Teide csúcs túra, Tenerife, Kanári szgk.
Teide vulkán túra, Tenerife, Kanári szgk.

Tenerife, a változatosság földje

Nehézségi fok:  level3

330.000 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 8

2024. nov. 26- dec. 3.

Óceánpart, Tenerife, Kanári szigetek
Óceánpart, Tenerife, Kanári szigetek

Vulkáni formák a sziget partján, Tenerife, Kanári szigetek
Vulkáni formák a sziget partján, Tenerife, Kanári szigetek

Atlanti óceáni panoráma, Tenerife, Kanári szigetek
Atlanti óceáni panoráma, Tenerife, Kanári szigetek

Vulkántúraa Teide Nemzeti Parkban
Vulkántúra a Teide Nemzeti Parkban

Őserdei kirándulás, Anaga Forest, Tenerife, Kanári szigetek
Őserdei kirándulás, Anaga Forest, Tenerife, Kanári szigetek

Spanyol kultúra és történelmi városok, Tenerife, Kanári szigetek
Spanyol kultúra és történelmi városok, Tenerife, Kanári szigetek

Könnyű magashegyi túra, Teide, Tenerife, Kanári szgk
Könnyű magashegyi túra, Teide, Tenerife, Kanári szgk

Változatos növényzet a hegyi túrák során
Változatos növényzet a hegyi túrák során

Miért érdemes Velünk jönni?

Ez alkalommal a Karnevál idején látogatunk el Tenerifére. A Rio de Janeiróban megrendezett karnevál után a második legnépszerűbb és nemzetközileg is ismert karnevál, ahol minden latin stílus megtalálható egy helyen. Minden sarkon más stílusú latin zenére: Sambára, salsára, merenguére vagy bachatára táncolhatsz. Tizenöt napon át a város utcáit életöröm, szabadság és extravagáns jellemzi.

Tenerife az örök nyár szigete, kellemes hőmérséklete a sok napsütéssel ideális célponttá teszi egész évben. Az Atlanti-óceánon fekvő kis sziget kiváló természeti adottságai lehetővé teszik, hogy itt mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást, legyen az könnyű kirándulás, strandolás, városnézés, vízi sport vagy túrázás a hegyekben. Mi mindenbe belekóstolunk, lesz lehetőség aranyszínű és fekete homokos tengerpartokon pihenni, kipróbálni a tengeri kajakozást, bálnalesre indulni, 3718 méter magasról körbetekinteni a Kanári-szigetekre, sűrű felhőerdőbe túrázni és naplementében gyönyörködni. 

Jelentkezési és fizetési információk

Biztosítás kötése

1. nap

Budapest - Tenerife

Indulás a Wizzair menetrend szerinti járatával Budapestről. Mintegy 5,5 óra repülés után landolunk az Atlanti óceánon fekvő Tenerifén, átvesszük kisbuszunkat a reptéren és szálláshelyünkre autózunk. A mai nap hátralévő részében egymással és a sziget hangulatával ismerkedünk: sétálunk a pálmafák alatt, és az óceán partján, élvezzük a meleg nyári napsütést.

2. nap

Garachico, Icod, strandolás

Elkezdjük Tenerife felfedezését és a sziget ékszerdobozának, Garachico hangulatos kisvárosának látogatásával kezdünk. A kulturális örökség részévé nyilvánított történelmi épületegyüttesei mellett stálunk és strandolunk a vulkáni tevékenység és az Atlanti-óceán gyermekeként született különleges sziklamedencékben. Majd Icodba utazunk egy élő Nemzeti Műemlék meglátogatásáért az úgynevezett ezeréves sárkányfához, ahol nem csak a fával ismerkedhetünk meg hanem a város gyarmatosítás korabeli kultúrájával és épületeivel, tereivel és magával ragadó hangulatával. Meglátogatunk egy banán múzeumot is, ahol megismerkedhetünk a banántermesztéssel, a banán fajtákkal.

3. nap

Teide Nemzeti Park, Teide csúcsmászás

Kétségkívül a Teide 3718 méter magas csúcsával uralja egész Tenerifét de nem csak a hegy magasságában fenséges, hanem látványosságában is. Tenerife belsejében található Teide Nemzeti Park része az Unesco Világörökségnek. A háromszázezer évvel ezelőtt képződött látványos Canadas vulkáni kráter belsejében kanyargó autóút több pontján megállunk, mint például a Las Canadas kilátópontnál, ahol a Star Wars 2 és a Majmok bolygója egyes jeleneteit forgatták. Ha sikerült jegyet venni a felvonóra akkor 2356 méter magasról 3555 méterre jutunk pár perc alatt és ha még csúcsengedélyünk is van, akkor igazi magashegyi túrázunk a 3718 méter magas a Teide csúcsára. Ha nem sikerül feljutni akkor sem szomorkodunk mert a megszámlálhatatlanul sok vulkánkitörés eredményeként létrejött 15 kilométer átmérőjű kráter amfiteátrumában kedvünkre válogathatunk a szebbnél szebb túraútvonalak közül.

Teide felvonó ára kb 30 EUR (külön fizetendő)

4. nap

Masca, túra a Teno hegységben

A mai kirándulás helyszínéhez a sziget nyugati részére, lélegzetelállító szerpentinen autózunk el a Teno hegység közepén megbúvó kalózok rejtekhelyeként létrejött kis településre, Mascara. Rövid séta keretében körbejárjuk a falut majd tovább utazunk a néhány évtizeddel ezelőttig még elszigeteltségben élő településre, Tenoba. Még ma is áthatja a falut ennek az elszigeteltségnek az atmoszférája, a nyugalom és a helyiek vendégszeretete. Számos tura ösvény indul innen és a csapat erőnlétének megfelelően, az egyik, óceánba hulló sziklaszirtekhez vezető ösvénynek neki vágunk. Csodálatos környezetbe túrázunk, kaktuszerdők, kis tanyák és az óceán ragyogó panorámája ejt ámulatába. Pár órás gyaloglás után érkezünk vissza autónkhoz és Tenerife romantikus világítótornyához és egyben legnyugatibb pontjára utazunk a Punta de Teno világítornyhoz.

5. nap

Karnevál napja

A Riói karnevál után Tenerife szigetén van a világ második legnagyobb karnevál-ja, a spanyol karneválok közül a legbrazilabb! A karnevál legfőbb eleme az utcai felvonulás, amelynek során a város lakossága és a turisták az utcákra áramlanak, sokan karneváli kosztümbe öltözve, hogy felelevenítsék a fesztivál hagyományt. Zenével és tánccal ünnepelnek, a levegő jó hangulattól izzik a sziget minden pontján. Mi is résztvevői lehetünk ennek az eseménynek, hömpölyöghetünk a tömeggel, miközben tánccsoportok pergő dobolásra, csillogó flitterekkel és színes tollas jelmezekben szambázva járják körbe a belvárost. Mi a záró felvonuláson veszünk részt, amin az összes karneváli királynő és az összes karneváli csoport szerepel. Ez egy csodálatos látvány, tele színekkel, jelmezekkel, hihetetlen tánccal és zenével.

6. nap

Loro Park

Mai napon a világ 10 legjobb állatkertje közé tartozó Loro Parkba töltünk pár órát. A parkban 350-nél is több papagájfaj él, emellett gorilla, jaguár, fóka, bálna, delfin, és flamingó különleges ritka példányai nagy számban fordulnak elő. Ezenkívül fóka-, bálna-, és delfinbemutatón is láthatjuk az állatokat. Azok, akik nem szeretnének a Loro Parkba látogatni Puerto de la Cruz hangulatos tengerparti sétával tölthetik el az időt.

7. nap

Anaga Tájvédelmi Körzet, Roque de Taborno

Hosszú nap áll előttünk, a sziget északkeleti részére utazunk és járjuk be. Az Anaga biorezervátum sűrűn, egymást követő éles hegygerincekkel és mély szakadékokkal teli zöld, babérerdővel borította hegység. Mesebeli felhőerdőkben töltődünk, szívjuk magunkba a természetes babérlombú erdő friss levegőjét rövid túránk keretében és csodás kilátópontokon tekintjük át a környéket. Kanyargós útjain autózunk le a tenger szintjére, a hullámok verte partra, ahol az egyik legszebb strandon fogunk fürdeni, sétálni. Továbbá ellátogatunk Tenerife „Matterhornjához”! A Roque de Taborno egy 50 méter magas vulkáni alakzat a tengerparti hegyvidéken, csodálatos panorámával! Tényleg magával ragadó a látványa! Egészen közel merészkedünk hozzá, vagyis a sziget egyik legszebb túraútvonalán fogunk járni, azokkal, akik gyakorlott túrázók! Mindösszesen 4 km 270 méter szintkülönbséggel, de igen keskeny és kitett ösvényekkel. Akik nem a túrát választják, azok a végtelen nyugalmat árasztó kis hegyi faluban és gyönyörű panorámájában tölthetik el az időt. 

Ma is élményekben gazdagon, mosollyal az arcunkon térünk vissza szállásunkra.

8. nap

Láva barlang és haza utazás

A repülőnk indulásáig igyekszünk még kihasználni az időt. Ha pedig vulkanikus tájon járunk, akkor nem szabad kihagyni a láva alagutakat sem! Tenerifén található a világ egyik legnagyobb lávaalagútja, 18 km hosszú! és ha nem is járjuk végig az egészet egy rövid túra erejéig leereszkedünk helyi szakképzett vezetőnkkel, aki igen sok érdekes információt fog megosztani a barlangról és sok érdekes dolgot fog megmutatni nekünk. A barlangba bejárt útvonal nem tartalmaz szűk részeket, állva fogunk végig közlekedni, a szükséges sisakot és fejlámpát biztosítják nekünk!

Lassan elbúcsúzunk a szigettől és élményekben gazdagon megkezdjük az utazásunk haza.

Nézd meg videóinkat!

Egyéb, fontos információ 

Találkozó helye, időpontja : 2024. november 26. Tenerife TFS repülőtér, a járat érkezésétől függően

Kijutás : Egyénileg, menetrend szerinti repülőjárattal.

Repülőjegy vásárlás: a repülőjegy vásárlás egyénileg intézendő. Jegyvásárlás előtt mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal! Célunk, hogy együtt utazzunk ki. Ha megvan a szükséges létszám, utána kezdjük el a repülőjegy vásárlást. A repülőgép járatok menetrendje és a kiutazás lehetőségei változhatnak, ezért azt csak az irodánk megerősítését és iránymutatását követően vásárold meg! 

Tapasztalatunk szerint a Bécs-Tenerife útvonalon közlekedő Ryanair jegyára változik a legkevésbé.  A Wizzair közvetlen, menetrend szerinti járatot üzemeltet Budapest-Tenerife-Budapest útvonalon, de az árak gyorsan változnak. A repülőjegy ára 2023-ban 150 000 és 350 000  Ft között mozog poggyász nélkül, de ez bármikor változhat.

Amennyiben kellő számú jelentkező választja a bécsi indulást, kisbuszos oda- és visszajutást biztosítunk kb 25 000 Ft-ért. 

Érkezés helye és időpontja : 2024. december 3-án

Étkezés : önellátó

Szállás : 3*-os apartman/hotel 2 ágyas szobái

Biztosítás: itt megkötheted

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza : túraszervezés, magyar nyelvű túravezetés, szállás 8 éjszakára, a szigeten transzfer minden nap

Túra ára nem tartalmazza : repülőjegy, feladható poggyász díja, esetleges covid-teszt költsége, étkezések, fakultatív programokon való részvétel, belépők, utasbiztosítás, egyéb személyes kiadások

Befizetés: a jelentkezéskor a teljes ár 40%-át szükséges befizetni, amelyet kártyás fizetéssel vagy utalással tudsz megtenni. A hátralékot a túra kezdete előtt 30 nappal szükséges befizetni kártyával vagy átutalással az alábbi címre: 

Kedvezményezett: Túrabarátok Kft.
Bankszámlaszám: 11794015-21451425
Összeg:........... Ft/fő
Megjegyzés: ..............(túra neve röviden) 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

Kiss Benedek túravezető és a Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Kiss Benedek

Tenerife szigetéri immár harmadszorra viszi a Túrabarátok csapatait. 

Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni.Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kéktúrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni. A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait. Szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba, Izlandra és a Kanári-szigetekre. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák. Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.

Séták az Atlanti óceán partján, Tenerife, Kanári szigetek,
Séták az Atlanti óceán partján, Tenerife, Kanári szigetek,

Tengerentúli nyaralás télen, Kanári szigetek
Tengerentúli nyaralás télen, Kanári szigetek

Látványos sziklaformák Tenerife partja mentén, Kanári szigetek
Látványos sziklaformák Tenerife partja mentén, Kanári szigetek

Kirándulás az Anaga őserdőben, Tenerife
Kirándulás az Anaga őserdőben, Tenerife

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485790

honlap_galéria_1200x900 (3)

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása