Ebben a cikkben:

Miért olyan népszerűek a vízitúrák?

2021. augusztus 11.
1897
Miért olyan népszerűek a vízitúrák?

A vízitúra népszerűsége a mai napig töretlen, hiszen csodás országunk határain belül is számos lenyűgöző helyszín várja a víz szerelmeseit. Elég a Tisza folyamatosan változó képet nyújtó növény- és állatvilágára gondolnunk, vagy a Duna hatalmas, rejtelmes vízére, amely évtizedek óta a turisták egyik kedvenc célállomása.

Túrabarát Tipp: csatlakozz hozzánk Kajakkal a Dunakanyarban túránkhoz októberben! 

Egy igazi vízi kaland kezdőknek és haladóknak! Nem kell, hogy tudj evezni, csak legyél kíváncsi! Kíváncsi arra, hogy miként kell a kajakot hajtani, hol van hazánk egyik legszebb temploma, vagy, hogy kik azok a svábok, hogyan kerültek erre a vidékre? Csatlakozz hozzánk!

Találkozunk a zebegényi vasútállomáson, célszerű itt hagyni a kocsit vagy vonattal ide érkezni. 

Az első órát Zebegényben töltjük, megnézzük a község eldugott közponját és a gyönyörű templomot. Ezután a parton némi felkészülés és gyakorlás után elindulunk a Dunán és meg sem állunk Nagymarosig. Közben élvezzük a Duna hullámait és országunk egyik legszebb (szerintünk a legszebb) vidékét. 

​Nagymaroson kiszállunk és felkutatunk néhány helyi érdekességet. Mivel lassan dél felé járunk, így piknikezünk egyet valamelyik partszakaszon, majd irány végállomásunk: Verőce. Innen vonattal lehet újra elérni a kocsit Zebegényben vagy vonattal lehet hazaindulni.

Ha a túra végeztével kedved szottyan Nagymaros városában maradni érdemes a parton elhelyezkedő több vendéglátóhely egyikét felkeresni. Több helyi étterem és bár közül választhatsz igényeidnek megfelelően.

Csatlakozz a túrához


A vízitúra nagyszerűsége, hogy megszólítja minden korosztály tagjait: a kisgyermekeket leginkább az órákig tartó fürdőzés, a tinédzsereket a könnyed kajakozás közbeni tartalmas beszélgetések, míg az időseket a könnyed sportolási lehetőség, és a lehengerlő látkép varázsolja el. Vannak persze, akik megrettennek a vízitúra gondolatától, de erre semmi ok! Lássuk a leggyakrabban feltett kérdéseket a témával kapcsolatosan:

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Részt vehet túránkon az is, aki nem tud úszni? 

Válaszunk: Igen, természetesen, de ez esetben a túra alatti mentőmellény viseléséhez ragaszkodunk!

Nem sportolunk rendszeresen, bírni fogjuk a túrát?

Válaszunk: Az általunk megszervezett túrák minden korosztály részére szólnak, és átlagos kondíció mellett gond nélkül végig evezhetőek! Kisgyermekekkel is bátran elindulhatunk, hiszen úgy osztjuk ki az ülésrendet, hogy felügyelettel utazhassanak, és a túraútvonalon való végighaladás ne okozzon problémát senkinek. Amennyiben valamelyik utastárs elfárad, úgy a többiek át tudják venni az evezés feladatát, így egymást váltogatva garantált marad a megfelelő tempóban való haladás!

Nem gond, ha nincsen evezős felszerelésünk?

Válaszunk: Természetesen nem, hiszen a helyszínen minden evezéshez szükséges felszerelést átadunk kicsiknek és nagyoknak is egyaránt! Az időjárástól függően érdemes otthonról szél-és esőálló kabátot magunkkal hozni, illetve száraz váltóruházatot.

egyre népszerűbbek a vízitúrák

Részt vehetünk a túrán akkor is, ha sosem eveztünk még korábban?

Válaszunk: Igen, minden sportszeretőt sok szeretettel várunk, tapasztalt evezős kollégáink a vízre szállás előtt mindenkit kioktatnak a felszerelés helyes használatáról!

Félünk attól, hogy vízbe borulunk a gyerekekkel a fedélzeten, ennek mennyi az esélye?

Válaszunk: Semmi ok az aggodalomra! A túrakajakok direkt úgy lettek felépítve, hogy a beléjük épített súly stabillá tegye őket a bennük ülők mozgásának kiegyenlítéseként. A megfelelő használat mellett nem kell aggódni a beborulástól!

A könnyed vízisport egy igazán remek alkalom, hogy átmozgassuk a tagjainkat, feltöltődjünk lelkileg, és minőségi időt tölthessünk együtt-akár családtagokról, akár baráti társaságról, vagy munkahelyi csapatról is legyen szó!

Csatlakozz hozzánk legközelebbi túránkon, és éld át velünk az evezés élményét!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!