Top 15 kirándulás helyszín Magyarországon

2019. március 29.
51767
Top 15 kirándulás helyszín Magyarországon

Magyarország kirándulás szempontjából változatos földrajzi adottságának köszönhetően számtalan festői túrahelyet rejt. Kirándulásunk célja lehet túrázás a hegyekben és erdőkben, kilátók végigjárása vagy várak meglátogatása. Hazánk bővelkedik mindezekben a látnivalókban! 

Szervezett kirándulásaink keretein belül nagyszerű élményekkel gazdagodhattok, hiszen számos izgalmas programmal készülünk számotokra és olyan eldugott helyeket is megmutatunk, amelyek a nagy nyilvánosság számára nem ismertek. Válogathattok, hogy éppen gyalog, vízen vagy két keréken szeretnétek bejárni a hazánk legszebb tájait. Kezdve az egynapos kirándulásoktól a többnapos utakig.

Gyere velünk! Válassz aktuális szervezett kirándulásink közül!

Gyalogtúra
Gyalogtúra
Kerékpár
KERÉKPÁR

Hova érdemes menni Magyarországon?


Családi kirándulás helyszínéül is számtalan élményekben gazdag kirándulóhelyet találunk, most bemutatjuk a leginkább kedvelt helyszíneket:

1.    Vízcsobogás és pisztráng nevelde a Bükk-hegységben!


A Bükk-vidék páratlan vonzerővel rendelkezik mind történelmi, mind természeti értékek tekintetében. Területét számos túraútvonalon bejárhatjuk, útba ejtve meseszép völgyeket úgy, mint a Szalajka völgy, ahol kisvasútra is felülhetünk. Számos tanösvényben, barlangban és kisebb vízesésben is gyönyörködhetünk ha pedig itt járunk egy látványosság kihagyhatatlan: a látogatók által kissé tévesen elnevezett, Ősember barlang! A valódi nevén Istállós-kői-barlang a Bükk-hegység második legmagasabb csúcsának oldalában, egész pontosan 609 méteres magasságban található. Gyalogosan a Gloriette-tisztásról közelíthető meg a szerpentinszerűen kialakított, meredek gyalogösvényen. A barlang háromszög keresztmetszetű, 45 méter mély, 9-10 méter széles, és egyetlen tágas teremből áll. További érdekessége a vidéknek a pisztráng tanösvény, mely a Lillafüredi pisztráng telep és halsütöde mellett halad el, és kínál ízletes finomságokat számunkra!


Eldugott kirándulóhelyek Magyarországon - Fedezd fel velünk!

Válogass aktuális szervezett kirándulásaink közül!

Aktuális túráink

2.    Mátra kirándulás az ország legmagasabb pontjára!


A Mátra kirándulás tekintetében az egyik legjobb választás. Itt találhatjuk meg az ország legmagasabb pontját, az 1024 m magas Kékestetőt, amelynek tetején található tv toronyból lélegzetelállító panoráma nyílik elénk a térségre. Akár a hegy tetejéről akár az aljáról kezdjük túránkat, számos túraútvonal vezet végig minket a hegy vadregényes területein. A hullámos gerincen sétálva számos helyen gyönyörű kilátás tárul elénk és szebbnél szebb természeti képződmények ejthetnek rabul. A hegy érdekessége még az Erdőrezervátum, ahol több száz éves óriás fával is találkozhatunk!

Meseszép helyek Magyarországon - Fedezd fel velünk!

A Mátra sűrűjében

Érdekel a túra!

Kirándulás az ország legmagasabb pontján

Mesés helyek Magyarországon

Mátrai KÉK - kettő az egyben

Érdekel a túra!

3.    Madárdal és nyugalom a Tisza tavon!


Magyarország, kirándulás? -> Akkor irány az ország második legnagyobb tava! Egy Tisza-tavi csónakázás felejthetetlen élményeket rejteget minden kirándulni vágyó számára, és akár egy családi kirándulás helyszíne is lehet! Tudtad? A Tisza-tó az 1970-es években mesterségesen jött létre, a 127 km2 összefüggő vízfelületű tó a változatossága miatt hamarosan nagy népszerűségre tett szert minden korcsoportban! Egy kellemes kenutúra során, a náddal és fás ligetekkel szegélyezett vízen evezve intim bepillantást nyerhetünk az itt élő növény és állatvilág életébe. Egy pillanatra részesei lehetünk az itt fészkelő madárkolóniák, hódok és vidrák és egyéb apró élőlények életének. A csónakázást követően felsétálhatunk a közelben található kilátóba, ahonnan a térségre nyíló meseszép kilátás vár minket, és távolról is szemügyre vehetjük azt, aminek a vízen testközelből részesei lehettünk! Ha idegenkedtek a vizes kalandoktól, akkor sincs semmi gond, hiszen a Tisza-tó egy biciklis családi kirándulás keretében teljes egészében körbejárható! És ez még nem minden! A Tisza-tavi ökocentrum 2600 m2 területen, szórakoztató módon, interaktív módszerekkel mutatja be a Tisza-tó, és a Tisza-völgy természeti kincseit! Ilyen egy tökéletes családi kirándulás Magyarországon!

4.    Hortobágyi Nemzeti Park


Egy családi kirándulás Magyarországon nem lehet teljes a Világörökség részét képező Hortobágyi Nemzeti Park meglátogatása nélkül!  A Hortobágy méltán híres nevezetessége és egyben a táj jelképe a Kilenclyukú híd, amely 1833 óta Magyarország leghosszabb kőhídja! De megtaláljuk még itt az országszerte méltán ismert Madárkórházat, a környék élővilágát bemutató Pusztai Állatparkot, a Vadasparkot, valamint itt találhatjuk az ország legnagyobb mesterséges halastavát is! A Nemzeti Park egy részét akár kisvasúttal is körbejárhatjuk, a legkisebb kirándulók legnagyobb örömére! A park szakavatott vezetővel egy nap alatt is körbejárható, de akár több napra elegendő programot is találhatunk, ha pedig december elején látogatunk ide, a vadludak vándorlásának élményében is részünk lehet! Magyarország kirándulás= irány az Észak-Alföld!

Családi kirándulás Hortobágyon

5.    Kiskunsági Nemzeti Park


Azok számára, akik inkább a sík terepen kapcsolódnának ki, de mégis közel szeretnék magukat érezni a természethez, tökéletes választás lehet a Kiskunsági Nemzeti Park. Ha pedig a terv egy családi kirándulás Magyarországon, akkor a park területén számos tanösvény és túraútvonal fut végig, melyek között a kezdők és a haladók is megtalálják a számukra ideálisat. Itt nem kell számítanunk nagy szintemelkedésre, azonban 4 km-től a 130 km hosszú túraútvonalig jó pár útvonal közül választhatunk. Az élővilág változatosságában nem fogunk csalódni, számos madárfaj választja ezt a területet fészkelő helyéül, de hatalmas famatuzsálemek és fűzfaligetek is kísérik utunkat!

Kikapcsolódás a Kiskunsági Nemzeti Parkban

6.    Kenutúra a Velencei tavon!


A Velencei tó országunk harmadik legnagyobb tava, és méltán kedvelt turisztikai célpont. Vize ásványi anyagokban gazdag, mely nem csak a fürdőzni vágyóknak nyújt kellemes időtöltést, de egy izgalmas kenutúra során az itt élő állatvilágot is megismerhetjük! Szakértő túravezető segítségével mélyebb bepillantást is kaphatunk, és biztosak lehetünk benne, hogy felejthetetlen élményben lesz részünk!

7.    Dunai evezés Visegrádtól Szentendréig!


A Visegrádi hegység és a Börzsöny által határolt Duna-kanyar méltán sorolható az ország legizgalmasabb kirándulóhelyei közé! Magyarország kirándulás? -> Fürdőzz meg az ország egyik legszebb kilátásában a Duna-kanyarban! Ismerd meg országunk izgalmas történelmét a Salamon-torony, és a Fellegvár bejárásával! A számos történelmi látványosság mellett megannyi túrázási lehetőség vár, mint a Fellegvár és a Nagy-Villám túraútvonal, amely 3 kilométeren keresztül vezet, és a látnivalók megcsodálását követően is 2-3 óra alatt végig járható! Kezdő- és tapasztalt túrázóknak, családosoknak is egyaránt ajánljuk, hiszen látványosságból, programokból akad itt minden bőven!

Egy kalandos vízitúrára vágysz? A Duna ezen szakasza profi túravezetés mellett kezdő és tapasztalt evezőknek is jó választás lehet. A túra közben a parton, több helyen is megállhatunk pihenni, strandolni vagy csak gyönyörködni a part élővilágában közelebbről. Figyelem! A Dunakanyarban változatos a víz mélysége, és a szél erőssége is, emellett a hajóforgalom is megszabja a vízi túra útvonalát, így egy ilyen kalandba feltétlen csak tapasztalt túravezetőkkel szabad belevágni!

Izgalmas kirándulóhelyek után kutatsz? Gyere velünk!

Kajakkal a Dunakanyarban:

Érdekel a túra!

Evezzen velünk a Dunán!

