A Dolomitok legszebb túrái a Túra Barátok csapatával

Könnyű túra a Dolomitokban

Nehézségi fok:  level3

195.400 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 18

2024. szeptember 5-9.

Dolomitok gyalogtúra a vidék legszebb tájain

Dolomitok kirándulás profi túravezetővel

Dolomitok könnyű túra mesés látnivalókkal

Dolomitok túra egy szuper csapattal

Dolomitok túra - Miért érdemes Velünk jönni?

- Kirándulás a holdbéli tájhoz hasonló Vajolet sziklacsoporthoz
- Túrázás a Seceda keresztjéhez, ahonnan az Alpok egyik legszebb panorámája tárul elénk. 
- Megcsodálhatod a Sella hegyvonulatait és a Rosengarten csúcsát
- Könnyű gyaloglás a Sas de Adam csúcs utáni 2000 méternél is magasabb hegy-gerincen.  

A szeptemberi hétvégén kellemes családi pihenésre, túrázásra lesz lehetősége annak, aki velünk tart az olaszországi Dolomitok csodálatos térségébe, a Fassa-völgybe. A túratervezés szerint innen indulunk három túránkra a környező hegyekbe és a Seceda csodás panorámát nyújtó platójához. 

Dolomitok könnyű túra, tarts velünk!

Jelentkezési és fizetési információk

Biztosítás kötése

1. nap
Szinte biztosan az év egyik legszebb kirándulása lesz számotokra az Olasz Alpokban! Budapestről kora reggel indulunk és a napunk nagy része autózással fog telni, utazás közben érintjük Szlovéna és Észak-Olaszország nagy részét. Késő délután érkezünk meg az Olasz Alpokba, a Nyugati-Dolomitok szívébe, Possa di Fassa kis városába. A szállásunk is ezen a gyönyörű településen lesz. Megérkezésünk után kipakolunk, megmozgatjuk kicsit magunkat a hosszú út után, és egy vendéglőben a vacsoránk elfogyasztása után jön a túratervezés: térkép mellett megbeszéljük következő nap hegyi túraútvonalát. 
2. nap

Reggel indulunk első túránkra a Vajolet tornyokhoz. Felvonókkal megyünk a túra kiindulási pontjáig. Megcsodáljuk a környező hegyek látványát, majd nekivágunk a kb. 11 km hosszú gyalogtúrának. Kezdetben erdei ösvényeken haladunk, majd ahogy emelkedik utunk, és közelítünk a hegyekhez, egyre sziklásabb úton haladunk a Vajolet tornyokhoz. Néha meredek, sziklás területeken járunk, de a látvány megéri az erőfeszítést. A Vajolet menedékháznál megpihenünk, és megcsodáljuk az elénk táruló fantasztikus sziklacsoportot. Akik gyakorlottak a hegyi túrákban, azok elmehetnek a hegy lábához is. Nem hosszú, de technikás szakasz. Ha lesznek erre vállalkozók, akkor őket bevárjuk a menedékháznál, és együtt indulunk vissza a szálláshelyünkre. Szinte folyamatosan ereszkedünk hegyvidéki és erdei ösvényeken. A végén felvonókkal érünk le a városba, de akiben van még erő, akár gyalogolhat is a szállásig.

Túratáv: 11 km
Szintemelkedés: kb. 650 m, de arra készülni kell, hogy lesznek rövid, meredek emelkedők.

3. nap

Célba vesszük a Seceda hegyet. Járművekkel utazunk a St Ulrich Ortisei városkáig. A hegyi túra első szakaszát felvonóval tesszük meg, hogy az igazi panorámát nyújtó kaptatókra bőven maradjon idő. A Seceda déli oldalát meredek sziklafal őrzi, ennek tövében kaptatunk föl, ameddig ki nem bukkannak a közeli Sella-hegycsoport toronyszerű képződményei. A meredek lejtő felénél megállunk egy italra az út mellett hívogató hüttében, majd felfrissülve kapaszkodunk fel a csúcson levő gyönyörű feszülethez. A kilátó ponton elhelyezett körtérképen, minden csúcsot beazonosíthatunk, szép időben akár 50-80 km távolságban. 16 óra körül felvonóval térünk vissza Ortisei igazi alpesi kisvárosába. 

Igény szerint a felvonóval akár a csúcsig is el lehet jutni, ahol 2500 méteres magasságban néhány kilométeres könnyú sétát tehetünk, és megebédelhetünk a két menedékház valamelyikében. (felvonó ára kb. 45 EUR)

Túratáv:  6 km
Szintemelkedés: 800 m

4. nap

Mai napon a Sas de Adam hegy legszebb túraútvonala következik. A gyaloglás során az emelkedés kb. 500 m és az előző napi túrákon már megtapasztalt meredekebb szakaszokkal is találkozunk. Felvonókkal megyünk fel a Buffaure menedékházig. Innen kezdjük meg gyalogtúránkat. A hegy gerincén fogunk kirándulni a Sas de Adam-ig. A fárasztó emelkedőket és sziklás szakaszokat kárpótolja majd az elénk táruló látvány, a Sella hegyvonulatai és a Rosengarten csúcsai. A Sas de Adamot elérve megpihenünk. Megcsodáljuk az elénk táruló panorámát és közben magunkba szívjuk a fantasztikus hegyi levegőt. A pihenő után egy másik gyalogtúra útvonalon ereszkedünk le hegyi és erdei ösvényeken egészen Pozza di Fassa-ig.

Túratáv: 11 km
Szintemelkedés: 500 m Ereszkedés: 800 m

5. nap

Utolsó napunkon búcsút veszünk a Fassa völgy idilli tájaitól és indulunk hazafelé. Útközben, - miután a meredek hágón átkeltünk, és magunk mögött hagytuk a fárasztó szerpentines útszakaszokat, - érdemes megállni Belluno-ban, amely a Dolomitok hegység és a Velencei síkság határán épült. A városka csodálatos környezettel és több középkori templommal is büszkélkedhet, melyek néhány freskója Tiziano műhelyében készült. 

Egyéb, fontos információ 

A túrák nehézségi foka: közepes, megközelítjük a 3000 méteres magasságot, de itt még nem kell hegyi betegségtől tartani.

A túrák nem lesznek hosszúak, viszont lesznek komolyabb emelkedők benne, de egész napos túrák révén van időnk pihenni, fotózni, és csodálni a táj szépségét. Nyugodtan, mindenkit bevárva fogunk haladni. Akik rendszeresen túráznak, azoknak teljesíthető valamennyi túra. Minden nap van lehetőség felvonóval menni, amely nagy mértékben könnyíti a felfelé vezető utat. 

Felszerelés: a réteges öltözködés nagyon fontos, menet közben melegünk lesz, állásban a hegyen viszont már hideg várható!

- aláöltözet (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó aláöltözet)
- középréteg (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó ingek, pólók használata)
- mellény (pl. polár ujjatlan)
- pulóver
- szélálló dzseki (jó, ha vízálló is, mert ha nem, akkor egy esővédő felső is szükséges)
- strapabíró nadrág, mely nem gátol a mozgásban (ez is jó, ha vízálló)
- túrabakancs megfelelő zoknikkal (a bakancsot járassuk be a túra előtt, az új bakancs könnyen feltöri a lábunk és az nagyon tud fájni)
- sapka vagy kendő
- UV-s napszemüveg
- legalább 30 faktoros naptej (nagyon fontos)
- 20-30 literes hátizsák a túrákhoz
- túrabot (opcionális, de nagyon ajánlott)
- fejlámpa (opcionális)
- biztosítás, mely tartalmazza a hegyi túrázást. Javasolt: EUB Klasszikus utasbiztostás Sport Plusz kiegészítő biztosítással. Biztosítást már nálunk is tudsz kötni. 


Találkozó helye, időpontja: 2024. szeptember 5-e, csütörtök 7:00 Budapest, Váci út 193. (a MKB Bank központi épülete előtt) vagy a megbeszéltek alapján telekocsi rendszerben. Délutáni órákban, kb 10 órás autózással érjük el Possa di Fassa-t. 

Utazás: Az utazás saját autóval vagy telekocsival történik. Ezzel a rendszerrel szeretnénk a költségeket alacsonyan tartani és biztosítani azt, hogy a kislétszámú, igazi élményt adó túráinkat az igényeknek megfelelően szervezhessük! 

A jelentkezéskor, kérjük, hogy jelöld meg, hogy milyen módon szeretnél a túra helyszínére érkezni. Amennyiben nem jelentkezik elég kocsival rendelkező sofőr, kisbusszal oldjuk meg az utazást! Ha vállalod, hogy mást is elviszel, akkor a benzin költségbe nem kell beszállnod.

Az utazása költsége 30 000-35 000 Ft/fő között várható.

Túratáv: 11 km + 6 km + 11 km= 30 km

Szintemelkedés: ~600m (naponta)

Érkezés helye és időpontja: 2024. szeptember 9-e, hétfő, esti órákban a kiinduló pontra

Étkezés: a túra ára a reggelit tartalmazza

A TÚRA ÁRÁT 1 EUR=400 FT ÁRFOLYAMIG TUDJUK GARANTÁLNI!

Biztosítás kötése

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza:  túravezetés, és túra szervezés, szállás 4 éjszakára reggelivel 

Túra ára nem tartalmazza: további étkezés költsége, saját kiadások, felvonók ára, amely kb. 30-45 EUR között lesz naponta.

Szállás: elhelyezés 2-3 ágyas szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Befizetés: a jelentkezéskor a teljes ár 40%-át szükséges befizetni, amelyet kártyás fizetéssel vagy utalással lehet megtenni. A hátralékot a túra kezdete előtt 30 nappal szükséges befizetni kártyával vagy átutalással az alábbi címre: 

Kedvezményezett: Túrabarátok Kft.
Bankszámlaszám: 11794015-21451425
Összeg:........... Ft/fő
Megjegyzés: ..............(túra neve röviden) 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok várjuk szeretettel!

Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Kiss Benedek

Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni. Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kéktúrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni. A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait és szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba és Izlandra. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák. Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.

user_small_1583102224

Turi László

Hegyi és via ferráta túrák

“Csak a természetben fedezhetjük fel a valódi világot!” Már gyermekkoromban igyekeztem minden szabadidőmet a természetben tölteni. Tizennégy éves korom óta járom a hegyeket, barlangokat, via ferráta pályákat. Rengeteg helyen jártam belföldön és külföldön egyaránt. Később ismerősöknek, baráti társaságoknak és egyesületeknek túraszervezést és -vezetést is vállaltam; több extrém sportoktatási programban vettem részt szervezőként és oktatóként. Elhivatottságom egyik alappillére a szabadidő élményekben gazdag, vidám és hasznos eltöltése. Ezért találom fontosnak, hogy az ember ne csak a négy fal között, a virtuális térben kalandozzon, hanem a természetbe kimozdulva fedezze fel és ismerje meg a valódi világot, szerezzen élményeket, és találjon igazi barátokra.

Dolomitok túra a Túra Barátokkal

Dolomitok túra, készíts te is hasonló képeket

Dolomitok túra látnivalók

Dolomitok túra elképesztő tájakon

Dolomitok túra, egy életre szóló élmény

Dolomitok túra, valódi aktív kikapcsolódás

gal_16475485790

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása