlott túrázók számára, meredek emelkedőkkel, lejtőkkel, néha kitett terepen. A legnehezebb nap a Triglav csúcstámadás, via ferrata szabadon választható. 

Felszerelés: a réteges öltözködés nagyon fontos, menet közben melegünk lesz, állásban a hegyen viszont már hideg várható!

- aláöltözet (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó aláöltözet)
- középréteg (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó ingek, pólók használata)
- mellény (pl. polár ujjatlan)
- pulóver
- szélálló dzseki (jó, ha vízálló is, mert ha nem, akkor egy esővédő felső is szükséges)
- strapabíró nadrág, mely nem gátol a mozgásban (ez is jó, ha vízálló)
- túrabakancs megfelelő zoknikkal (a bakancsot járassuk be a túra előtt, az új bakancs könnyen feltöri a lábunk és az nagyon tud fájni)
- sapka vagy kendő
- UV-s napszemüveg
- legalább 30 faktoros naptej (nagyon fontos)
- 20-30 literes hátizsák a túrákhoz
- túrabot (opcionális, de nagyon ajánlott)
- fejlámpa (opcionális)
- biztosítás, mely tartalmazza a hegyi túrázást. Javasolt: EUB Klasszikus utasbiztostás Sport Plusz kiegészítő biztosítással. Biztosítást már rajtunk keresztül is tudsz kötni az alábbi gombra kattintva. 

Megjegyzés: a 3. és 5. nap között térerő nem lesz a hegyen.

A TÚRA ÁRÁT 1 EUR=400 FT ÁRFOLYAMIG TUDJUK GARANTÁLNI!

Biztosítás kötése

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: szállás 4 éjszakára, túraszervezés, túravezetés díja.

Túra ára nem tartalmazza: utazás telekocsi rendszerben, étkezések, személyes kiadások, parkolás, belépők, biztosítás

Befizetés: a jelentkezéskor a teljes ár 40%-át szükséges befizetni, amelyet kártyás fizetéssel vagy utalással lehet megtenni. A hátralékot a túra kezdete előtt 30 nappal szükséges befizetni kártyával vagy átutalással az alábbi címre: 

Kedvezményezett: Túrabarátok Kft.
Bankszámlaszám: 10102244-04569700-01005009
Összeg:........... Ft/fő
Megjegyzés: ..............(túra neve röviden) 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! 

Várunk sok szeretettel!

Túrabarátok csapata


TÚRAVEZETŐ


Triglav túra Somorjai Csaba vezetésével

Somorjai Csaba

Hegyi túrák, via ferrata

Kamasz koromban a Mecsekre jártam tájfutó edzésekre, majd talán ennek hatására vettem részt az első több hetes vándor táborokban először Magyarországon, majd 13 évesen a Magas-Tátrában. A természet mindig is közel állt hozzám, ami földrajz tanári tanulmányaim során még inkább fokozódott. Egyetemi éveim alatt izgalommal töltött el az új helyek és kultúrák megismerése, amely azóta is megmaradt. Szeretem megélni, megtapasztalni az adott pillanatot. Míg gyerekkoromban a sportokban kerestem a kihívást, manapság inkább felfedezés öröme motivál az új helyek megismerésében. Próbálok a természetbe menekülni a hétköznapok viszontagságai elől. Megfordultam Ausztria, Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Albánia, Montenegró, Szerbia, Horvátország, Görögország, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország, Portugália, Gibraltár, Anglia, Írország, Skócia, Wales, Kanári-szigetek (Teide), Grúzia (Kazbek) hegyein és völgyein. Izlandra, Ferőer-szigetek-re “csak” a természetfotózás miatt járok. Több mint 10 éve túrázom, kerékpározom, via-ferrátázom aktívan, szenvedélyes természetfotósnak tartom magam. Tagja vagyok a Magyar Hegyivezetők és Hegyi túravezetők elnökségének.

Júlia Alpok túra, Triglav túra fényképek

Júlia Alpok túrák, Triglav Nemzeti Park átkelés

Triglav túra felejthetetlen látnivalókkal

Triglav túra tapasztalt túravezetővel

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása