La Palma

La Palma - közel a csillagokhoz

Nehézségi fok:  level3

295.000 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 10

2023. nov. 27. - dec. 4.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

Miért érdemes Velünk jönni?

- közelebb lehetsz a csillagokhoz, mint valaha a zavartalan éjszakák miatt
- trópusi erdőben sétálhatsz vadregényes környezetben
- csodálatos vízeséseket fedezhetsz fel
- izgalmas magashegyi élményben lehet részed
- túrázhatsz egy vulkán peremén

Sokan tartják La Palma-át a Kanári szigetek a legszebbjének. Nehéz ezt eldönteni, a legjobb, ha magunk is meggyőződünk erről! Fedezzük fel a csillagos égboltot, a csodálatos vulkáni tájat, ami 2002 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Járjuk be a sziget túraösvényeit, amelyek vízesések és trópusi erdők mentén vezetnek és megmutatják a sziget vadregényes arcát.

Jelentkezési és fizetési információk

Biztosítás kötése

1. nap

Budapest/Tenerife - La Palma, Los Tilos

Megérkezés Tenerife-re repülővel, majd tovább megyünk hajóval La Palma-ra. Az itt töltött időnket szeretnénk minél jobban kihasználni ezért szállásunk elfoglalása után már indulunk is Los Tilos babér erdejébe. Először Los Tilos vízeséshez teszünk egy bemelegítő sétát. Kis alagutak mentén túrázunk, ahol végig a vízcsatorna kísér minket, mígnem kijutunk a szurdok mélyén rejtőző vízeséshez. Ezután egy kilátóponthoz túrázunk két órás túra keretében. Kellemes egyenletesen emelkedős tanösvényen jutunk fel a meredek sziklaszirten kialakított kilátópontig.

2. nap

San Antonio vulkán, Teneguía vulkán, strandolás

A sziget déli részét járjuk be. Először a San Antonio vulkán látogatóközpontjába ismerkedünk a sziget vulkáni kialakulásával majd sétát teszünk a vulkán peremén. Következő helyszínünk a Tenaguia vulkán lesz, ahonnan a vulkáni táj és a tenger látványában egyaránt gyönyörködhetünk. Innen a sziget legdélebbi pontjához indulunk, ahol egy világítótorony és sólepárló vár ránk, no és egy kis étterem ha megszomjaznánk, megéheznénk. Ellátogatunk a sziget nyugati felén még egy kis halászfaluba és egy fekete homokos strandra.

3. nap

Caldera de Taburiente Nemzeti Park

Ma a felhők felett fogunk járni. Szerpentineken, tűkanyarok, lélegzetelállító kilátók mellett kacskaringózunk autónkkal a Caldera de Taburiente Nemzeti Park és egyben a sziget legmagasabb csúcsáig a Roque de los Muchachosig  (2426 méter). Ez a nap nem a tériszonyosok napja, a magasba törő ormokon több kilátóponthoz is elsétálunk, illetve időjárástól és kedvünktől függően túrázhatunk is lefele, a kaldera mentén. Leggyakrabban az 1400-1900 méter magasság között lévő felhőzet felett sétálunk és figyeljük a körülöttünk lévő sziklakiszögelléseken átbukó felhők játékát.

Megpihenünk a látogató központban, majd visszaereszkedünk a fővárosba Santa Cruz de la Palmaba és megismerkedünk az UNESCO Világörökség listájára felkerült szűk utcájú óvárosával, eredeti hangulatban megmaradt koloniális épületeivel, melyek a gyarmati hangulatot idézik. 

4. nap

Túra a vulkánok útján

Ma is a vulkánoké a főszerep. A sziget egyik leglátványosabb magashegyi túraútvonalának talán legszebb szakaszát fogjuk bejárni. El Pilar fenyőerdejéből indul utunk és 17 km-en keresztül a sziget főgerincén haladunk a déli csücsök felé 28 vulkáni krátert érintve. Tiszta időben pazar kilátásban lehet részünk: északra a Taburiente kalderája tűnik fel, az óceánon pedig a Kanári-szigetek néhány szomszédos szigete tárul elénk. Erőnlétünktől függően 6-7 óra túrázás után érkezünk meg Fuencalientébe és buszozunk vissza Santa Cruzba.

Túra: szint: 380 m fel, 960 m le, táv: 18 km, menetidő: 6 óra

5. nap

Gomera szigete, San Sebastian

Áthajózás Gomera szigetére. Városnézés, lazítás San Sebastianban.

6. nap


Gomera szigete

Gomera szigetének körbejárása autóval. Mirador de los Roques, Pueblo de Agulo, Gran Rey völgye, Temocodá, Barranco de Argaga Ermita de Nuestra Senore de Guadalupe kápolna, Mirador Degollada de Peraza. 

7. nap


Visszahajózás Tenerifére, majd hazarepülés Budapestre.

Egyéb, fontos információ 

Találkozó helye, időpontja: 2023. november 27. Tenerife TFS repülőtér, a járat érkezésétől függően

Kijutás: Egyénileg, menetrend szerinti repülőjárattal. A repülőjegy vásárlás egyénileg intézhető. Jegyvásárlás előtt mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!

A Wizzair közvetlen, menetrend szerinti járatot üzemeltet Budapest-Tenerife-Budapest útvonalon. A repülőjegy ára 2022. októberben kb 102.000 Ft/fő (poggyász nélküli wizzgo alapár!), de ez bármikor változhat.

Érkezés helye és időpontja: 2023. december 4. -a Budapest, Liszt Ferenc Repülőtér, a járat érkezésétől függően

Étkezés: a túra ára reggelit tartalmaz

Szállás: 3*-os aparthotel 2-3 ágyas szobái

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: túraszervezés, magyar nylevű túravezetés, szállás 7 éjszakára reggelivel, a szigeten transzfer minden nap

Túra ára nem tartalmazza: repülőjegy BUD-TFS-BUD szakaszon, feladható poggyász díja, esetleges covid teszt költsége, további étkezések, fakutatív programokon való részvétel, belépők, utasbiztosítás, egyéb személyes kiadások

Biztosítás kötése

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

Kiss Benedek túravezető és a Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Kiss Benedek

Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni.Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kék Túrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni.A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait és szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba, Izlandra. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák.Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

honlap_galéria_1200x900 (10)

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485790

honlap_galéria_1200x900 (3)

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!