A Dolomitok legszebb túrái a Túra Barátok csapatával

Könnyű túra a Dolomitokban

Nehézségi fok:  level3

177.400 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 18

2023. szeptember 7-11.

Dolomitok gyalogtúra a vidék legszebb tájain

Dolomitok kirándulás profi túravezetővel

Dolomitok könnyű túra mesés látnivalókkal

Dolomitok túra egy szuper csapattal

Dolomitok túra - Miért érdemes Velünk jönni?

- Megnézheted a holdbéli tájhoz hasonló Vajolet sziklacsoportot
- A Seceda keresztje mellől az Alpok egyik legszebb panorámája tárul elénk. 
- Tátott szájjal csodálhatod a Sella hegyvonulatait és a Rosengarten csúcsát
- Végigsétálunk a Sas de Adam csúcs utáni 2000 méternél is magasabb hegygerincen.  

A szeptemberi hétvégén kellemes családi pihenésre, túrázásra lesz lehetősége annak, aki velünk tart az olaszországi Dolomitok csodálatos térségébe, a Fassa-völgybe. Innen indulunk három túránkra a környező hegyekbe és a Seceda csodás panorámát nyújtó platójához. 

Dolomitok könnyű túra, tarts velünk!

Jelentkezési és fizetési információk

Biztosítás kötése

1. nap
 Budapestről kora reggel indulunk és a napunk nagy része autózással fog telni, miközben átutazunk Szlovénián és Észak-Olaszország nagy részén. Késő délután érkezünk meg a Nyugati-Dolomitok szívébe, Possa di Fassa kis városába. A szállásunk, a hotel Piaz, ezen a gyönyörű településen lesz. Megérkezésünk után kipakolunk, megmozgatjuk kicsit magunkat a hosszú út után, és egy vendéglőben a vacsoránkat elfogyasztva megbeszéljük a következő napi túrákat. 
2. nap

Szeptember 8-án reggel indulunk első túránkra a Vajolet tornyokhoz. Felvonókkal megyünk a túra kiindulási pontjáig. Megcsodáljuk a környező hegyek látványát, majd nekivágunk a kb. 11 km hosszú gyalogtúrának. Kezdetben erdei ösvényeken haladunk, majd ahogy emelkedik utunk, és közelítünk a hegyekhez, egyre sziklásabb úton haladunk a Vajolet tornyokhoz. Néha meredek, sziklás területeken járunk, de a látvány megéri az erőfeszítést. A Vajolet menedékháznál megpihenünk, és megcsodáljuk az elénk táruló fantasztikus sziklacsoportot. Akik gyakorlottak a hegyi túrákban, azok elmehetnek a hegy lábához is. Nem hosszú, de technikás szakasz. Ha lesznek erre vállalkozók, akkor őket bevárjuk a menedékháznál, és együtt indulunk vissza a szálláshelyünkre. Szinte folyamatosan ereszkedünk hegyvidéki és erdei ösvényeken. A végén felvonókkal érünk le a városba, de akiben van még erő, akár gyalogolhat is a szállásig.

Túratáv: 11 km
Szintemelkedés: kb. 650 m, de arra készülni kell, hogy lesznek rövid, meredek emelkedők.

3. nap

Célba vesszük a Seceda hegyet. Járművekkel megyünk a St Ulrich Ortisei városkáig. A hegyi út első szakaszát felvonóval tesszük meg, hogy az igazi panorámát nyújtó kaptatókra bőven maradjon idő. A Seceda déli oldalát meredek sziklafal őrzi, ennek tövében kaptatunk föl, ameddig ki nem bukkannak a közeli Sella-hegycsoport toronyszerű képződményei. A meredek lejtő felénél megállunk egy italra az út mellett hívogató hüttében, majd felfrissülve kapaszkodunk fel a csúcson levő gyönyörű feszülethez. A kilátó ponton elhelyezett körtérképen, minden csúcsot beazonosíthatunk, szép időben akár 50-80 km távolságban. 16 óra körül felvonóval térünk vissza Ortisei igazi alpesi kisvárosába. 

Igény szerint a felvonóval akár a csúcsig is el lehet jutni, ahol 2500 méteres magasságban néhány kilométeres könnyú sétát tehetünk, és megebédelhetünk a két menedékház valamelyikében. (felvonó ára kb. 45 EUR)

Túratáv:  6 km
Szintemelkedés: 800 m

4. nap

Mai napon a Sas de Adam túra következik. A gyaloglás során az emelkedés kb. 500 m és az előző napi túrákon már megtapasztalt meredekebb szakaszokkal is találkozunk. Felvonókkal megyünk fel a Buffaure menedékházig. Innen kezdjük meg gyalogtúránkat. A hegy gerincén fogunk haladni Sas de Adam-ig. A fárasztó emelkedőket és sziklás szakaszokat kárpótolja majd az elénk táruló látvány, a Sella hegyvonulatai és a Rosengarten csúcsai. A Sas de Adamot elérve megpihenünk. Megcsodáljuk az elénk táruló látványt és közben magunkba szívjuk a fantasztikus hegyi levegőt. A pihenő után egy másik útvonalon ereszkedünk le hegyi és erdei ösvényeken egészen Pozza di Fassa-ig.

Túratáv: 11 km
Szintemelkedés: 500 m Ereszkedés: 800 m

5. nap

Utolsó napunkon búcsút veszünk a Fassa völgy idilli tájaitól és indulunk hazafelé. Útközben, - miután a meredek hágón átkeltünk, és magunk mögött hagytuk a fárasztó szerpentines útszakaszokat, - érdemes megállni Belluno-ban, amely a Dolomitok hegység és a Velencei síkság határán épült. A városka csodálatos környezettel és több középkori templommal is büszkélkedhet, melyek néhány freskója Tiziano műhelyében készült. 

Egyéb, fontos információ 

A túrák nehézségi foka: közepes, megközelítjük a 3000 méteres magasságot, de itt még nem kell hegyi betegségtől tartani.

A túrák nem lesznek hosszúak, viszont lesznek komolyabb emelkedők benne, de egész napos túrák révén van időnk pihenni, fotózni, és csodálni a táj szépségét. Nyugodtan, mindenkit bevárva fogunk haladni. Akik rendszeresen túráznak, azoknak teljesíthető valamennyi túra. Minden nap van lehetőség felvonóval menni, amely nagy mértékben könnyíti a felfelé vezető utat. 

Felszerelés: a réteges öltözködés nagyon fontos, menet közben melegünk lesz, állásban a hegyen viszont már hideg várható!

- aláöltözet (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó aláöltözet)
- középréteg (mindenki igénye szerint, javasolt a technikai, gyorsan száradó ingek, pólók használata)
- mellény (pl. polár ujjatlan)
- pulóver
- szélálló dzseki (jó, ha vízálló is, mert ha nem, akkor egy esővédő felső is szükséges)
- strapabíró nadrág, mely nem gátol a mozgásban (ez is jó, ha vízálló)
- túrabakancs megfelelő zoknikkal (a bakancsot járassuk be a túra előtt, az új bakancs könnyen feltöri a lábunk és az nagyon tud fájni)
- sapka vagy kendő
- UV-s napszemüveg
- legalább 30 faktoros naptej (nagyon fontos)
- 20-30 literes hátizsák a túrákhoz
- túrabot (opcionális, de nagyon ajánlott)
- fejlámpa (opcionális)
- biztosítás, mely tartalmazza a hegyi túrázást. Javasolt: EUB Klasszikus utasbiztostás Sport Plusz kiegészítő biztosítással. Biztosítást már nálunk is tudsz kötni. 


Találkozó helye, időpontja: 2023. szeptember 7-e, csütörtök 7:00 Budapest, Váci út 193. (a MKB Bank központi épülete előtt) vagy a megbeszéltek alapján telekocsi rendszerben. Délutáni órákban, kb 10 órás autózással érjük el Possa di Fassa-t. 

Utazás: Az utazás saját autóval vagy telekocsival történik. Ezzel a rendszerrel szeretnénk a költségeket alacsonyan tartani és biztosítani azt, hogy a kislétszámú, igazi élményt adó túráinkat az igényeknek megfelelően szervezhessük! 

A jelentkezéskor, kérjük, hogy jelöld meg, hogy milyen módon szeretnél a túra helyszínére érkezni. Amennyiben nem jelentkezik elég kocsival rendelkező sofőr, kisbusszal oldjuk meg az utazást! Ha vállalod, hogy mást is elviszel, akkor a benzin költségbe nem kell beszállnod.

Az utazása költsége 30 000-35 000 Ft/fő között várható.

Túratáv: 11 km + 6 km + 11 km= 30 km

Szintemelkedés: ~600m (naponta)

Érkezés helye és időpontja: 2023. szeptember 11-e, hétfő, esti órákban a kiinduló pontra

Étkezés: a túra ára a reggelit tartalmazza

A TÚRA ÁRÁT 1 EUR=400 FT ÁRFOLYAMIG TUDJUK GARANTÁLNI!

Biztosítás kötése

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza:  túravezetés, és túra szervezés, szállás 4 éjszakára reggelivel 

Túra ára nem tartalmazza: további étkezés költsége, saját kiadások, felvonók ára, amely kb. 25-45 EUR között lesz naponta.

Szállás: elhelyezés 2-3 ágyas szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Befizetés: a jelentkezéskor a teljes ár 40%-át szükséges befizetni, amelyet kártyás fizetéssel vagy utalással lehet megtenni. A hátralékot a túra kezdete előtt 30 nappal szükséges befizetni kártyával vagy átutalással az alábbi címre: 

Kedvezményezett: Túrabarátok Kft.
Bankszámlaszám: 10102244-04569700-01005009
Összeg:........... Ft/fő
Megjegyzés: ..............(túra neve röviden) 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok várjuk szeretettel!

Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Kiss Benedek

Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni. Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kéktúrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni. A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait és szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba és Izlandra. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák. Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.

user_small_1583102224

Turi László

Hegyi és via ferráta túrák

“Csak a természetben fedezhetjük fel a valódi világot!” Már gyermekkoromban igyekeztem minden szabadidőmet a természetben tölteni. Tizennégy éves korom óta járom a hegyeket, barlangokat, via ferráta pályákat. Rengeteg helyen jártam belföldön és külföldön egyaránt. Később ismerősöknek, baráti társaságoknak és egyesületeknek túraszervezést és -vezetést is vállaltam; több extrém sportoktatási programban vettem részt szervezőként és oktatóként. Elhivatottságom egyik alappillére a szabadidő élményekben gazdag, vidám és hasznos eltöltése. Ezért találom fontosnak, hogy az ember ne csak a négy fal között, a virtuális térben kalandozzon, hanem a természetbe kimozdulva fedezze fel és ismerje meg a valódi világot, szerezzen élményeket, és találjon igazi barátokra.

Dolomitok túra a Túra Barátokkal

Dolomitok túra, készíts te is hasonló képeket

Dolomitok túra látnivalók

Dolomitok túra elképesztő tájakon

Dolomitok túra, egy életre szóló élmény

Dolomitok túra, valódi aktív kikapcsolódás

gal_16475485790

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!