honlap_túraleírás_felső_kép (12)

Teliholdas barangolás a Budai-hegyekben

Nehézségi fok:  level3

6 500 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 20

2023. szeptember 1.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

Már érgóta űzzük az éjszakai túrázást, amit most nyáron is kipróbálunk. Ha nem voltál még ilyen programon, akkor itt az alkalom, hogy egy könnyű éjszakai túrázás keretében belekóstolj ebbe a műfajba is, megspékelve a Budai-hegyek által kínált elragadó éjszakai panorámával, melyet az utunkat övező kilátókból élvezhetünk.

Jelentkezési és fizetési információk

Programleírás

Biztos sokan vannak olyanok köztetek, akik gondolkoztak már azon milyen lehet éjszaka túrázni az erdőben. Higgyétek el: felejthetetlen élmény! És ezt most Ti is kipróbálhatjátok, méghozzá nyáron.

Éjszakai budai túránk kiindulópontjául a Szépvölgyi út felső részén található Fenyőgyöngye Étterem előtti parkolót választottuk. Az odautazás egyénileg történik, a parkoló jól megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A gyülekező után, terveink szerint este 19:30 órakor indulunk a könnyű ~ 9,5 km hosszú sétánkra.

Utunkat az étteremtől délnyugat felé a környék turistaútjain kezdjük, első megállóként útba ejtve az Árpád-kilátót, ahol megcsodálhatjuk Budapestet. Ezt követően - mialatt szépen teljes lesz a sötétség - előbb északnyugat, később észak felé haladva közepesen nehéz emelkedőn felkaptatunk a 495 m magas mindenki számára ismert Hármashatár-hegyre. Szerencsére a túrázásban a nehezebb kaptatók általában vizuálisan díjazzák a vándor fáradozásait. Ezúttal sem lesz másként. A hegyen lévő Guckler Károly-kilátó csodálatos körpanorámát nyújt, így éjszakai megvilágításban fedezhetjük fel az egész környéket. Tiszta időben akár az agglomeráció távolabbi városainak fényeit is láthatjuk.
A kötelező éjszakai Budapest háttérrel ellőtt selfiket követően kezdjük meg túránk utolsó harmadát, amelyben visszaereszkedünk a Fenyőgyöngye étteremhez.

Ezt a sötétedés utáni felfedezést ajánlom mindazoknak - akár családosoknak is - akik szeretnék megtapasztalni az éjszakai erdő kínálta különleges ugyanakkor nagyon megkapó körülményeket.


Túratáv: 9,5 km
Szintemelkedés: 270 m

Egyéb, fontos információk

Találkozó helye, időpontja: 2023. szeptember 1., péntek 19:30 Fenyőgyöngye Étterem előtt a buszfordulóban

Érkezés helye és időpontja: kb 23:15 a kiindulási pontra

Utazás:  egyénileg

Étkezés: önellátó

Fontos: réteges öltözet, bejáratott bakancs/túracipő, fejlámpa/elemlámpa, láthatósági mellény javasolt

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: túraszervezés

Túra ára nem tartalmazza: étkezés, utazás költségei

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

A Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Illésy Csaba

Hogy bemutassam magam, magunkat, visszamegyek az időben, mikor 10 éves voltam, ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére, akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom, hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk, havonta két-három alkalommal volt lehetőségem túrán részt venni vele és, ha ez nem lett volna elég, a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt, van egy gyönyörű lányom, akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni, hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket, hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal. Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül. Lilian es Csabi

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!