8.    Börzsöny kirándulás az elhagyatott síneknél!


A Börzsöny hegység Magyarország északi részén elterülő vonulat, melynek nagy része nemzeti parki védettséget élvez. Vonulatain számos turista útvonal vezeti végig a kellemes túrázásra vágyókat, amelyek között a kezdők is megtalálják a számukra megfelelő kevésbé lejtős túraútvonalakat. A Börzsöny kirándulás tekintetében számos lehetőséget rejt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, csúcsain számos kilátóról csodálhatjuk meg a tájat. A Csarna patak mentén a hegy hatalmas fái között sétálva a természet által már visszahódított, elhagyatott síneket és vasúti eszközöket is megcsodálhatunk! A hegy területén három kisvasút is közlekedik, melyekkel pihenés gyanánt könnyedén bejárhatjuk a hegységet, és egy családi kirándulás fénypontja lehet!

Kalandos kiránulóhelyek a TúraBarátokkal!

Börzsönyi kilátásgyűjtő körtúra

Érdekel a túra

9.    Bakony kirándulás a szurdokok hegyén!


A Bakony hatalmas erdői számos vadregényes, rövidebb-hosszabb útvonalat tartogatnak a túrázás szerelmeseinek, és kirándulni vágyóknak. Kedvelt kirándulóhely a Cuha-patak környéke, melyet egész évben számos kalandra vágyó keres fel, és tölt el itt rövidebb hosszabb időt. Természetesen a gyakorlott túrázók is megtalálják a számukra megfelelő kihívást. A Bakony legmagasabb pontján emelt Vajda Péter kilátóhoz menet a hegy legmeredekebb kaptatójával kell szembe néznünk, ezért cserébe viszont gyönyörű panoráma vár minket!

10.    Kirándulás Pilis-tetőre


A Pilis hegység a Dunántúli középhegység legkeletibb része, mely kimondottan népszerű célpontnak számít a kirándulni és túrázni vágyók körében. A fővárosból gyorsan megközelíthető és számos történelmi és természeti érdekességet rejt magában. Magával ragadó panoráma tárul elénk a Rezső és Dobogó-kői kilátóból. Egy kellemes kirándulás Pilis tetőre, és egy bámulatos kilátásban lehet részünk a Boldog Özséb kilátóból, ahonnan tiszta idő esetén, akár a Magas Tátra hegyvonulatai is körvonalazódhatnak előttünk!

Kirándulás Magyarország varázslatos tájain!

Kincskeresés a Rám-szakadékban

Érdekel a túra

11.    Alcsúti Arborétum, a hóvirágok és szentjánosbogarak otthona!


Ha egy igazán varázslatos és nem mindennapi helyre vágysz, akkor gyere és irány az Alcsúti Arborétum! Ez a fővárostól nem messze elterülő, ritka növényeket összegyűjtő kert az év minden hónapjában elkápráztathat minket! A tavasz kezdetével megindul a különféle növények virágzása, kezdve a tavasz hírnökével! A több mint kéthektárnyi területen virágzó hóvirágok mintegy szőnyegként terülnek el lábunk előtt, elkápráztatva minket. A július közepén érkezők a szentjánosbogarak varázslatos táncát csodálhatják meg, melyek beragyogják, és kis lámpásként világítják be az arborétumot!

12.    Barangolás a Balaton-felvidéken


A Balaton kirándulás tekintetében nagy népszerűségnek örvend mind a fürödni mind a túrázni vágyók körében. A Balaton-felvidék egyik történelmi és természeti látnivalókban is bővelkedő része a Tihanyi félsziget, mely egyedülálló környezeti adottságaival méltán sorolható az ország legszebb tájai közé. Egyedülálló gejzírkúpjain tett séta minden túrakedvelő számára kellemes kikapcsolódást nyújthat. Egy családi kirándulás tökéletes helyszíne lehet, hiszen rövidebb-hosszabb túraútvonalakon sétálhatunk végig és csodálhatjuk meg a környéket, így akár kisgyermekkel is nyugodtan neki vághatunk. Az Akasztó dombról káprázatos kilátás tárul szemeink elénk a Balaton csillogó, kék vizére, június elején pedig meseszép levendulamezőn is sétálhatunk! Magyarország kirándulás? = Tihany egy illatokban gazdag kihagyhatatlan úti cél! Látogassatok el velünk a Balaton-felvidékre a tanúhegyek világába, ahol megismerhetitek - akár párotokkal vagy családotokkal együtt - a környék történetét, megmászhattok néhány gyönyörű panorámát nyújtó emelkedőt és persze a környék borkülönlegességeit is megkóstolhatjátok. 

Hegyi kirándulás Balatoni panorámával!

Aktuális túráink

Kiirándulás a Tihanyi félsziget különleges vidékén

13.    Hévíz varázslatos gőzfelhője!


A Balaton kirándulás apropóján nem csak fürdőzésre, de környéke gyalog-, kerékpár- és vízitúrákhoz is tökéletes választás! Hévíz környékén megcsodálhatjátok a különleges növény és állatvilágot, majd a tó gőzölgő vízében pihentethetitek a túra során elfáradt izmaitokat. A téli hidegben a Hévízi tó és a patak meleg vize idevonzza a környéken élő madarakat így olyan különleges fajtákat vehetünk szemügyre, mint a kis kárókatona, a szürke gém, de akár hattyúkat is láthatunk!


Vízitúra a Hévíz-patakon

14.    Valóságos kultúrtörténet és zöldellő természet Somogyvár környékén!


Somogy megye táján megannyi felfedeznivaló vár ránk! A híres-neves Bencés apátságot például még Szent László király alapította, a templom falai pedig a középkor rejtélyes emlékeiről mesélnek nekünk. Zselic az ország azon vidéke, ahol a fényszennyezettséget még csak hírből sem ismerik. De erről a saját szemünkkel is meggyőződhetünk a Zselici Csillagparkban, hiszen testközelből láthatjuk a minket körülvevő univerzumot. Délebbre látogatva, Bőszénfa szebbnél-szebb rétekkel és erdőkkel hívogatja a túrázni vágyókat, az Ibafa szívében található Pipamúzeum pedig egy kis kultúrtörténetbe is betekintést enged. 

Különleges kirándulóhelyek Magyarországon a TúraBarátok csapatával!

Aktuális túráink

Hegységbe szervezett családi kirándulás Magyarországon

15.    Gemenc, kenutúra a vadregényes ártéri erdőben


Gemenc a Dunántúl déli részén elterülő, természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdő, mely tökéletes helyszín, ha egy kalandos és egyben varázslatos kenutúrára vágytok! Olyan különleges és örök élményt adó pillanatokban lehet részetek, mint a gímszarvasok fürdőzése, a vaddisznók dagonyázása vagy az itt élő madarak vadászata a napi eleségre! Ez a vízitúra kimondottan jó választás kezdők számára is, hiszen a sodrás minimális, így biztonságosabban és könnyedén tudjátok uralni a hajót! Tudtad? Gemenc egy igazán sokoldalú túrahelyszín, hiszen körbejárhatjátok Kerékpárral, Kenuval, Gyalogosan, vagy akár Erdei vasúttal is! Kerékpáros túrákból a csapat összetételének megfelelően választhattok, hiszen akad a lehetőségek között 8 km/12km/14 km hosszú útvonal is, amelyek megtételére átlagosan 3.5-6 óra szükséges!

Inkább kiélveznétek a látvány a vasúton? Semmi probléma! A 16 km hosszú utat 4 óra alatt megtévő vasúton bőven lesz időtök nézelődni, fotózni, és beszélgetni!

Gemenc a Dunántúl déli részén elterülő, természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdő, mely tökéletes helyszín, ha egy kalandos és egyben varázslatos kenutúrára vágytok! Olyan különleges és örök élményt adó pillanatokban lehet részetek, mint a gímszarvasok fürdőzése, a vaddisznók dagonyázása vagy az itt élő madarak vadászata a napi eleségre! Ez a vízitúra kimondottan jó választás kezdők számára is, hiszen a sodrás minimális, így biztonságosabban és könnyedén tudjátok uralni a hajót! Tudtad? Gemenc egy igazán sokoldalú túrahelyszín, hiszen körbejárhatjátok Kerékpárral, Kenuval, Gyalogosan, vagy akár Erdei vasúttal is! Kerékpáros túrákból a csapat összetételének megfelelően választhattok, hiszen akad a lehetőségek között 8 km/12km/14 km hosszú útvonal is, amelyek megtételére átlagosan 3.5-6 óra szükséges!
Inkább kiélveznétek a látvány a vasúton? Semmi probléma! A 16 km hosszú utat 4 óra alatt megtévő vasúton bőven lesz időtök nézelődni, fotózni, és beszélgetni!

Magyarország legjobb kirándulóhelyei után kutatsz? Kirándulj a TúraBarátokkal!


Magyarország kirándulás tekintetében számtalan lenyűgöző geológiai jelenséggel, izgalmas vidékkel, történelmi és természeti érdekességgel kecsegtet minket, melyek felfedezését szervezett túráinkkal igyekszünk még érdekesebbé, tartalmasabbá és könnyebbé tenni minden túrázni vágyó számára. Mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb túrát, legyen az gyalog, két keréken vagy vízen, legyen kezdő vagy haladó, kicsi vagy nagy!

Gyere és legyél Te is TúraBarát! Válassz szervezett túráink közül!:

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása