Menü

Miért olyan népszerűek a vízitúrák?

2021. aug. 11
0
122
Miért olyan népszerűek a vízitúrák?

A vízitúra népszerűsége a mai napig töretlen, hiszen csodás országunk határain belül is számos lenyűgöző helyszín várja a víz szerelmeseit. Elég a Tisza folyamatosan változó képet nyújtó növény- és állatvilágára gondolnunk, vagy a Duna hatalmas, rejtelmes vízére, amely évtizedek óta a turisták egyik kedvenc célállomása.

 

Túrabarát Tipp: csatlakozz hozzánk egy őszköszöntő kenutúrára a Tisza-tavon! 

Hangold rá a lelked a közeledő őszre, csendesedj el velünk egy 8-10 kilométeres túrán, és merülj el a Tisza Tó mocsárvilágának szépségében!

A kiinduló és végpont is egyaránt Poroszló – ahol meglessük az őszre készülő madár kolóniákat, a hódok és a vidrák életét is! Nyílt vízfelületeket és nádas-fás ligeteken át vezet az utunk, ne hagyd ki te sem!

 

Csatlakozz Őszköszöntő kenutúránkra!

 

A vízitúra nagyszerűsége, hogy megszólítja minden korosztály tagjait: a kisgyermekeket leginkább az órákig tartó fürdőzés, a tinédzsereket a könnyed kenuzás közbeni tartalmas beszélgetések, míg az időseket a könnyed sportolási lehetőség, és a lehengerlő látkép varázsolja el. Vannak persze, akik megrettennek a vízitúra gondolatától, de erre semmi ok! Lássuk a leggyakrabban feltett kérdéseket a témával kapcsolatosan:

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


 

Részt vehet túránkon az is, aki nem tud úszni? 

Válaszunk: Igen, természetesen, de ez esetben a túra alatti mentőmellény viseléséhez ragaszkodunk!

 

Nem sportolunk rendszeresen, bírni fogjuk a túrát?

Válaszunk: Az általunk megszervezett túrák minden korosztály részére szólnak, és átlagos kondíció mellett gond nélkül végig evezhetőek! Kisgyermekekkel is bátran elindulhatunk, hiszen úgy osztjuk ki az ülésrendet, hogy felügyelettel utazhassanak, és a túraútvonalon való végighaladás ne okozzon problémát senkinek. Amennyiben valamelyik utastárs elfárad, úgy a többiek át tudják venni az evezés feladatát, így egymást váltogatva garantált marad a megfelelő tempóban való haladás!

 

Nem gond, ha nincsen evezős felszerelésünk?

Válaszunk: Természetesen nem, hiszen a helyszínen minden evezéshez szükséges felszerelést átadunk kicsiknek és nagyoknak is egyaránt! Az időjárástól függően érdemes otthonról szél-és esőálló kabátot magunkkal hozni, illetve száraz váltóruházatot.

 

egyre népszerűbbek a vízitúrák

 

Részt vehetünk a túrán akkor is, ha sosem eveztünk még korábban?

Válaszunk: Igen, minden sportszeretőt sok szeretettel várunk, tapasztalt evezős kollégáink a vízre szállás előtt mindenkit kioktatnak a felszerelés helyes használatáról!

 

Félünk attól, hogy vízbe borulunk a gyerekekkel a fedélzeten, ennek mennyi az esélye?

Válaszunk: Semmi ok az aggodalomra! A túrakenuk direkt úgy lettek felépítve, hogy a beléjük épített súly stabillá tegye őket a bennük ülők mozgásának kiegyenlítéseként. A megfelelő használat mellett nem kell aggódni a beborulástól!

A könnyed vízisport egy igazán remek alkalom, hogy átmozgassuk a tagjainkat, feltöltődjünk lelkileg, és minőségi időt tölthessünk együtt-akár családtagokról, akár baráti társaságról, vagy munkahelyi csapatról is legyen szó!

 

Csatlakozz hozzánk legközelebbi túránkon, és éld át velünk az evezés élményét!

Aktuális vízitúráink

 

címkék:
Címkék