tenerife

Tenerife, a változatosság földje

Nehézségi fok:  level3

295.000 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 8

2023. november 17-24.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

honlap_galéria - 2023-01-11T205914
honlap_galéria - 2023-01-11T205641
honlap_galéria - 2023-01-11T205737
honlap_galéria - 2023-01-11T205548

Miért érdemes Velünk jönni?

Mert Tenerife az örök tavasz szigete, kellemes hőmérséklete a sok napsütéssel ideális célponttá teszi egész évben. Az Atlanti-óceánon fekvő kis sziget kiváló természeti adottságai lehetővé teszik, hogy itt mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást, legyen az strandolás, városnézés, vízi sport vagy túrázás a hegyekben. Mi mindenbe belekóstolunk, lesz lehetőség aranyszínű és fekete homokos tengerpartokon pihenni, kipróbálni a tengeri kajakozást, bálnalesre indulni, 3718 méter magasról körbetekinteni a Kanári-szigetekre, sűrű felhőerdőben túrázni és naplementében gyönyörködni.

Jelentkezési és fizetési információk

Biztosítás kötése

1. nap

Budapest - Bécs - Tenerife

Indulás a Wizzair budapesti vagy a Ryanair bécsi menetrend szerinti járatával (lásd részletesen lejjebb). Mintegy 5,5 óra repülés után landolunk Tenerifén, átvesszük kisbuszunkat a reptéren és szálláshelyünkre indulunk. A mai nap hátralévő részében ismerkedünk kicsit a sziget hangulatával: pálmafák, óceán, napsütés.

2. nap

Masca, Teno Alto faluja, túra Punta de Teno világítótornyához

Megkezdjük Tenerife felfedezését. A sziget nyugati részére látogatunk, ahol lélegzetelállító szerpentinen jutunk el a Teno-hegység közepén megbúvó kalózok rejtekhelyeként létrejött kis településre, melynek neve Mascara. Rövid séta keretében körbejárjuk a falut majd tovább utazunk a néhány évtizeddel ezelőttig még elszigeteltségben élő településre, Tenoba. Még ma is áthatja a falut ennek az elszigeteltségnek az atmoszférája, a nyugalom és a helyiek vendégszeretete. Számos turistaösvény indul innen és az egyiknek mi is neki vágunk. A sziget északnyugati csücskébe a Punta de Teno világítótoronyhoz indulunk a tengerszintre, 7,2 km-en keresztül 780 m szintet vesztünk magasságunkból. Végig csodálatos környezetben túrázunk, kaktuszerdők, kis tanyák, lélegzetelállító panoráma ejt ámulatba. Pár órás gyaloglás után Punta de Teno világítornyához érkezünk, ahol remek kilátás nyílik Los Gigantes 500-800 méter magas sziklafalaira. Itt lemoshatjuk magunkról az út porát a tengerben. Buszunkkal innen indulunk majd vissza a szálláshelyünkre.

3. nap

Teide Nemzeti Park

Kétségkívül a Teide 3718 méter magas csúcsával uralja egész Tenerifét, de nem csak látványban fenséges, hanem látványosságokban is. Tenerife belsejében található Teide Nemzeti Park része az Unesco Világörökségnek. A háromszázezer évvel ezelőtt képződött látványos Canadas vulkáni kráter belsejében kanyargó autóút több pontján megállunk, mint például a Las Canadas kilátópontnál, ahol a Star Wars 2 és a Majmok bolygója filmek egyes jeleneteit forgatták. Ha sikerül jegyet venni a felvonóra akkor 2356 méter magasról 3555 méterre jutunk pár perc alatt és ha még csúcsengedélyünk is van, akkor felgyaloglunk a 3718 méter magas Teide csúcsára. Ha nem sikerül feljutni akkor sem szomorkodunk, mert a megszámlálhatatlanul sok vulkánkitörés eredményeként létrejött 15 km átmérőjű kráter amfiteátrumában kedvünkre válogathatunk a szebbnél szebb túraútvonalak közül. A mai nap méltó befejezéseképpen egy vulkáni kúpról nézzük végig az óceánba ereszkedő vörösen izzó napot. 

A Teide csúcsát csak névreszóló engedéllyel lehet limitált számban megmászni, így előfordulhat, hogy a későn jelentkezők nem tudnak a csúcsra feljutni. 

Teide felvonó ára kb 30 EUR (külön fizetendő)

4. nap

Garachico, Icod, strandolás

Tenerife ékszerdobozának, Garachico hangulatos kisvárosának látogatásával kezdünk. Kulturális örökség részévé nyilvánított történelmi épületegyüttesek mellett sétálunk és strandolunk a vulkáni tevékenység és az Atlanti-óceán gyermekeként született különleges sziklamedencékben. Tovább utazva a part mentén keresünk még izgalmas és szép helyeket, ahol az óceánban gyönyörködhetünk. Majd Icodba utazunk egy élő Nemzeti Műemlék meglátogatására, az úgynevezett ezeréves sárkányfához, ahol nemcsak a fával ismerkedhetünk meg, hanem a Kanári-szigetek más őshonos fajaival is.

Botanikus kert belépő: 5 EUR (külön fizetendő)

5. nap

Anaga Tájvédelmi Körzet

Hosszú nap áll előttünk, a sziget északkeleti részére utazunk és ezt a területet járjuk be. Az Anaga biorezervátum sűrűn, egymást követő éles hegygerincekkel és mély szakadékokkal teli zöld, babérerdővel borította hegység. Mesebeli felhőerdőkben töltődünk fel, szívjuk magunkba a természetes babérlombú erdő friss levegőjét rövid túránk során, és csodás kilátópontokon tekintjük át a környéket. Kanyargós úton autózunk le a tenger szintjére, a hullámok verte partra, ahol az egyik legszebb strandon fogunk fürdeni és sétálni. Élményekben gazdagon, mosollyal az arcunkon térünk vissza szállásunkra.

6. nap


Los Cristianos strandolás, bálnales, tengeri kajakozás

Ez a napunk lazulósabb, napfényben és óceánban fürdőzéssel telik. Lemegyünk a homokos tengerpartra, ahol mindenki kedve szerint, a nagy hullámokban való fürdéstől, a bálnaleses hajókázás vagy delfinleses tengeri kajakozáson át a semmittevő pihenésig töltheti idejét. A parton felsorakozó éttermekben pedig kedvére választhat magának ebédet.

Bálnales program ára: kb 50-70 EUR között (külön fizetendő)

7. nap


Loro Park, Puerto de la Cruz, Orotava, banán ültetvény látogatás

Mai napon a világ 10 legjobb állatkertje közé tartozó Loro Parkba töltünk pár órát. A parkban 350-nél is több papagájfaj él, emellett gorilla, jaguár, fóka, bálna, delfin, és flamingó különleges ritka példányai nagy számban fordulnak elő. Bálna- és delfinbemutatón is láthatjuk az állatokat. Azok, akik nem szeretnének a Loro Parkba látogatni Puerto de la Cruz hangulatos tengerparti sétányán tölthetik el az időt. Ha időnkbe belefér a volt fővárosba, Orotavába is teszünk egy rövid kitérőt. Végül a napot egy banánültetvény látogatásával zárjuk, majd innen térünk vissza a szállásunkra.

Loro Park belépő: 38 EUR (külön fizetendő)


Strandolás és hazautazás

A repülőnk indulásáig strandolással lazítunk, majd élményekben gazdagon és „miért nincs nekünk tengerünk" gondolattal térünk vissza Magyarországra.

Nézd meg videóinkat!

Egyéb, fontos információ 

Találkozó helye, időpontja : 2023. november 17. Tenerife TFS repülőtér, a járat érkezésétől függően

Kijutás : Egyénileg, menetrend szerinti repülőjárattal. A repülőjegy vásárlás egyénileg intézendő. Jegyvásárlás előtt mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!

Tapasztalatunk szerint a Bécs-Tenerife útvonalon közlekedő Ryanair jegyára változik a legkevésbé.  A Wizzair közvetlen, menetrend szerinti járatot üzemeltet Budapest-Tenerife-Budapest útvonalon, de az árak gyorsan változnak. A repülőjegy ára 2023-ban 150 000 és 350 000  Ft között mozog poggyász nélkül, de ez bármikor változhat.

Amennyiben kellő számú jelentkező választja a bécsi indulást, kisbuszos oda- és visszajutást biztosítunk kb 25 000 Ft-ért. 

Érkezés helye és időpontja : 2023. november 24-én

Étkezés : a túra ára reggelit tartalmaz

Szállás : 3*-os aparthotel 2-3 ágyas szobái

Biztosítás: itt megkötheted

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza : túraszervezés, magyar nyelvű túravezetés, szállás 7 éjszakára reggelivel, a szigeten transzfer minden nap

Túra ára nem tartalmazza : repülőjegy, feladható poggyász díja, esetleges covid-teszt költsége, további étkezések, fakultatív programokon való részvétel, belépők, utasbiztosítás, egyéb személyes kiadások

Befizetés: a jelentkezéskor a teljes ár 40%-át szükséges befizetni, amelyet kártyás fizetéssel vagy utalással tudsz megtenni. A hátralékot a túra kezdete előtt 30 nappal szükséges befizetni kártyával vagy átutalással az alábbi címre: 

Kedvezményezett: Túrabarátok Kft.
Bankszámlaszám: 10102244-04569700-01005009
Összeg:........... Ft/fő
Megjegyzés: ..............(túra neve röviden) 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

Kiss Benedek túravezető és a Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Kiss Benedek

Tenerife szigetéri immár harmadszorra viszi a Túrabarátok csapatait. 

Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni.Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kéktúrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni. A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait. Szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba, Izlandra és a Kanári-szigetekre. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák. Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

honlap_galéria_1200x900 (10)

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485790

honlap_galéria_1200x900 (3)

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!