Tóth Katalilla

TURI LÁSZLÓ

Hegyi és via ferráta túrák

“Csak a természetben fedezhetjük fel a valódi világot!” Már gyermekkoromban igyekeztem minden szabadidőmet a természetben tölteni. Tizennégy éves korom óta járom a hegyeket, barlangokat, via ferráta pályákat. Rengeteg helyen jártam belföldön és külföldön egyaránt. Később ismerősöknek, baráti társaságoknak és egyesületeknek túraszervezést és -vezetést is vállaltam; több extrém sportoktatási programban vettem részt szervezőként és oktatóként. Elhivatottságom egyik alappillére a szabadidő élményekben gazdag, vidám és hasznos eltöltése. Ezért találom fontosnak, hogy az ember ne csak a négy fal között, a virtuális térben kalandozzon, hanem a természetbe kimozdulva fedezze fel és ismerje meg a valódi világot, szerezzen élményeket, és találjon igazi barátokra.

Lasetzky Frigyes

LASETZKY FRIGYES

Gyalogtúrák, hegyi kalandok, kerékpártúrák

Egy biológusként végzett ember a bankszakmában. Mi is lehetne a legkedvesebb időtöltésem az irodán kívül, mint a természet járás. A Túrabarátokkal az a célunk, hogy kellemes társasággal és ezernyi élménnyel csábítsuk ki a kollégáinkat a négy fal közül. Erdők-mezők, hegyek és sík vidékek, történelmi emlékek karnyújtásnyira vannak Tőlünk. Kapcsoljunk ki együtt egy napra!

Illésy Csaba

ILLÉSY CSABA 

Gyalogtúrák 

Hogy bemutassam magam ,magunkat ,visszamegyek az időben ,mikor 10 éves voltam ,ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére ,akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr ,akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom ,hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk ,havonta két-három alkalommal volt lehetőségem ,túrán részt venni vele és ha ez nem lett volna elég a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett ,kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt ,van egy gyönyörű lányom ,akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni ,hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket ,hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal.Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül.Lilian es Csabi

Kiss Tamás Benedek

KISS TAMÁS BENEDEK

Gyalogtúrák, hegyi kalandok, sofőrködés

Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni. Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kéktúrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni. A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait és szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba és Izlandra. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák. Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.

Muhari Géza

MUHARI GÉZA

Gyalogtúrák, hegyi kalandok, via ferrata 

Mióta az eszemet tudom, a természet szeretete meghatározó szerepet tölt be az életemben. Gyerekkorom óta lenyűgöz a szépsége, nyugalma és ereje. A hegyek világában mindezeket nagy dózisban kapja az ember, én pedig hálás vagyok, hogy a részese lehetek. Európa szerte, a Kárpátoktól az Alpokon át a Pireneusokig járom a magashegyeket. Túravezetőként azon vagyok, hogy te is a részese lehess ennek a csodának. Találkozzunk a hegyek világában!

Pénzes Gyöngyvér

PÉNZES GYÖNGYVÉR

Evezős túrák, Vedd be a kanyart 

Dunakanyari lakosként fontos számomra a környék felfedezése, értékeinek megóvása és szeretném minél több emberrel megismertetni a környék flóráját, faunáját és a településekhez szorosan hozzá kapcsolódó történeteket is. A természetjárás a harmincas éveim óta nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, napjaim meghatározó része, akár vízen, akár szárazon. Legkedvesebb tevékenységem a kajakozás, mivel teljesen más perspektívából tudjuk felfedezni egy adott környék látnivalóit. Családom révén a helyi bortermelésbe is bepillantást nyerhettem, az általunk szervezett túrákon szeretnénk egy csipetet a helyi értékekből átadni, legyen az gasztronómia, a vízközeli életmóddal való barátkozás, vagy csak egy kellemes séta a Duna partját szegélyező településeken. Jelenleg angol tanárként, újságíróként és egy nagymarosi vendégház tulajdonosaként nyaranta az idegenvezetés is az életem szerves részét képezi.

Bodnár Tibor túravezető

BODNÁR TIBOR

Gyalogtúrák, magashegyi túrák

Alföldi srác vagyok, "hegyibeteg" lélekkel, amit 2000 méter tszf. felett "gyógyítok". Suhancként a Tátra vonulatait fedeztem fel, majd megismerkedve a via-ferrata adta élményekkel az Alpok ausztriai régióiban gyűjtöttem a csúcsokat. Szeretek felfedezni, új terepeken kipróbálni önmagam és segíteni másoknak is eljutni a komfortzónájukon túli létnek a  megismerésében. Kedvenc természeti "képződményeim" a vulkánok, melyeket örömmel fedezek fel, így Izlandot, Azori -szigeteket, Tenerifét is bejártam. Mindig is lenyűgöztek a bolygónk változatos világa, több millió éves megmutatkozásai, legyen az a tenger mélyén vagy a magas hegyek gleccserei között. Kalandos túráim során a Monte Rosa csoport négyezreseivel, és a svájci Alpokkal is barátságot kötöttem. Imádom a "hütte hangulatot", de a sátor menedékében is szabadnak érzem magam. Híve vagyok a tudatos étrend, aktív életmód, a természetközelség érzésének valamint a baráti beszélgetések, meditatív elmélkedéseknek esténként a csillagok fényével megvilágítva. Alapfokú sziklamászó és téli alpesi kurzusaimat a Magyar Hegymászó Oktatók Egyesületének tagjaként végeztem el. Ha kíváncsi vagy mit rejt számodra az az érzés, amikor széttárod karjaidat a csúcskereszt tövében, gyere el túráimra, s tapasztald meg, hogyan is Ölel át ez a Világ.

Györgyi Ambro gergő

GYÖRGYI-AMBRÓ GERGŐ

Kerékpártúrák, evezős és gyalogtúrák

A budai hegyekben ismerkedtem meg először közelebbről az erdőkkel, mert 11 éves koromban elkezdtem tájfutni. Azóta tart a szerelem: mindig újabb kifogásokat keresek, hogy időt tölthessek a szabadban. Legyen az sziklamászás, hegyi kerékpározás vagy kéktúrázás, a lényeg, hogy kinn legyek. Néhány évvel ezelőtt a munkámmá is tettem a természetjárást, amikor az USA-ba költözve erdei programokat vezettem gyerekeknek és felnőtteknek, valamint különböző természetvédelmi projekteken vettem részt. 

Manapság Magyarországon környezeti nevelőként azon dolgozok, hogy minél több ember megismerhesse és megszeresse a természetet. A foglalkozásaimmal a felelős fenntartható természetjárást is népszerűsíteni szeretném, hogy ezek a jövő generációjának is fennmaradjanak. 

Gila Csaba

GILA CSABA

Kerékpár, Kenu és Gyalogtúrák

Már a hivatásom is kötelez arra, hogy járjam a világot, hiszen mennyivel könnyebb úgy bemutatni a természet folyamatait, ha élőben is láttam őket. Gyalogos, trekking túrák a kedvenceim, de vezetek túrát vízen és kerékpáron is. Fő túraterepeim Erdély hegyei elsősorban a Szigethegység, valamint a Fekete és a Fehér-körös romániai szakaszai.

Csepi Attila

CSEPI ATTILA

Evezős túrák

Mindazoknak, aki kacérkodnak a gondolattal, hogy vízre szállnak, hogy bepillantást nyerjenek hazánk legszebb vizeinek a Duna holt, és mellékágainak titkaiba, szeretnék bemutatkozni: Csepi Attila vagyok, a Túrabarátoknál a vízitúrákat vezetem.

A kétezres évek eleje óta járom a vizeket. Akkor szerettem bele véglegesen és kigyógyíthatatlanul a Dunába, és a vízitúrákba. Túravezetői szakvizsgát 2013-ban, életmentőit 2014-en szereztem. Leginkább a Szigetközben túrázok-túráztatok, de átjárok a Csallóközbe is, és természetesen kipróbáltam más folyókat, tavakat is. Így voltam már a Rábán, Bodrogon, az Öregtúron a, Tiszán és a Velencei-tavon is. A „bakancslistámon” még nagyon sok minden szerepel: a Dráva, a Mura, a Kis-Duna. Régi vágyam a Vltava, Neretva és minden, ami érdekesnek ígérkezik. Szeretek egyedül is kalandozni, de mégjobb megosztani másokkal a csodákat, amikkel a vizeken találkozom.

Szikszai Éva

SZIKSZAI ÉVA

Országúti kerékpártúrák

Túrarésztvevőből túravezetővé! Szikszai Éva, Vica, a mozgás szerelmese, évekkel ezelőtt először a futás bővületébe esett, majd később a triatlon vízeire úszott és biciklizett. A hosszú edzések során azon morfondírozott, hogyan lehetne még élvezetesebbé tenni a hosszú távú mozgásokat, mikor összeállt a kép, a természet közelsége és a társaság méltán emeli a hangulatot bringakirándulások és futókirándulások során! Így döntött úgy , hogy a legközelebbi bringatúrát már ő szervezi! :-)

Harsaczki Gyuri

HARSACZKI GYURI 

Kerékpártúrák, gyalogtúrák

Már gyerekként rajongtam a kirándulásért, majd elég korán hátamra vettem – hátizsákommal együtt – a sátramat is és többnapos túrákkal fedeztem föl a hazai hegyvidékeket, s később Közép-Európa tájait. Közben sok mindent kipróbáltam: barlangásztam, vízitúráztam, hegyet másztam, klettersteigeztem és – természetesen – kerékpároztam. Most is. A kerékpározást inkább eszköznek tekintem egy bekerekezett táj felfedezése érdekében. Mivel a sátrat is elbírja, több napra is praktikus útitárs! Ha túrázom, a teljesítmény másodrangú - látni megyek, ha útra kelek, és akkor mindent akarok látni – ez viszont nagy kihívás pl. az ausztriai Duna-völgyben. Imádok fotózni – ezen keresztül megosztani másokkal a túrázás motivációit: a tájakat, a hangulatot, a műemlékeket. Emellett rossz állapotukra is felhívhatom a figyelmet, s talán azzal is segíthetek fennmaradásukban. Húsz éve írok turisztikai ismeretterjesztő-kedvcsináló cikkeket, az önkifejezés nagyon fontos nekem.

Somorjai Csaba

SOMORJAI CSABA

Gyalogtúrák, hegyi kalandok

Kamasz koromban a Mecsekre jártam tájfutó edzésekre, majd talán ennek hatására vettem részt az első több hetes vándor táborokban először Magyarországon, majd 13 évesen a Magas-Tátrában. A természet mindig is közel állt hozzám, ami földrajz tanári tanulmányaim során még inkább fokozódott. Egyetemi éveim alatt izgalommal töltött el az új helyek és kultúrák megismerése, amely azóta is megmaradt. Szeretem megélni, megtapasztalni az adott pillanatot. Míg gyerek koromban a sportokban kerestem a kihívást, manapság inkább felfedezés öröme motivál az új helyek megismerésében. Próbálok a természetbe menekülni a hétköznapok viszontagságai elől.Megfordultam Ausztria, Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Albánia, Montenegró, Szerbia, Horvátország, Görögország, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország, Portugália, Gibraltár, Anglia, Írország, Skócia, Wales, Kanári-szigetek (Teide), Grúzia (Kazbek) hegyein és völgyein. Izlandra, Ferőer-szigetek-re “csak” a természetfotózás miatt járok.Több mint 10 éve túrázom, kerékpározom, via-ferrátázom aktívan, szenvedélyes természetfotósnak tartom magam. Tagja vagyok a Magyar Hegyivezetők és Hegyi túravezetők elnökségének.

Lasetzky Krisztina

LASETZKY KRISZTINA

Gyerektábor, gyermektúrák 

Testnevelő tanár vagyok egy általános iskolában. Gyerekként rengeteget jártam az erdőben kirándulásokon és nomád táborokban. Így az erdő szeretete innen indult nálam, rengeteg izgalmas, jó élménnyel. A sport szeretete is gyerekkorban kezdődött, de ma is aktívan része az életemnek.Rengeteg gyerektábort vezettem az elmúlt években. A célom, hogy a gyerekekkel megszerettessem a mozgást és megismertessem velük az erdők szépségeit. 

Pikó Dani

PIKÓ DANI

Evezős túrák 

Kalandor. Közgazdász nebuló, sales manager sok egyéb más mellett. Télen snowboard-ot oktatatok, viszont nyáron első sorban azt szoktam mondani, hogy kenu kapitány a becses foglalkozásom. Lassan másfél évtizede kényszerülök arra, hogy a Dunakanyar legszebb részein vezessek túrákat. Ez profilba illik hiszen legszívesebben a természet lágy ölén tengetem napjaim hegyen, vízen, havon. Gyere csatlakozz és kövesd velünk ,,léha csábítónk, a Kaland hívószavát"!

Tamás Bálint

TAMÁS BÁLINT

Gyalogtúrák, budapesti séták

Tizenöt éve főállású idegenvezetőként járom az országot és büszkén mutatom be vendégeinknek az épített és természeti kincseit. Szabad napjaimat pedig azzal töltöm, hogy ugyanúgy a városokat és erdőket járom, és közben elképzelem, hogy milyen jó lesz ezeket a helyeket másoknak is megmutatni. Akkor vagyok elememben, amikor emberekkel beszélgetek, és akkor érzem magamat szabadnak, amikor a kék ég alatt lehetek. Ha téged is lekötnek és szórakoztatnak a történelmi anekdóták, érdekességek, titkok, csattanós sztorik és ősi hiedelmek, amik élővé, emberközelivé és szerethetővé tesznek egy-egy helyet, akkor gyere velem! Szeretettel várlak a túráimon! 

Tóth Katalilla

TÓTH KATALILLA

Gyalogtúrák

Mindig is szerettem a természetben tölteni az időm, de komolyabban túrázni csak az elmúlt pár évben kezdtem el. Az erdő nyugalma feledteti velünk a rohanó világ minden egyes velejáróját. Hiszem, hogy a test a szellem és a lélek egyensúlyát kint a természetben, a betondzsungeltől távol tudjuk legkönnyebben megőrizni.Éppen ezért kezdtem el komolyabban foglalkozni a természetjárással és szeretném megosztani ezt az élményt mindenkivel.

Kéri László

Kéri László

Hegyi és via ferráta túrák

A természet szeretetével gyermekkoromban fertőződtem meg. Már általános iskolás koromtól kezdve versenyszerűen evezek, így a szabadban való lét az életem részévé vált. Középiskolában váltam a hegyek és a barlangok szerelmesévé, talán ezért is végeztem földrajz tanárként ami most is a hivatásom. Hiszek abban, hogy az aktív pihenés minden ember számára szükséges, a természetben megnyugszik a lelkünk. Cserkészvezetőként rengeteg tábort és kirándulást szerveztem hazánk hegységeiben és Erdélyben. Érdeklődésem nem csak a túraösvényekre és a barlangokba vezet el, hanem a sziklákra, a via ferrata útvonalakra is.

Vajer András

VAJER ANDRÁS

Gyalogtúrák, túraszervezés
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása