honlap_túraleírás_felső_buda

Télzáró körtúra a Vértesben

Nehézségi fok:  level3

6 000 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 20

2022. február 25.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

Egy népszokás szerint, amit a sokácok poklade néven is neveznek, a telet búcsúztatni maszkban, hangos kolompokkal, máglyagyújtással kell. Mi is megadjuk a módját a téltemetésnek, hogy újult erővel várjuk a tavaszt, és az új kihívásokat.

Jelentkezési és fizetési információk

Programleírás

Csákberényből indulunk a Panoráma úton, amely a Vértes déli oldalát szegélyező sziklaperemen vezet végig, csodás panorámát nyújtva a móri völgyre. 8 kilométer megtétele után, körülbelül délben érünk Csókakő várához, ahol hosszabb pihenőt tartunk, feltöltjük kiürülő energiakészleteinket. A várat elhagyva az országos KÉK útvonalán, egy komoly kaptatóval érünk fel a Vértes magasabb vidékeire, ahol kényelmes, szintbeli séta vár ránk az erdőben. Mielőtt visszaereszkednénk Csákberénybe, a Géza pihenőnél szusszanunk egyet, a kilátópontról letekintve a Szappanos-völgy szurdokát figyelhetjük meg. A Géza pihenőtől egy 6 kilométeres, hegygerincen vezető, kellemesen ereszkedő vezet vissza minket Csákberénybe.

Túratáv: 21 km
Szintemelkedés: 440 m

Egyéb, fontos információk

Találkozó helye, időpontja: 2023. február 25., szombat reggel 8:30-kor Csákberényben az autóbuszmegállóban (tömegközlekedőknek: a 1251-es Volánbuszjárat a Népligetről indul 6:45 perckor és 8:09-kor érkezik Csákberénybe)

Érkezés helye és időpontja: a túra napján a délutáni órákban a kiindulási pontra (tömegközlekedőknek: 17:36-kor indul a busz vissza, 19:00 órára érkezik a Népligetbe)

Utazás: Az utazás közösségi közlekedéssel, saját autóval vagy telekocsival történik. Ezzel a rendszerrel szeretnénk a költségeket alacsonyan tartani és biztosítani azt, hogy a kislétszámú, igazi élményt adó túráinkat az igényeknek megfelelően szervezhessük! 

A jelentkezéskor, kérjük, hogy jelöld meg, hogy milyen módon szeretnél a túra helyszínére érkezni. Amennyiben nem jelentkezik elég kocsival rendelkező sofőr, kisbusszal oldjuk meg az utazást! Ha vállalod, hogy mást is elviszel, akkor a benzin költségbe nem kell beszállnod.

Az utazása költsége telekocsival 2 000-3 000 Ft/fő között várható.

Étkezés: önellátó

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés

Túra ára nem tartalmazza: étkezés, utazás

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

A Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Kaszics Bálint

Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.

Kapcsolódó ajánlatok
A Rám-szakadék rejti az egyik legizgalmasabb magyar túraútvonalat. Fedezzük fel a kincseivel együtt!
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!