La Palma
Gyalogtúra La Palma érintetlen vulkáni tájain, csodás panorámával

La Palma - közel a csillagokhoz

Nehézségi fok:  level3

330.000 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 8

2024. feb. 18. - feb. 25.

La Palma, Kanári szigetek, gyalogtúra, 8 nap
La Palma hegyvidéki tájai naplementével

La Palma, Kanári szigetek kirándulás
La Palma, Kanári szigetek, közel a csillagokhoz

La Palma hegycsúcsai
La Palma, kirándulás a buja őserdei növényzetben

La Palma, végtelen óceán parti tájak
La Palma, Kanári szigetek, egész évbe tavasz az óceán partján

Miért érdemes Velünk jönni?

La Palma túraútvonalainak különlegessége, hogy a Kanári-szigetek tömegturizmustól nem szenvedő, kereskedelmi látnivalók és neonfények nélküli szigetére hívunk töltődni és kikapcsolódni! Ide már csak az igazi, természetszerető, túrázásra nyitott kalandorok látogatnak el! La Palma szigetét nem véletlenül hívják a helyiek La Isla Bonitának, azaz a „Szép Sziget”. Hatalmas beomlott vulkáni kráterei, sűrű zöld őserdejei, mély kanyonjai, változatos élővilága, kényelmes strandjai és tiszta, csillagos égboltja miatt sokan a legszebb szigetnek tartják mind közül. Tarts velünk ezen a különleges kiránduáson, járjuk be együtt La Palma szigetét!

Jelentkezési és fizetési információk

Biztosítás kötése

1. nap

Budapest - La Palma

Első napunkon átrepülünk a tengeren túlra: Tenerife érintésével, egy átszállássál utazunk La Palmara.

2. nap

La Palma, Los Tilos

Reggeli után először a Los Tilos vízeséshez teszünk egy bemelegítő kirándulást, kis alagutakon keresztül túrázunk, mígnem kijutunk a szurdok mélyén rejtőző zuhataghoz. Elkészítjük fényképeinket majd egy kilátóponthoz indulunk. Kellemes, egyenletesen emelkedős kitáblázott túraútvonalon egy óra alatt jutunk fel a meredek sziklaszirten kialakított kilátópontig, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a minket körülölelő erdő borította hegyekre. Vissza pedig azonos útvonalon túrázunk autónkhoz és a tengerpart természetes türkizkék vizű medencéihez indulunk fürdőzni.

3. nap

Caldera de Taburiente Nemzeti Park

A Caldera de Taburiente egyike a Santa Cruz de Tenerife tartomány három nemzeti parkjának. La Palmai látogatásunk nem teljes anélkül, hogy meg ne tapasztalnánk különlegességét. Ma pedig a felhők felett fogunk túrázni! Szerpentineken, tűkanyarokon át, lélegzetelállító kilátók mellett kacskaringózunk autónkkal a Caldera de Taburiente Nemzeti Park és egyben a sziget legmagasabb csúcsáig a Roque de los Muchachosig (2426 méter). Ez a nap nem a tériszonyosok napja, a magasba törő ormokon több kilátóponthoz is elsétálunk, illetve időjárástól és kedvünktől függően túrázhatunk is lefelé, a kaldera mentén. Leggyakrabban az 1400-1900 méter magasság között lévő felhőzet felett kirándulunk és figyeljük a körülöttünk lévő sziklakiszögelléseken átbukó felhők játékát. Megpihenünk a kiránduló központban, majd visszaereszkedünk a fővárosba Santa Cruz de la Palmaba és megismerkedünk az UNESCO Világörökség listájára felkerült szűk utcájú óvárosával, eredeti hangulatban megmaradt koloniális épületeivel, melyek a régi kor hangulatát idézik.

4. nap

Túra a vulkánok útján

Ma is a vulkánoké a főszerep. A sziget egyik leglátványosabb magashegyi túraútvonalának talán legszebb szakaszát fogjuk bejárni. El Pilar fenyőerdejéből indul utunk és 17 km-en keresztül a sziget főgerincén haladunk a déli csücsök felé 28 vulkáni krátert érintve. Tiszta időben pazar kilátásban lehet részünk: északra a Taburiente kalderája tűnik fel, az óceánon pedig a Kanári-szigetek néhány szomszédos szigete tárul elénk. Erőnlétünktől függően 6-7 óra túrázás után érkezünk meg Fuencalientébe és buszozunk vissza Santa Cruzba.

Szintemelkedés: 380 m fel, 960 m le
Túratáv: 18 km
Menetidő: 6 óra

Azok, akik nem szeretnének a túrán részt venni a fővárosban maradhatnak, strandolhatnak, elmerülhetnek jobban a város látnivalóiban vagy éppen felkereshetik a tengerészeti múzeumot, szivar múzeumot is.

5. nap

San Antonio vulkán, Teneguía vulkán, strandolás

A sziget déli részének bejárására indulunk. A San Antonio vulkán látogatóközpontjához autózunk és ismerkedünk a sziget vulkáni kialakulásával. Lenyűgöző látvány fogad minket a legutoljára 1677-1678-ban kitört a vulkán peremén. Következő helyszínünk a „nem is olyan régen”, 1971-ben kitört Tenaguia vulkán lesz, ahonnan a vulkáni táj és a tenger látványában egyaránt gyönyörködhetünk. Innen a sziget legdélebbi pontjához indulunk, ahol egy világítótorony és sólepárló vár ránk, no és egy kis étterem, ha megszomjaznánk, megéheznénk. A nap hátralévő részében pedig a sziget nyugati szélén barangolunk, felkeresünk egy kis halászfalut és fekete homokos strandokon sétálgatunk. 

6. nap

Caldera de Taburiente Nemzeti Park

Ma ismét a Caldera de Taburiente Nemzeti Parkba látogatunk, ezúttal egy másik részét ismerjük meg. Egy könnyű, rövidebb túrát fogunk tenni gyönyörű kilátással a kráterre. Ha kedvük és időnk tartja, más kilátópontokat is felkereshetünk. Ezután a kiterjedt banánültetvényeiről híres Tazacortéba utazunk. Az itt található banánmúzeumban megismerkedhetünk a banán történetével, fajtáival, termesztésével. Mivel a város igen értékes történelmi-építészeti örökséggel is rendelkezik, természetesen sétát teszünk a XVI-XVII. században emelt nemesi házak között. Végül lesétálhatunk a meredek sziklákkal szegélyezett partvidékére.

Szintemelkedés: 117 m
Túratáv: 3.1 km

7. nap

A sziget nyugati részének felfedezése

Az egyik legkülönlegesebb, legvarázslatosabb helyre látogatunk el La Palmán, Porís de Candelariaba. Egy eldugott kis halászfalu, amely körülbelül egy 50 méter magas természetes barlangban emelkedik. A hatalmas barlang szájba épített jellegzetes fehér házak látványát soha nem fogjuk elfelejteni.  Tovább folytatjuk a nyugati partvidék felfedezését. Port of Puntagorda kis halászfalujába utazunk. Jó pár lépcsőfokon ereszkedünk le a tenger szintjére, ahol több, sziklába ágyazott kis házat találunk és persze egy természetes sziklamedencét. Még ha nem is vesszük a bátorságot a fürdésre, a part és a tenger látványa annyira hihetetlen, hogy megéri ide lesétálni. Ha még bírjuk a kanyargós utakat és időnkbe belefér, akkor ellátogathatunk a Gofio múzeumba. A múzeum tisztelgés e hagyományos étel előtt, amely olyan fontos szerepet játszik az összes Kanári-sziget gasztronómiájában, ami az őslakosság egyik fő élelmiszere is volt.

8. nap

Hazarepülés

Utolsó napunk is elérkezik. A repülőgép menetrendjének megfelelően repülünk haza Budapestre.

Egyéb, fontos információ 

Találkozó helye, időpontja: 2024. február 18. La Palma repülőtér

Kijutás: Egyénileg, menetrend szerinti repülőjárattal.

Repülőjegyvásárlás: a repülőjegyvásárlás egyénileg intézendő. Jegyvásárlás előtt mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal! Célunk, hogy együtt utazzunk ki. Ha megvan a szükséges létszám, utána kezdjük el a repülőjegy vásárlást. A repülőgép járatok menetrendje és a kiutazás lehetőségei változhatnak, ezért azt csak az irodánk megerősítését és iránymutatását követően vásárold meg! 

A Wizzair közvetlen, menetrend szerinti járatot üzemeltet Budapest-Tenerife-Budapest útvonalon, de La Palma felé oda és vissza át szükséges szállnunk egy másik járatra. A repülőjegy ára 2023. decemberében kb 120.000 Ft/fő (20 kg-os poggyásszal), de ez bármikor változhat.

Érkezés helye és időpontja: 2024. február 25-a Budapest, Liszt Ferenc Repülőtér, a járat érkezésétől függően

Étkezés: nem tartalmazza az ár

Szállás: 3*-os apartman/hotel 1-2 ágyas szobái

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: túraszervezés, magyar nylevű túravezetés, szállás 7 éjszakára, a szigeten transzfer minden nap

Túra ára nem tartalmazza: repülőjegy, feladható poggyász díja, esetleges covid teszt költsége, étkezések, fakutatív programokon való részvétel, belépők, utasbiztosítás, egyéb személyes kiadások

Biztosítás kötése

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

Kiss Benedek túravezető és a Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Kiss Benedek

Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni.Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kék Túrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni.A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait és szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba, Izlandra. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák.Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.

La Palma Kanári szgk. kirándulás az őserdőben
La Palma Kanári szgk. kirándulás az őserdőben

Gasztro élmények La Palma, Kanári szigetek túra
Gasztro élmények La Palma, Kanári szigetek túra

Kultúra és történelem
Történelmi séták a tengerentúli spanyoloknál, Kanári szgk,

Geológiai kirándulás a vulkánok között
Földörténeti kirándulás a vulkánok között

Túra az alvó vulkánok között
Túra az alvó vulkánok között

Élet a tengeren túlon
Aktív élmények az Atlanti Óceán partján

Aktív nyaralás az óceán partján
Aktív élmények az Atlanti Óceán partján, La Palma, Kanári szgk

Kultúra és történelem
Történelmi séták a tengerentúli spanyoloknál, Kanári szgk,

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása