honlap_túraleírás_felső_kép

Könnyű túra a Dolomitokban

Nehézségi fok:  level3

181.900 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 18

2023. szeptember 7.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

Miért érdemes Velünk jönni?

- megnézheted a gyönyörű Vajolet sziklacsoportot
- a Marmolada gleccser mentén túrázhatsz
- tátott szájjal csodálhatod a Sella hegyvonulatait és a Rosengarten csúcsát
- izgalmas magashegyi élményben lehet részed

A szeptemberi hétvégén kellemes családi pihenésre, túrázásra lesz lehetősége annak, aki velünk tart a Dolomitok csodálatos térségébe, a Fassa völgybe. Innen indulunk három túránkra a környező hegyekbe és a Marmolada gleccserhez. A Fassa völgy más lehetőségeket is nyújt. Be lehet járni a környéket kerékpárral, vagy akár lóháton is. Az is megtalálja a kedvére való programot, akik valamelyik túrán nem vesz részt, de mi a túrázás élményét ajánljuk!

Jelentkezési és fizetési információk

1. nap
Szeptember 7-én indulunk Budapestről és a napunk nagy része utazással fog telni, miközben átutazunk Szlovénián és Észak-Olaszország nagy részén. Késő délután érkezünk meg a Nyugati-Dolomitok szívébe, Possa di Fassa kis városába. A szállásunk ezen a gyönyörű településen lesz. Megérkezésünk után kipakolunk, megmozgatjuk kicsit magunkat a hosszú út után, és egy vendéglőben megbeszéljük a következő napi túrákat.
2. nap

Szeptember 8-án reggel indulunk első túránkra a Vajolet tornyokhoz. Felvonókkal megyünk a kiindulási pontig. Megcsodáljuk a környező hegyek látványát, majd nekivágunk a kb. 11 km hosszú gyalogtúrának. Kezdetben erdei ösvényeken haladunk, majd ahogy emelkedik utunk, és közelítünk a hegyekhez, egyre sziklásabb úton haladunk a Vajolet tornyokhoz. Néha meredek, sziklás területeken járunk, de a látvány megéri az erőfeszítést. A Vajolet menedékháznál megpihenünk, és megcsodáljuk az elénk táruló fantasztikus sziklacsoportot. Akik gyakorlottak a hegyi túrákban, azok elmehetnek a hegy lábához is. Nem hosszú, de technikás szakasz. Ha lesznek erre vállalkozók, akkor őket bevárjuk a menedékháznál, és együtt indulunk vissza a szálláshelyünkre. Szinte folyamatosan ereszkedünk hegyvidéki és erdei ösvényeken. A végén felvonókkal érünk le a városba, de akiben van még erő, akár gyalogolhat is a szállásig.

Túratáv: 11 km
Szintemelkedés: kb. 650 m, de arra készülni kell, hogy lesznek rövid, meredek emelkedők.

3. nap

Szeptember 9-én célba vesszük a Marmolada gleccsert. Járművekkel megyünk a Fedaia-tóig. Innen vágunk neki a gleccser melletti ösvénynek. Kezdetben itt is erdei ösvényeken haladunk, majd meredek emelkedőn egyre feljebb a gleccser morénája mentén. Nem mindennapi élmény ilyen közelről szemlélni egy gleccserfolyamot. Felmegyünk a Ghiacciaio menedékházig, ahol megpihenünk, és gyönyörködünk az elénk táruló látványban. Akinek van felszerelése gleccsermászáshoz, az felmehet a csúcsig ami még kb. 1 km, de ez is technikás szakasz. Mindenkit összevárunk. Kipihenjük magunkat a menedékháznál, majd elindulunk vissza a járművekhez. Fedaia-tónál egy kis szusszanás, és indulunk a szálláshelyre.

Túratáv: kb. 8 km
Szintemelkedés: kb. 650 m. Itt is lesznek meredekebb szakaszok.

4. nap

Szeptember 10-én a Sas de Adam túra következik. A gyaloglás során az emelkedés kb. 500 m és az előző napi túrákon már megtapasztalt meredekebb szakaszokkal is találkozunk. Felvonókkal megyünk fel Val de Fassa-ig. Innen kezdjük meg gyalogtúránkat. A hegy gerincén fogunk haladni Sas de Adam-ig. A fárasztó emelkedőket, a bokát próbáló sziklás szakaszokat kárpótolja a elénk táruló látvány, a Sella hegyvonulatai és a Rosengarten csúcsai. A Sas de Adamot elérve megpihenünk. Csodáljuk az elénk táruló látványt, szívjuk magunkba a fantasztikus hegyi levegőt. Pihenés után egy másik útvonalon ereszkedünk le hegyi és erdei ösvényeken egészen Pozza di Fassa-ig.

Túratáv: 11 km
Szintemelkedés: kb. 500 m. Itt is lesznek meredekebb szakaszok.

5. nap

Szeptember 11-én délelőtt (igény szerint)könnyű túra a környéken, majd déltájt összepakolunk, és indulunk hazafelé. Útközben megállunk a Karer-tónál, melynek hátterét a Latemar-hegység adja majd.

Egyéb, fontos információ 

A túrák nehézségi foka: közepes, megközelítjük a 3000 méteres magasságot, de itt még nem kell hegyi betegségtől tartani.

A túrák nem lesznek hosszúak, viszont lesznek komolyabb emelkedők benne, de egész napos túrák révén van időnk pihenni, fotózni, és csodálni a táj szépségét. Nyugodtan, mindenkit bevárva fogunk haladni. Akik rendszeresen túráznak, azoknak teljesíthető valamennyi túra.

Felszerelés: a réteges öltözködés nagyon fontos, menet közben melegünk lesz, állásban a hegyen viszont már hideg várható!

- aláöltözet (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó aláöltözet)
- középréteg (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó ingek, pólók használata9
- mellény (pl. polár újjatlan)
- pulóver
- szélálló dzseki (jó, ha vízálló is, mert ha nem, akkor egy esővédő felső is szükséges)
- strapabíró nadrág, mely nem gátol a mozgásban (ez is jó, ha vízálló)
- túrabakancs megfelelő zoknikkal (a bakancs ne legyen új, mert az nagyon fog fájni)
- sapka vagy kendő
- UV-s napszemüveg
- legalább 30 faktoros naptej (nagyon fontos)
- 20-30 literes hátizsák a túrákhoz
- túrabot (opcionális, de nagyon ajánlott)
- fejlámpa (opcionális)
- biztosítás, mely tartalmazza a hegyi túrázást. Javasolt: EUB Klasszikus utasbiztostás Sport Plusz kiegészítő biztosítással.


Találkozó helye, időpontja: 2023. szeptember 7-e, csütörtök 7:00 Budapest, Váci út 193. (a Budapest Bank központi épülete előtt)

Túratáv: 11 km + 8 km + 11 km= 30 km

Szintemelkedés: ~600m (naponta)

Érkezés helye és időpontja: 2023. szeptember 11-e, hétfő, esti órákban a kiinduló pontra

Étkezés: a túra ára a reggelit tartalmazza

A TÚRA ÁRÁT 1 EUR=395 FT ÁRFOLYAMIG TUDJUK GARANTÁLNI!

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: utazás kisbusszal, túravezetés, szállás 4 éjszakára, reggelis ellátás

Túra ára nem tartalmazza: további étkezés költsége, saját kiadások

Szállás: elhelyezés 2-3 ágyas szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok várjuk szeretettel!

Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Kiss Benedek

Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni. Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kéktúrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni. A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait és szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba és Izlandra. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák. Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.

user_small_1583102224

Turi László

-

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485790

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!