Céges csapatépítés

2019. szeptember 13.
3089
Céges csapatépítés

Nem kell ahhoz nagy boszorkányság, hogy akár egy kezdő főnök is rájöjjön: annak érdekében, hogy a cégén belüli munkavégzés gördülékenyen haladjon, szüksége van egy jó csapatra.

Munkatársak, vagy egy igazi csapat?!

A csapat nem pusztán robotokból áll, akik reggeltől késő délutánig az irodában ülnek és gépek módjára eredményt produkálnak, majd munkájuk végeztével felállnak és hazamennek. Az eredményes csapatot bizony olyan emberek alkotják, akik csapatjátékosként képesek az együttműködésre, azonosulni tudnak a cég értékeivel és egy közös cél elérése érdekében, motiváltan végzik el a rájuk bízott feladatokat. Ahhoz azonban, hogy a kollégák között egy jó viszony, megfelelő kommunikáció és kölcsönös bizalom alakulhasson ki, legtöbbször szükség van arra, hogy alkalomadtán megszokott munkahelyi környezetből kilépve egy szokatlan, különleges, közös élményben legyen részük.

csapatépítés ötletek szabadtérre
A szabadtéri csapatépítő programok egy családi nyaralás hangulatát idézhetik és közelebb hozhatják a kollégákat egymáshoz.

Túrabarát Tipp: a csapatépítő ötletek óriási tárháza egy közös kirándulás!

Egy olyan kalandra, ahol saját képességeiket fejlesztve, egyéniségüket kibontakoztatva, határaikat feszegetve, a munkavégzés helyétől eltérő környezetben, magasabb szintű kapcsolatok kialakítására kapnak lehetőséget. Legyen szó akár beosztott-főnök, vagy az egy szinten lévő kollégák közötti kapcsolati hálók kialakításáról. Egy látnivalókban gazdag környezetben zajló céges csapatépítés segít megismerni a kollégáknak egymást, mindezt feszengés nélkül! A megannyi informatikai eszköz keltette ingerek nélkül a kollégák valódi tartalmas beszélgetésekben vehetnek részt, felfedezhetik közös hobbijaikat, amelyek később is izgalmas beszélgetésekre adhatnak alapot.

ges csapatépítés – és egészségesebb életmódra nevelés? Miért is ne?!

Jól tudjuk, hogy az ülőmunka milyen káros fizikai és mentális hatásokkal jár, ezért jó vezetőként igyekeznünk kell, hogy a kollégákat, amikor csak tudjuk, kimozdítsuk ebből a mozgásmentes állapotból, akár a munkahelyi masszázs, akár a rendszeres túrázásokkal megtűzdelt céges csapatépítés eszközével!

túrázások csapatépítés ötletek

Túrabarát Tipp: Az eredményes és hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen az egészséges életmód!

Különösen igaz megállapítás ez a szellemi munkát végzők kollégáink esetén, akik gyakran a nap nagy részét az irodában ülő munkával töltik. Fontos, hogy elismerjük és támogassuk munkájukat, hogy felfrissüljenek, aktívan pihenjenek a kimerítő munkavégzés után. A céges csapatépítés ötletek kiapadhatatlan forrása a természetjárás, hiszen minden munkatárs megtalálhatja a maga edzettségének megfelelő útvonalat, és programot. A Túrabarát túrák keretében a könnyed-kezdő túrázóknak ajánlott sétákon át a komoly edzettségi szintet megkövetelő Piros túránkig minden megtalálható! Legyen szó gyalogos, biciklis, vagy kajak/kenus vízi túráról, a Túrabarát csoportosulásunk mindenki kalandvágyó igényeit kielégíti.

A csapatépítés már egy agyonismételgetett munkahelyi program lenne?


A multinacionális cégeknél a csapatépítés már nem újkeletű fogalom, hanem régóta bevett szokás, ám az utóbbi években egyre több kisebb vállalat is rendszeres éves eseményévé teszi ezt a fajta vállalati programot. De mégis: a csapatépítés szót meghallva sokaknak a „jajj ne már, megint?!” gondolatok jutnak az eszébe.

Íme 10 dolog, amelyet érdemes megfontolnod a csapatépítés ötletek összegzésekor:

  1. Hol lesz a csapatépítés helyszín? Kül- vagy beltérben szeretnétek megtartani a csapatépítő tevékenységet?
  2. Hány ember vesz részt a tervezett programon? Nyilvánvaló, hogy ennek a számnak megfelelően kell megterveznünk a csapatépítő tevékenységre szánt büdzsét.
  3. A csapatépítés helyszín 1, vagy többnapos tartózkodást tesz lehetővé?
  4. A csapatépítés ötletek szerint meddig tartana a program? A kezdés, és befejezés időpontja egyaránt fontos, hogy tökéletesen megszervezhessétek a programot.
  5. A csapatépítés helyszín lehetővé teszi a csapatépítőn résztvevő személyek étkeztetését: reggeli, ebéd, vacsora? 
  6. A csapatépítés helyszín területén csak TI és a kollégáitok, vagy mások is tartózkodnak majd? Ez befolyásolhatja a csapatépítő programját!
  7. A csapatépítés ötletek között az egyik legfontosabb, hogy VEDD GÓRCSŐ ALÁ a csapatépítőn részt vevő kollégák korát és nemi megoszlását. Figyelj oda, hogy minden korosztály találjon a programban hozzáillő tevékenységet! Például, ha Túrabarát programra indultok, akkor az edzettségi szintjüket, és a preferált közlekedési eszközöket is érdemes figyelembe venni: pl. tud mindenki úszni, ha kajak/kenu túrára indulunk? Tud mindenki biciklizni, ha biciklis túrára indulunk? 
  8. Mikor lesz a csapatépítő időpontja? Ha kültéri tevékenységben gondolkodunk, a helyszínt jelentősen befolyásolhatja a csapatépítő időpontja, és az akkor uralkodó időjárási körülmények.
  9. A csapatépítés ötletek sarkalatos pontja maga a tevékenység célja: csak a kollégák szórakoztatása és egy csapattá formálása a cél, vagy céges oktatásról van szó?
  10. A csapatépítés helyszín érdemes, hogy elkülönüljön a megszokott környezettől. Az alföldön üzemel a vállalkozásotok? Akkor tegyetek egy izgalmas kirándulást a változatosság kedvéért a hegyekben! Vagy éppen fordítva! Bárhol is helyezkedjetek el az országban, a Túrabarátok segít megtalálni a tökéletes csapatépítő helyszínt!

csapatépítés ötletek és helyszínek

Ami a legfontosabb: érjük el a cégünknél, hogy a csapatépítésre ne MINT KÖTELEZŐ, ÉS NEM KÍVÁNT tevékenységre tekintsenek a kollégák: vonjuk be őket is az előkészületekbe, éreztessük velük, hogy ez egy MINDENKI SZÁMÁRA új élményeket tartogató szabadidős program, ahol mindenki egyenlőként vesz részt, a munkahelyi formalitások betartását mellőzve.

Indoor- vagy outdoor csapatépítés? Számunkra nem kérdés…

Ha tartatok az időjárás szeszélyeitől, akkor számos indoor csapatépítés létezik (pl: lézerharc, kreatív csapatépítés, szabadulószoba…), de mi – szokásunkhoz híven -, a természet erejében (outdoor) hiszünk. Valljuk, hogy a természetben mindenki felszabadultabb, a mozgás során keletkező endorfin jó hatással van szervezetünk és agyunk működésére és arra, hogy mindenki önmagát legyen képes adni.

„Az őszinteség a bizalom alapja, a bizalom pedig a jól együttműködő kollektíva kulcsa.”

A természetjárás mindenki számára ideális szabadidős program és hasznos tevékenység. Egy-egy hosszabb séta a természetben, egy kirándulás bármely korosztály számára élvezetes programot kínál. Egy összeszokott, vagy éppen összeszokni kívánó társaság számára a túlzsúfolt strandok, a tömegszállások és a nagy látogatottságnak örvendő úticélok forgatagában történő elveszettség helyett egy csendes, letisztult, csak a túrázó belső értékeinek felszínre hozására, a kollégákkal történő beszélgetésekre és a természet értékeire koncentráló outdoor programot kínálunk.

Mit ajánlunk? - Csapatépítés ötletek, csapatépítés helyszín

  • Gyalogos kirándulásokat, bakancsos túrákat

Hogy kinek és mit ajánlunk, az nagyban függ attól, hogy milyen korosztálynak és hány főnek szervezzük az adott programot. Amennyiben a csapat tagjai korosztály vagy állóképesség tekintetében összetettebbek, úgy számukra egy nagyobb sétát, kisebb szintemelkedéssel járó, könnyebb kirándulást ajánlunk, mely kellőképpen széles, kiépített túraútvonalakon vezet.

Fiatalos, jó kondícióban lévő csapatoknak ajánljuk a nagyobb kihívásokat rejtő túrákat is, melyen a csapatépítés helyszín kisebb sétányokkal, lépcsősorokkal tagolt, kissé nagyobb szintkülönbséget kell leküzdeni, vagy több kilométeres, hosszabb idő alatt megtehető táv a kihívás. Ezen túrák mindenki számára teljesíthetők, de azt nem garantáljuk, hogy a tagok nem fognak egy jól eső fáradtságot érezni a kirándulás teljesítése után!

Tapasztaltabb, túrázási tapasztalattal rendelkező csoportoknak tudunk ajánlani sziklás szakaszos útvonalakat, meredekebb, keskenyebb ösvényes, lánccal kiépített terepeket, magashegyi túrákat. Határt csak az képzelet szab!

  • Kerékpáros túrákat

kerékpártúra mint céges csapatépítés

Manapság divatos és egyben a környezetünk megóvására törekvő módon, a legtöbb cég ösztönözni kívánja kollégáit a kerékpárral történő munkába járásra. De mi lenne nagyobb ösztönző, mint egy közös kerékpáros csapatépítés? Egy, a program helyszínein készített fényképekből kialakított, színes, mosolygós kollégákat és kerékpárokat ábrázoló tabló elhelyezése az irodában?

A szárazföldi túrákon túl természetesen szervezünk kerékpáros túrákat is. Szeptemberben például a Balaton vidékére látogatunk el, melynek során 270 km-es távot teszünk meg 3 nap alatt, miközben a táj szépségeiben és nevezetességeiben gyönyörködünk. A tekerőket busz kíséri, így a csomagok cipelésének terhét szó szerint levesszük a résztvevő válláról. Tökéletes csapatépítés helyszín!

Bringastro - ízek, bringák, Balaton

Amennyiben a csapat belföldön barangolna két keréken, szívből ajánljuk a Fertő-tó körüli biciklis útvonal felfedezését. Méltán választotta az UNESCO a világörökség részévé ezt a csodálatos természeti és kulturális látnivalókkal övezett meseszép tavat! A két napos program bőven ad lehetőséget a csapat tagjainak az összecsiszolódásra, baráti beszélgetésre, akár a vacsorához felszolgált pohár balfi víz, vagy a környék borkínálatának ízlelgetése mellett is.

  • Evezős túrákat

Kisebb létszámú, fiatalos csapatoknak, akik valami pluszra vágynak, a hegyi túrák kínálta széles lehetőségeken túl, figyelmükbe ajánljuk kenutúráinkat. A Gemenci erdő mélyén elnevezésű programunk során Európa legnagyobb kiterjedésű ártéri erdejében barangolunk, megismerkedve a különleges, őshonos növény- és állatvilággal. Találkozhatunk gímszarvassal, dagonyázó vaddisznóval, szürke gémmel, rétisassal, barna kányával. Ez a kenus túránk 20-21 km hosszan vezet és a csapatépítés jelleget a közös élmények megszerzésén túl tovább segíti a Baján elfogyasztott különleges vacsora egyedi légköre.

Evezős túra a Gemenci erdő mélyén

Nagyon jól sikerült júniusban a Cesky Krumlovba, Csehország leglátogatottabb turisztikai célpontjához tervezett vizes kalandunk! A Moldván történő leereszkedés közben több ponton is kikötöttünk. Csapatépítés során ezeknél a megállóknál akár csapatépítés ötletek beépítését is megfontolhatjuk! A helyi specialitások megízlelése – pl. knédli, sörök – természetesen nem kötelező, de erősen ajánlott! A várost 5 zúgón keresztül érhetjük el, ami hatalmas élmény minden résztvevő számára. Akik az evezésen túl egy további, igazán különleges látnivalóval is gazdagodnának, nekik ajánljuk Csehország második legnagyobb várkomplexumának felderítését, melynek barokk parkjában akár az ott lakó medvéket is megpillanthatjuk!

csapatéptés helyszín ötletek kajakos túra

  • Csapatépítés ötletek télen?

Persze! Rajtunk nem múlik!

A téli csapatépítési ötletek megvalósításában is szívesen részt veszünk, igény szerint akár hótalpas túrákat is szervezünk!

Túravezetőink

Amennyiben túravezetőink közül választanátok valakit csapatvezetőnek, ajánljuk rövid bemutatkozásaikat, melyeket a túravezetőink menüpont alatt gyűjtöttünk össze. Megtalálható, hogy ki hova vitt már csoportokat, illetve minden túránál külön jelezzük a nehézségi fokot, hogy senkit ne érjen meglepetés. Korábbi túráinkat érdemes előzetesen átnézni, és a saját szempontokat átgondolni.

A céges csapatépítés megszervezése

Egy céges csapatépítés megszervezése többnyire hosszabb időt vesz igénybe, amennyiben szeretnéd levenni magadról ezt a terhet és egy rutinos, profi csapatra bízni a dolgot, akkor mi átvállaljuk a program megszervezését.
Amire ehhez szükségünk lesz:

  • a csapat létszáma
  • életkora és felkészültsége (erre azért van szükség, hogy a megfelelő szintű túrát tudjuk ajánlani)
  • milyen időpont lenne megfelelő
  • - milyen típusú programot szervezzünk (bakancsos túra, vízitúra, kerékpártúra, hegymászás, via ferrata…)
  • csapatépítés ötletek (legyen-e valamilyen egyéb kihívás, megoldandó feladat a túrán)
  • elképzelt csapatépítés helyszín (belföld, külföld)
  • a program időtartama (egy napos, vagy több napos)
  • nagyjából mekkora költséggel kalkulálhatunk

Ezeknek az információknak a birtokában összeállítjuk, hogy milyen programokat tudunk ajánlani és együtt gondolkodva megalkotjuk a kollégák számára legtökéletesebb csapatépítő programot!

Mikor ajánljuk a céges csapatépítés megszervezését?

  • Amikor több új munkatárs csatlakozik a meglévő munkahelyi közösséghez, az irodán kívüli tevékenységek segítenek megismerni egymást, megszilárdítani az emberi kapcsolatokat, illetve segítenek kiszűrni, hogy mely munkatársakat ne helyezzünk egymás mellé a munkahelyi feladatok elvégzésekor. Hiszen akármennyire is igyekszünk, mindig lesznek kollégák, akik csak a közös munkahelyszín miatt állnak szóba egymással - őket próbáljuk meg egymással szemben tiszteletteljes magatartásra buzdítani, és megerősíteni mindkettejüket a saját erősségeikben!
  • Amikor hosszabb ideig nem találkoztak a kollégák: a hosszabb téli, illetve nyári szabadságolások kitűnő alkalmat nyújtanak egy céges rendezvényre!
    A csapatépítés ötletek széles tárházát találhatod nálunk a gyalogos túráktól kezdve, a biciklis túrákon át, az evezős túrákig, de ha igazán bevállalós a csapatotok, úgy adrenalinban gazdag hegymászó túrákra is elviszünk titeket!
  • Amikor a cégetek neves alkalmat ünnepel, mint pl. a cég alapításának megünneplése!
    A céges csapatépítés ilyenkor több indokból is tökéletes program: a csapatépítés ötletek ajándékként - a fizetést kiegészítő extra juttatásként - szolgálhatnak a munkahelyi kollektívának, akik érezhetik a saját sikerüket is a cég által elért eredményben. Ha nincsen a cégnek akkora tőkéje, hogy egyedileg jutalmazza a dolgozókat, úgy a céges csapatépítés lehetőséget ad a dolgozóknak, hogy érezzék a munkáltató elismerését mindennapi kitartó munkájukért.

Csapatépítés ötletek ünnepekhez
Éreztesd a munkatársakkal is, hogy milyen fontos a munkájuk-a cég ünnepei legyenek egyben az övék is!

  • A csapatépítés ötletek továbbvihetőek az év egyes kiemelkedő ünnepeire, amikor tematikus kirándulásokat szervezhetünk, mint pl.
    Valentin-nap, Húsvét, Pünkösd, Halloween, vagy a karácsonyi időszak közeledte.
    Miért ne mennétek el a munkahelyi kollektívával egy humoros tojáskereső kirándulásra a Pilisbe? A csapatépítés ötletek széles tárházát nyújtják az ünnepeink: öltözzetek be novemberben kedvenc Halloween figuráitoknak a túra egyik kiemelkedő pontján - és örökítsétek meg fotókon/videókon: egy biztos: feledhetetlen túra válik majd belőle!

Csapatépítés ötletek ünnepekhez
A csapatépítés egyik vidám programja lehet a túra helyszínén megszervezett tökfaragás is!


Aggódtok, hogy a járvány milyen hatással lehet egy ilyen összejövetelre?

A Túrabarátok által szervezett szabadtéri programok során erre is gondoltunk. A csapatépítés helyszín - a program idejétől függően - nem is lehetne szebb, hiszen országunk legszebb tájain túrázunk végig, a nap legkevesebb részét töltve csak zárt térben.

Többnapos programot szerveznétek?

A csapatépítés helyszín lehet akár külföldön is, pl. Szlovákiában, ahol síkedvelő munkatársaitok kedvükre csúszkálhatnak a csodás panorámában gyönyörködve, mindössze 4 órára Budapesttől! A Chopok hegy 2000 méter feletti magasságba nyúlik - amelynek tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik a Magas-Tátrára. Csatlakoznátok hozzánk? Ne gondolkodjatok sokáig - 2022. márciusában indulunk!


Csatlakozzatok Ski&Fun Síélményünkhöz Szlovákiában!

Elérhetőségeink

Természetesen most csak egy kis ízelítőt, bepillantást szerettünk volna nyújtani az általunk szervezett programokból. Ám minden túránk a megrendelő igényei szerint alakítható, az egyedi helyszínötleteket és kéréseket túravezetőink minden esetben rugalmasan kezelik.
Ne feledjék: az együtt átélt élményeknek hatalmas összekovácsoló ereje van. Amennyiben ez a természet adta nyugalommal, tiszta levegővel, mozgással párosul, úgy az élmény még erőteljesebbé válik. Csapatépítéshez válassza a természetet! A céges csapatépítés megszervezéséhez pedig válasszon bennünket!
Facebook: Túrabarátok
E-mail: info@turabaratok.hu

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása