honlap_túraleírás_felső_kép

Triglav Nemzeti Park átkelés -

5 nap Szlovén-Alpok

Nehézségi fok:  level3

168.000 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 18

2023. június 22.

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

Miért érdemes Velünk jönni?

A Júlia-Alpok szlovéniai része (Triglav Nemzeti Park) Kelet-Európa legszebb, és leginkább érintetlen magashegysége. A Nemzeti Park természetes erdei a történelem során ember által legkevésbé bolygatott része az Alpoknak, így az erdőhatár 1600-1800 méterig nyúlik, növény- és állatvilága rendkívül gazdag, és páratlan meglepetéseket rejt. A káprázatos szépségű, gyalogszerrel bejárható, és megmászható hegyvonulat déli részére tervezzük utunkat, a terveink szerint egészen a Triglav csúcsáig. A túra minden jó állóképességű résztvevő számára teljesíthető, jó bakancson kívül semmilyen technikai felszerelést nem igényel, a túravezető alapos helyismerettel rendelkezik.

Jelentkezési és fizetési információk

1. nap

Budapestet elhagyva körülbelül 7 órát töltünk a kisbuszban, így az első nap az uazás jegyében telik, de érkezésünk délutánján már elkezdünk ismerkedni is a környékkel, megnézzük a Savica vízesést, majd a tó közelében lévő turistaházban szállunk meg. Délután szabadon választott programként lesétálunk fürdeni a Bohinji tóhoz.

Túratáv : 5 km
Szintemelkedés 200  m

2. nap

Másnap közepesen hosszú, de meredek út vár ránk, a Bohinj-tó fölé magasodó Komarca szikla falán megyünk föl mintegy nyolcszáz métert, majd tovább a Hét-tó völgyének bejáratánál álló szállásunkhoz. A túra elején, a kapaszkodó felénél lesz leheőségünk egy rövid kitérőre, hogy felülről is megcsodáljuk a Julia Alpok legnépszerűbb zuhatagát: a Savica vízesést.

Túratáv : 7 km
Szintemelkedés 1200  m

3. nap

A hét tó völgyében , a Triglav Nemzeti Park egyik legszebb, érintetlen részén sétálunk keresztül. Ahogy lassan magunk mögött hagyjuk az erdőt, kibontakozik az igazi magashegyi környezet. Ez a vad sziklás vidák, a zergék és mormoták otthona, ahol hét kisebb tengerszem azúrkék csodája töri meg a szürke sziklák monotot világát. Mintha vissza ugrottunk volna pár millió évet a földtörténetben. Jóval kétezer méter fölött érjük el mai túránk csúcspontját, és átkelünk a Hribarica hágón. A délután folyamán meredeken ereszkedünk le a Vodnikov Dom menedékházig. Útközben páratlan kilátást adó csúcsok, és zöldellő rétek váltják egymást. Ez az egyik legváltozatosabb túra az Alpokban. 

Túratáv : 12 km 
Szintemelkedés: 800  m

4. nap

A mai nap a Triglav csúcsról szól. Korai indulás után, a túra első szakasza egy meredek kaptató a kihalt, sziklás hegyvidéken a Dom Planika menedékházig. Itt megpihenünk és összeszedjük minden bátorságunkat, hogy újult erővel támadjuk  meg a Julia Alpok legmagasabb csúcsát, a 2850 méter magas Triglavot. A csúcs támadás szabadon választott, kb 3 órás program, védő sisak és beülő szükséges, mert vasalt utakon (via ferrata) juthatunk föl a hegytetőre. (Via Ferrata; beülők és sisakok bérlésében tudunk segítni!). Ha az időjárás engedi, életünk feledhetetlne szelfi képeit készítjük el a csúcson, majd visszaereszkedünk ismét a Vodnikov Dom menedékházhoz. 

Túratáv: 10 km
Szintemelkedés: 1000 m

5. nap

Utolsó napra is jut egy pihentető túra lefelé, 1000 méter szintkülönbséget ereszkedve visszaérünk az erdőhatár alá, ahol vár majd a buszunk (Uskovnica, 1154m), és innen indulunk haza Budapestre

Túratáv: 10 km
Szintemelkedés: 500 m
Ereszkedés: 1000 m

Egyéb, fontos információ 

Találkozó helye, időpontja: 2023. június 22-a, csütörtök 7:00 Budapest, Váci út 193. (a Budapest Bank központi épülete előtt)

Utazás: Az utazás telekocsi rendszerben, illetve max 8 fő részére mikrobusszal történik. Az utazás költsége kb 35.000 forint/fő amely tartalmazza a benzint és az autópálya díjakat, illetve a mikróbusz bérlést. Ha saját autóval jelentkezel sofőrnek, úgy nem kell fizetned az utazásért.

A túra végpontja kb 50 km -re van az indulás helyétől, így az érkezés napján a mikrobuszt átvisszük a végpontra.  

Érkezés helye és időpontja: 2023. június 26-a, hétfő, esti órákban érünk Budapestre.

Étkezés: a túra önellátó, a hegyi menedékházakban van reggeli (kb 5-10 EUR) és vacsora (kb 15-20 EUR) lehetőség amely a helyszínen fizetendő. 

Szállás: panzióban és a hegyi menedékházak 6 - 12 ágyas szobáiban, bizonyos házakban csak egy légterű nagy hálóhelységek vannak 15-20 fővel.

A túrák nehézségi foka: nehéz túra gyakorlott túrázók számára, meredek emelkedőkkel, lejtőkkel, néha kitett terepen. A legnehezebb nap a Triglav csúcs támadás, via ferrata szabadon választható. 

Felszerelés: a réteges öltözködés nagyon fontos, menet közben melegünk lesz, állásban a hegyen viszont már hideg várható!

- aláöltözet (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó aláöltözet)
- középréteg (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó ingek, pólók használata9
- mellény (pl. polár újjatlan)
- pulóver
- szélálló dzseki (jó, ha vízálló is, mert ha nem, akkor egy esővédő felső is szükséges)
- strapabíró nadrág, mely nem gátol a mozgásban (ez is jó, ha vízálló)
- túrabakancs megfelelő zoknikkal (a bakancs ne legyen új, mert az nagyon fog fájni)
- sapka vagy kendő
- UV-s napszemüveg
- legalább 30 faktoros naptej (nagyon fontos)
- 20-30 literes hátizsák a túrákhoz
- túrabot (opcionális, de nagyon ajánlott)
- fejlámpa (opcionális)
- biztosítás, mely tartalmazza a hegyi túrázást. Javasolt: EUB Klasszikus utasbiztostás Sport Plusz kiegészítő biztosítással.

A TÚRA ÁRÁT 1 EUR=400 FT ÁRFOLYAMIG TUDJUK GARANTÁLNI!

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: szállás 4 éjszakára, túraszervezés, túravezetés díja.

Túra ára nem tartalmazza: utazás telekocsi rendszerben, étkezések, személyes kiadások, biztosítás

Befizetés: a jelentkezéskor a teljes ár 40%-át szükséges befizetni, amelyet kártyás fizetéssel lehet megtenni. A hátralékot a túra kezdete előtt 30 nappal szükséges befizetni kártyával vagy átutalással az alábbi címre: 

Kedvezményezett: Túrabarátok Kft.
Bankszámlaszám: 10102244-04569700-01005009
Összeg:........... Ft/fő
Megjegyzés: ..............(túra neve röviden) 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! 

Várunk sok várjuk szeretettel!

Túrabarátok Csapata


TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Somorjai Csaba

Kamasz koromban a Mecsekre jártam tájfutó edzésekre, majd talán ennek hatására vettem részt az első több hetes vándor táborokban először Magyarországon, majd 13 évesen a Magas-Tátrában. A természet mindig is közel állt hozzám, ami földrajz tanári tanulmányaim során még inkább fokozódott. Egyetemi éveim alatt izgalommal töltött el az új helyek és kultúrák megismerése, amely azóta is megmaradt. Szeretem megélni, megtapasztalni az adott pillanatot. Míg gyerek koromban a sportokban kerestem a kihívást, manapság inkább felfedezés öröme motivál az új helyek megismerésében. Próbálok a természetbe menekülni a hétköznapok viszontagságai elől.Megfordultam Ausztria, Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Albánia, Montenegró, Szerbia, Horvátország, Görögország, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország, Portugália, Gibraltár, Anglia, Írország, Skócia, Wales, Kanári-szigetek (Teide), Grúzia (Kazbek) hegyein és völgyein. Izlandra, Ferőer-szigetek-re “csak” a természetfotózás miatt járok.Több mint 10 éve túrázom, kerékpározom, via-ferrátázom aktívan, szenvedélyes természetfotósnak tartom magam. Tagja vagyok a Magyar Hegyivezetők és Hegyi túravezetők elnökségének.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!