Túrák Budapest környékén

2020. január 21.
7440
népszerű túrák Budapest környékén

Telj be Magyarország csodás tájaival - ha tudsz! Legyen az egy- vagy többnapos Budapest környéki kirándulás, utazz a pároddal, barátokkal, vagy a családdal - NEM FOGSZ CSALÓDNI!

Ideje lazítani - Budapest és környéke, a belvároson kívül is bőven tartogat meglepetéseket!
Kapcsolódjatok ki a természet lágy ölén, távol a főváros zajától, és töltődjetek fel a számtalan csodás látnivalóval, hogy lelkileg kiegyensúlyozottan folytathassátok a feladatokkal teli hétköznapokat!

Aktuális túráink Budapest környékén

LÁSSUK MILYEN ÉLMÉNYEKBEN GAZDAGOK A TÚRÁK BUDAPEST KÖRNYÉKÉN!


PILIS = kis hegység, rengeteg látnivalóval!

Kirándulás Budapest környékén? Nézzük csak: virtuális barangolásunkat kezdjük a főváros vonzáskörzetében, de mégis kicsit messzebb a nyüzsgő metropolisz kavalkádjától. Bármely évszakban csodálatos látnivalókat és nyugalmat biztosít számunkra egyik kedvenc helyszínünk, ami nem más, mint a Pilis hegység. A Duna jobb partján, Budapest és Esztergom között elhelyezkedő röghegység nem épp nagyságáról híres, ám a legmagasabb csúcsa (Pilis-tető) a maga 756 méterével a Dunántúli-középhegység legmagasabb pontja. A Pilis szó kopasz hegytetőt jelent. További érdekesség még, hogy a Pilisben számos kisebb-nagyobb barlang található, így minden, az ide szervezett kirándulás Budapest környékén jelentős értéket képvisel a barlangászok körében is. A barlangok közül több fokozottan védett, mint ahogy a Pilis növény- és állatvilágát tekintve is találkozhatunk különleges egyedekkel.

Remek kirándulóhely MINDEN évszakban

A pilisi túrákkal nem lehet betelni, az év bármely napján érdemes ide ellátogatni és megcsodálni természeti értékeit, bejárni túraútvonalait. A Pilis-tető körről már több szót is ejtettünk korábban is, hiszen könnyedebb túráink közé tartozik, így jó szívvel ajánljuk családosok, nagyobb gyermekekkel együtt kirándulók és látnivalói miatt a történelmet kedvelők számára is.

Túrabarát Tipp:

Tudtad, hogy a Pilis csúcsán korábban egy katonai légvédelmi bázis is volt? Olvasd el ITT korábbi írásunkat, amelyben részletesen taglaltuk a Pilis-tető szépségét, természetes- és épített látnivalóit és az idekapcsolódó érdekességeket. HIDD EL, MEGÉRI!

Egy könnyű túra a Pilisben

SZIKLÁBA FARAGOTT NYÍLÁS A PILISBEN: a Vaskapu szikla.

Ritkábban látogatott, kevésbé felkapott kirándulás Budapest környékén: ez pedig a PILIS TÚRA a Vaskapu-szikla környékén. A Vaskapu szurdokhoz és a Vaskapu-sziklához nem vezet kiépített gyalogút, ám vétek lenne kihagyni! A két, egymás felett emelkedő diadalív jellegű kapu 15 méter széles és 8 méter magas. A két kapu valószínűleg egy barlang maradványaként maradt hátra. Egyedi látványa már távolról is impozáns, az alatta elterülő táj pedig egyszerűen magával ragadó, így több szervezett túránk is érinti a Vaskapu-sziklát.

Túrabarát Tipp:

A mészkőképződmény egyben egy emlékmű is, mivel ide került elhelyezésre a Zsigmondy Emil magyar hegymászó emlékét hirdető márványtábla is. Az 1929-ben felhelyezésre került márványtábla méltón őrzi a több, mint 100 hegycsúcsot megmászó remek sportember emlékét, akit egy hegymászókötél elszakadása miatt ragadott el tőlünk ideje korán a végzet.

Túra a Pilisben haladók számára

kirándulás Budapest környékén - Vaskapu-szikla

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen változatos földrajzi értékekkel megáldott országban élhetünk, haladjunk is tovább, és lássuk, hogy milyen is egy látnivalókban gazdag kirándulás Budapest környéke térképét tekintve!

Aktuális túráink Budapest környékén

IRÁNY A VULKÁNOK SZÜLTE VISEGRÁDI-HEGYSÉG!

A Dömös-Rám szakadék-Dobogókő útvonal kihagyhatatlan kirándulás Budapest környékén, hiszen a látvány csodálatos, a túra nehézsége pedig csak a közepes szintre esik, így a nem edzett túrázóknak is megfelelő választás lehet! Az útvonal összesen 8,4 km-es hosszú, 645 méter szintemelkedésével, a táj egyedi, a lösztakarónak köszönhető ritka növényvilágával, fokozottan védett, ritka madárfajaival, (mint a Feketególya, vagy a Kígyászölyv) csodás panorámájával kihagyhatatlan úti cél!

Vadregényes szurdokvölgye a 15 millió évvel ezelőtti vulkanikus tevékenység következményeként a felszínt borító andezittörmelékek között alakult ki. Kapaszkodókorlátok és létrák segítségével járjuk végig a gyönyörű vízesések tarkította útvonalat a szurdokvölgy oldalából eredő források mentén. A Rám-szakadék képe az eróziónak és talajképződési hatásoknak köszönhetően folyamatosan alakul.

Túrabarát Tipp:

A Rám-szakadék egy lenyűgöző, de természeti adottságai miatt egyben az egyik legnehezebben járható magyarországi turistaút. Csatlakozzatok túrabarátainkhoz, hogy szakszerű vezetés mellett tehessétek meg a túra 8,5 kilométeres távját!
Egy kirándulás Budapest és környéke térképén nem lehet teljes egy itt megtett túra nélkül, vízálló bakancs, cserezokni, megfelelő túraruházat nélkül viszont el ne induljatok!

Gyertek velünk a Visegrádi hegységbe

túrázás budapest környékén

TÚRÁZÁS BUDAPEST KÖRNYÉKÉN, A LEGENDÁK SZURDOKÁBAN: ÍME A HOLDVIRÁG-ÁROK

Táltosok, Gertrudis királyné vesztőhelye, ősi temetkezési terület, kultikus hely, kőfülkék, barlangok, misztikum, rejtély… Ugye jól hangzik? Nem állítjuk, hogy mindenre fény derül kirándulásunk során – hiszen mindmáig folyamatos régészeti kutatások folynak itt – de bepillantást nyerünk a Holdvilág-árok különleges atmoszférájába. 

Túránk során a patakvölgyben barangolunk, létrán ereszkedünk le az árokba, és megcsodálhatjuk a Remete barlang feletti vízesést is. A túraútvonaltól függően elzarándokolunk a Föld szívcsakrájához, vagy a Pilis árnyas erdeiben sétálva tisztítjuk ki tüdőnket.

Túrabarát Tipp:

A Holdvirág-árok a Pilis egyik legszebb, vadregényes, kanyonszerű szurdoka, amelynek túraútvonala gázlókat, útra dőlt fatörzseket, fahidakat, és egy hosszabb vaslétrát is érint, így gyermekek részvételét csak 10 éves kor felett ajánljuk. A vízálló túrafelszerelést ezúttal se hagyjuk otthon!

Kirándulás Budapest környékén - Holdvirág-árok

TEDD PRÓBÁRA A BÁTORSÁGOD ÉS KITARTÁSOD A PILISI „Csupa Piros” TÚRÁN!

Gyerekjáték neked az eddigi túráink teljesítése?! Akkor ideje maximális fokozatra kapcsolni! Vegyél részt a LEGNEHEZEBB nehézségi fokozatú 35 kilométeres túránkon, amely a Piliscsévről indul, és a csodás Esztergomban fejeződik be.  
A túra alatt érintjük a piliscsévi pincesort, bevetjük magunkat 4, a túrázók által is látogatható barlangba, meglátogatjuk a Pilis-nyerget, Pilisszentkeresztet, majd áthaladunk a Pilisszentkeresztet Pilismaróttal összekötő ösvényen és a Vaskapu csúcsnál fejezzük be a távot.
Az egész napos túra egy maximális erőnlétet igénylő kirándulás Budapest környéke természeti adottságait tekintve, így egy biztos: unatkozásra nem lesz se idő - se indok!
Csatlakozz hozzánk és fedezzük fel együtt - „A mi kis falunk” című sorozatból is ismert bájos falucskát - Pilisszentkeresztet, fogyassz el egy pohárnyi finom forralt bort velünk a visegrádi túristaházban, majd csodáljuk meg együtt a pazar kilátást a Vaskapu-sziklán keresztül!

Túrabarát Tipp:

Figyelem! A túrán való részvételhez erőnlétre, izmokra, megfelelő túraruházatra (barlangi túrázáshoz szükséges kiegészítőkre), korán sötétedés esetén fejlámpára is szükség lesz!

Kirándulás Budapest környékén - Csupa Piros túra

TÚRÁK BUDAPEST KÖRNYÉKÉN - A KISGYERMEKES CSALÁDOK ÉLMÉNYSZERZÉSÉÉRT

Kisgyermekkel kirándulók figyelmébe ajánljuk az Alcsúti Arborétumba szervezett kirándulásunkat. Garantáljuk, hogy a kirándulás Budapest környéke körül az ifjú kirándulók részére is tökéletes, élményekben gazdag túrává válik, és alig várják majd a folytatást!

Ismerj meg 5 kevésbé ismert tényt az Alcsúti Arborétumról:

#1. Az egyik legrégebbi angolpark jellegű kert az országban
Kirándulás Budapest környékén? Irány az Alcsúti Arborétum, Magyarország egyik legrégebbi, és legeredetibb angolpark jellegű kertje!

#2. Az idén ünnepelte 200-ik évfordulóját a park
A hatalmas fákkal szegélyezett kastélypark növényvilágát József nádor 1820-ban telepítette és a ma több mint 40 hektáros területen elterülő arborétumban több, mint 300 növényfajt ismerhetünk meg.

#3. Kora tavaszasszal HÓVIRÁGOKBA burkolózik a park
Az arborétumot minden évszakban célszerű bejárni, de kora tavasszal különösképp, hiszen a hóvirágok különféle fajtái - 7 hóvirágfaj, 24 fajtája - által beborított terület meseszép és nagyon különleges látványt nyújtanak!  MINDENT A SZEMNEK, ÉS SEMMIT A KÉZNEK! Ugyanis a hóvirág 2005 óta védett növény, természetvédelmi eszmei értéke 10.000 Ft, így már akár egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntethetik.

Kirándulás Budapest környékén - hóvirág

#4. 6 kilométer hosszú kisvasút a látnivalók tengerében
Egy kirándulás Budapest környékén nem lehet teljes egy élményteli kisvasutazás nélkül! Kis kirándulóink biztosan mosolyteli utazáson vehetnek az utazás elejétől-a végéig számos látnivalóval!

#5. Színekben gazdag Szentjánosbogár-rajzás minden évben!
Június közepén-végén egy rövid ideig tartó-de annál értékesebb természeti csodában gyönyörködhetünk: a Szentjánosbogarak násztáncában!
Az arborétum 2007 óta tart szakvezetéssel egyre növekvő sikerű esti sétákat – csatlakozz be családoddal te is a programba-egy biztos: feledhetetlen élmények várnak!

Kirándulj velünk az Alcsúti Arborétumba

Túrák Budapesten

budapest környéki túrák

Nem csak a Budapesthez közeli természeti területekre, hanem a Budai hegyekbe is érdemes kirándulásokat szervezni, hiszen ezek a túrák Budapesten a fővárosi lakosság számára kis túlzással, de tálcán vannak kínálva.

A Budai-hegység legmagasabb csúcsa a Nagy-Kopasz, mely 559 méter magasságával megelőzi többek között a János-hegyet (527 méter), a Hármashatár-hegyet (495 méter), a Normafát (479 méter) és a Széchényi-hegyet is (427 méter).

Túrabarát Tipp:

Számos barlang várja, hogy felfedezd őket! A Budai-hegységben a Budai Várbarlangon, a Szemlő-hegyi barlangon és a Pál-völgyi barlangrendszeren kívül még 200 barlang van számon tartva?

Fedezd fel Budapest éjszakai fényeit, egy lehengerlő kirándulás Budapest környéke keretében!

Mi most egy éjjeli túrát ajánlunk figyelmedbe, hiszen egy éjszakai kirándulás abszolút felejthetetlen élményt nyújt minden túrázó számára. Egy igazán különleges éjszakai kirándulás Budapest környéke körül egy jó kis esti sétának is megfelel, hiszen 8 kilométeres hosszával és 270 méteres szintkülönbségével nem kimondottan megterhelő, ám annál csodásabb képet kapunk a város éjszakai szépségéről!

Kirándulás Budapest környékén - éjszakai túra

Az Árpád-kilátóból megcsodálhatjuk a kivilágított fővárost, majd egy nagyobb emelkedőn eljutunk a Hármashatár-hegyre. Az éjszakai erdő nyújtotta különleges hangulat és a kilátókból való körbetekintés mindenki számára maradandó élményeket jelent majd.

Budapest esti fényei

Csatlakozz hozzánk egy maradandó emlékért!

Amennyiben felmerült benned, hogy milyen jó lenne egy túrázás Budapest környékén, illetve kedvet kaptál a Budapest környéki túrák közti szemezgetéshez, akkor mindenképpen érdemes blogbejegyzéseinket is tanulmányozod, hiszen természetjáróink kalandjai, útjainkról készült élménybeszámolóink önmagukért beszélnek. A Pilis-tető kör kapcsán például ajánljuk figyelmetekbe következő írásunkat:

Ismerd meg jobban a Pilis-tető kör túránkat!

Olvasgassátok továbbá a honlapunkon található túrák leírásait, hiszen újabb és újabb útvonalak kerülnek fel kínálatunkba, köztük túrák Budapesten, illetve túrák Budapest környékén. Amennyiben baráti társasággal, kollégákkal kirándulnál, keressetek fel bennünket és szervezünk nektek egy szuper, egyénre / csoportra szabott túrát.

Várjuk megkeresésedet és reméljük, hogy hamarosan együtt fedezzük fel a természet szépségeit!

Facebook: Túrabarátok
E-mail: info@turabaratok.hu

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása