Kalandozások az USA legszebb nemzeti parkjaiban
Kalandozások az USA legszebb nemzeti parkjaiban

Kalandozások az USA legszebb nemzeti parkjaiban

Nehézségi fok:  level3

1 650 000 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 12

2025. máj. 18-jún 10.

Yellowstone Nemzeti Park
Yellowstone Nemzeti Park

Red Rock Canyon
Red Rock Canyon

Las Vega
Las Vegas

Monument Valley
Monument Valley

Miért érdemes Velünk jönni?

Az Amerikai Egyesült Államok megosztja a világot, de természeti látnivalóiban kétségkívül lenyűgöző és különböző megjelenési formáival kiapadhatatlan forrása a szépségnek, magával ragadva így az oda látogatókat. Utunk során megcsodáljuk változatos geológiai múltjának eredményét a különleges természeti képződményekben páratlanul gazdag Nemzeti Parkjait, mint Zion égbeszökő kanyonfalait, Bryce Canyon csodás vörös homokkő tornyait, Goblin valley mulatságos kobold figuráit,  Arches természetes homokkő hídjait, a vadnyugat legmegragadóbb sziklaformációit Monument Valleyba, az egyedülálló szépségű Antelope Canyont, a világörökség részét képző 1800 méter mélységű Grand Canyont, és a Föld  egyik legforróbb, legszárazabb, sivatagos területétét a Death valleyt, a Yosemite hatalmas gránit sziklafalait, vízeséseit, Yellowstone gejzírjeit, bölény csordáit és medve populációját. Amerikai utunk nem lenne teljes, ha nem nyernénk bepillantást városaiba. Ellátogatunk Las Vegasba a világ legnagyobb szórakoztató és szerencsejáték-fellegvárába, a meredek dombjairól, eklektikus stílusáról híres San Franciscoba és Salt Lake Citibe is. 

Jelentkezési és fizetési információk

Biztosítás kötése

1-2. nap
San Fransisco
San Fransisco
San Fransisco
San Fransisco


Budapest - San Fransisco

A repülőgép menetrendjének függvényében megérkezünk Amerika egyik legnagyobb és a világ egyik legnépszerűbb városába, a meredek dombjairól, eklektikus stílusáról, és néhány jellegzetes épületéről ismert San Franciscóba. Az első nap mindenki maga fedezi fel a várost saját tempójában, a közös városnézés a második napon lesz!

A második napot San Francisco nevezetességeinek megismerésével töltjük. Sétálunk a Golden Gate hídon, megtekintjük a város egyik szimbólumát, a Transamerica piramist, áthajózunk az Alcatraz börtön szigetre, megnézzük a várost a Twin Peakről, felülünk a san franciscói kábelvasútra, áthajtunk a világ legkanyargósabb utcáján, sétálunk az óceán parton, a belvárosban és a kínai negyedben. Az éjszakákat a nagyváros egyik moteljában töltjük.

3-4. nap
Yosemite Nemzeti Park
Yosemite Nemzeti Park
Yosemite Nemzeti Park
Yosemite Nemzeti Park


Yosemite Nemzeti Park


A nagyvárost hátrahagyva a természet felé vesszük az irányt. A 13 km hosszú és 1,5 km széles jégkorszaki gleccser alakította, széles Yosemite-völgy az egyik legtökéletesebb gleccservölgy a világon. Yosemite völgybe, amelyben a Nemzeti Parkot híressé tevő vízesések és sziklafalak sorakoznak fel, egy szempillantás alatt lépünk be ebbe a paradicsomba, ahol a következő napot is töltjük. A tágas, lapos völgyet meredek, néhol 900 m magas gránitfalak övezik, aminek látványosságait járjuk körbe a mai napon. Vízeséseket, mint a Yosemite-vízesést, amely 739 méterről zúdul alá, ezzel a hatodik legmagasabb vízesés a világon. Megcsodáljuk a park jelképeit is, két hatalmas gránitsziklát, a szinte tökéletesen függőleges 1095 m magas El Capitant és a hatalmas kupolához hasonlító Half Domet („fél kupola”). Yosemite a fekete medvék élőhelye így nagy valószínűséggel meg is fogjuk figyelni őket természetes környezetükben.
Gyalogtúrára indulunk a Half Dom felé, hogy további két hatalmas vízesésben gyönyörködhessünk. Azok, akik nem választják a gyalogtúrát szabad program keretében a park további részeit fedezhetik fel.

5. nap
Yosemite Nemzeti Park
Yosemite Nemzeti Park


Yosemite Nemzeti Park

A Yosemite Nemzeti Park északi és keleti részét is bejárjuk. A parkot, egyetlen kelet-nyugati irányba átszelő úton haladunk, útközben számos látványos helyen megállva: a toronymagas óriási Sequoia erdőben, a Half Domra csodálatos kilátást nyújtó pontnál, a gyönyörű Tenaya tónál és a szubalpesi Tuolumne rétnél. 
A nemzeti parkbók kiérve a két vulkáni sziget közé beékelődött Mono-lake partjára igyekszünk. A tó egy lefolyástalan, mocsaras sós tó és mivel nincs kifolyása, feldúsult benne a só, és lúgos lett. A szokatlan ökoszisztémájú tó, a só rák kedvelt élőhelye és ennek következtében milliónyi költöző madár látogatja a medencét, akik itt fészkelnek. A lúgos kémhatású sóstóból kiemelkedő mésztufa tornyok különleges látványán kívül nevét a nemrégiben felfedezett arzént is felhasználni tudó mikroorganizmusnak köszönheti.
Szállásunk útközben egy motelban lesz. 

6. nap
Death Valley
Death Valley


Death Valley

Már délelőtt a „Halál völgyébe” sétálunk. A völgy különlegessége, hogy Föld egyik legforróbb, legszárazabb, sivatagos területe és itt található 86 méterrel a tengerszint alatt Észak-Amerika legalacsonyabb pontja is. Nevét a völgy a kaliforniai aranyláz idején kapta a sivatagos területen szerencsésen átjutó bevándorlóktól. A Death Valley változatos geológiai múltjának köszönhetően különleges természeti képződményekben is gazdag. Holdbéli tájakon keresztül autózva érkezünk először az 1699 méter magas Dante-kilátóhoz, ahonnan páratlan kilátás nyílik völgyre és az alatta meghúzódó Bedwater-medencére. Majd az erózió formálta különleges szikla formájú Zabriskie Pointot érjük el.  Leereszkedünk autónkkal a medencébe és tovább látogatjuk a park látnivalóit: Amerika legmélyebb pontját, majd az ördög golfpályáját, ahol csak az ördög tud golfozni, a sókristályokból álló, csipkésen töredezett felszínű göröngyös mezőn. Megállunk a Moszkitói homok dűnéknél is egy kis sivatagi sétára és még sok érdekes látnivalónál. Tovább utazunk Las Vegasba, ahol szállásunk egy motelban lesz.

7. nap
Las Vegas
Las Vegas


Las Vegas

Las Vegas a sivatagos medencébe épített város a világ legnagyobb szórakoztató és szerencsejáték-fellegvára, hatalmas kaszinó-hotelekkel, kaszinótermekkel. A híres Las Vegas Boulevard mentén elterülő fényűző kaszinók a nagyvilágot idézik: Luxor az egyiptomi piramisokat, New York-New York a Szabadság-szobor másolatával és felhőkarcolóival New Yorkot, Ceasears Palace az ókori Rómát, a kastély jellegű Excalibur a középkot idézi, The Venetian lagúnáiban gondolázva pedig Velencében érezhetjük magunkat. Próbáld ki magad az egyik kaszinóban mennyire vagy szerencsés vagy élvezd a kaszinók szórakoztató műsorait: a Bellagio hatalmas, zenére koreografált szökőkút showját, a Circus Circus látványos cirkuszi fellépéseit vagy engedd meg, hogy lift repítsen 350 méter magasra a város fölé, a Sztratoszféra tornyába, ahonnét felejthetetlen kilátás nyílik az egész metropoliszra és a Strip-re (ahogy a helyiek Las Vegas Boulevard nevezik). „A város, mely sosem alszik”, éjszaka pedig a neonfényben úszó Las Vegas varázsolja el vendégeit.

8. nap
Red Rock Canyon
Red Rock Canyon
Hoover dam
Hoover dam


Red Rock Canyon, Hoover Dam, 66-os út
Kora délelőtt a Red Rock Canyonhoz autózunk. Ez a természetvédelmi terület lenyűgözi az idelátogatókat hatalmas vörös szikla formációival, természetes szépségével, élénk színeivel, és ha kedvünk tartja rövidebb sétákat, túrákat tehetünk geológiai tanösvényein. Indulunk a Grand Canyon felé de útközben érintjük Arizona és Nevada határán megépült Hoover Dam-et, ami elkészültekor a 221 méteres magasságával és 379 méteres hosszával, a legnagyobb gát címével büszkélkedhetett. A keleti és a nyugati országrészek összekötésére épített 66-os út helyét mára az autópályák vették át, de ez mit sem csorbított hírnevén. „Az országutak anyjánál”, a Történelmi 66-os út megmaradt emlékeinél idézhetjük fel az amerikai életérzéseket. 
Seligman néhány házából álló, egykori 66-os úti faluban megállt az idő, tréfás és szórakoztató benzinkutak és büfék idézik fel nekünk a múltat. Miután beszerezhetjük a szuvenír boltokban a 66-os emléktárgyainkat és tovább folytatjuk utunkat a Grand Canyon felé, ahol már az esténket töltjük.

9. nap
Grand Canyon
Grand Canyon


Grand Canyon
A világ egyik leghíresebb természeti csodája lesz ma a Grand Canyonhoz. Méltán került fel az UNESCO világörökség listájára a 446 km hosszú, 1800 méter mély kanyon, amit a Colorado folyó több 6 millió év alatt vájta ki. A park legfontosabb kilátópontjait látogatjuk sorba, mint a sivatagi kilátópontot a Yaki-t, Yavapai-t, „Remeték Pihenőhelye” és rövid sétát teszünk a perem szélén kiépített túraútvonalon is. Felejthetetlen naplementével búcsúzúnk a Grand-Canyontól, a legszebb kilátópontról nézzük végig, ahogy a lenyugvó nap vörösbe öltözteti az alattunk elterülő kanyont.

10. nap
Grand Canyon
Grand Canyon
The Toads stool
The Toads stool


Buckskin Gulch, The Toads stool, Page

Elbúcsúzunk a Grand-Canyon csodálatos környékétől és néhány órás autózás után érkezünk meg a délnyugat leghosszabb és legmélyebb kanyonjához, az Utah és Arizona határán található Buckskin Gulchoz. A világ egyik legjobb kanyon túraútvonalának tartott, 12 mérföld hosszú, szűken kanyargó részében túrázunk pár órát. Az elmúlt évezredek számtalan áradásai miatt erodált, egyre mélyülő kanyon legmélyebb pontján eléri az 500 méter mélységet is. Ilyen mélységben már beszűrődő fény csak sejtelmesen tudja megvilágítani a kanyon falait, ami nagyszerű fényképek készítésének ad lehetőséget. A kanyon után a The Toadstools, vagyis a mérges gombáknak elnevezett, homokkő, mészkő és agyagpala üledékes rétegződéseiből létrejött gomba alakú képződmények között teszünk egy könnyed túrát. Az egymásra rakódott különböző színű rétegek különleges látványt varázsolnak elénk, mintha nem is a földön járnánk. 

Szintemelkedés: elhanyagolható
Távolság: 6-10 km

11. nap
Powell Lake
Powell Lake


Page, Powell lake

Page városa mellet elterülő Powell-tó lesz mai napunk fő látnivalója. A Colorado folyó vízmennyiségének szabályozására létrehozott 216 m mély Glen Canyon Gát 1963-as megépítésével kezdődött a tó születése. A folyó felduzzasztásával keletkezett 300 kilométer hosszú mesterséges tó most a természet szerelmeseinek paradicsoma, páratlan szépségét a környék nemzeti parkjai hivatottak megőrizni. 
Akinek kedve és pénztárcája engedi befizethet egy közel kétórás felejthetetlen hajóutazásra, útközben a kristálytiszta vizű tó felszínén visszatükröződő és a tavat körbe ölelő vöröses homokkő formációkban gyönyörködhet. A hajóút egy szűk kanyonon keresztül közelítheti meg a Navajo indiánok szent helyét és egyben a világ legnagyobb természetes kőhídját, a 84 méter magas Rainbow Bridget. Délután vezetett túra keretében ismerkedünk meg kívülről-belülről a Glen Canyoni gáttal. Liftekkel ereszkedünk le a gát belsejében a víz természetes energiáját hasznosító turbinákhoz. Szállásunk Pageben egy motelben lesz.

12. nap
Antelope Canyon
Antelope Canyon


Page, Antilop-kanyon, Horshoe band

A város közelében található Antilop-kanyonba látogatunk. A világhíres fotóiról ismert, futóárvizek alakította keskeny homokkő kanyon mindkét részét bejárjuk. Délelőtt a felső részéhez a Navajo indiánok segítségével jutunk el. Délután azokkal, akik vállalják a létrákon való leereszkedést, a szűkebb, alsó részét járjuk be az Antilop-kanyonnak, ami szintén sok szépséget és kellemes percet rejt számunkra. 
Közel Pagehez a Colorado folyó egy igen különleges formába teszi meg útját. A patkó alakú kanyarulatához naplementére érkezünk, hogy Amerika egyik különlegességénél fejezzük be napunkat.

13. nap
Monument Valley
Monument Valley


Navajo Monument, Monument Valley, Moab

Page városát elhagyva Arizona felé vesszük az irányt. Navajo Monumenthez utazunk, ahol megtekintjük az őslakos indiánok, az Anasazi Pueblok VII. és XIII. század közötti életterét, a sziklaboltozat alá épített itteni városukat. 

Tovább autózva belépünk a Navajo indiánok földjére és megérkezünk a Monument Valleybe. Már messziről, az autóútról feltűnik a völgy a jellegzetes, 150-300 méter magas vörös homokkőtornyaival. A völgy magával ragadó látványa a filmeseket is megihlette és tette meg híres westernfilmek forgatási helyszínévé. A Monument Valley Törzsi Park indián rezervátum is egyben, a mai napig Navajo indiánok lakta terület. A park látványos helyszíneit járjuk végig, mint például a két szembefordított egyujjas kesztyűhöz hasonló kiemelkedést, a Három Nővér sziklatű hármast, a Totemoszlopot, az Elefánt vagy a Teve sziklákat stb. Aki pedig a vadnyugati életérzésre vágyik, nyergelheti a lovat és kilovagolhat indián vezetője segítségével a völgy különleges sziklaformái közé.

Folytatjuk utunkat és megállunk a híres Maxican Hat-nál, ami szintén egy Hoodo, Mexikói kalappal a fején egyensúlyozva. 

14. nap
Dead Horse
Dead Horse


Canyonlands Nemzeti Park, Dead Horse point

Mai első látnivalónk a Colorado Fennsíkon a színpompás Canyonlands Nemzeti Park. A Green River és a Colorado folyó által határolt, a körülölelő tájból több száz méterre kiemelkedő magas fennsíkról látványos kilátás nyílik a kanyonra és más geológiai látványosságra. Láthatjuk, hogyan marta be magát a Colorado folyó a kanyonon belüli kanyonba. A park kilátópontjait járjuk körbe, úgymint a „nagy kilátópontot”, a bálna sziklát és a képeslapokról ismert, „fotogén” Mesa Arch-ot. A közelben fekvő Dead Horse Point State Parkban is tiszteletünket tesszük, ahol más szemszögből ismét gyönyörködhetünk a 600 méterrel alattunk kanyargó Colorado folyóban.

15. nap
Arches Nemzeti Park
Arches Nemzeti Park


Arches Nemzeti Park

Az egész napunkat az Arches Nemzeti Parknak szenteljük. Rengeteg látnivalójával ejt ámulatba a park minket, a több mint kétezer természetes kőhídjai közül megtekintjük - csak a legjelentősebbeket említve - a 39 méter magas, hatalmas sziklát egyensúlyozó Balanced Rockot, a Double Archot, a Utah szimbólumának számító 16 méter magas Delicate Archot. Majd a délután folyamán 2-3 órás túrára indulunk az Ördögök kertjébe, hogy még közelibb kapcsolatba kerülhessünk a természettel és felejthetetlen tájakon fedezzük fel azokat a kőhidakat, amik elbújtak a turisták tömegei elől. Valaha a föld egyik leghosszabb természetes kőhídja a Landscape Arch itt feszült ki a 88,4 méter hosszával. 

Szintemelkedés: elhanyagolható
Távolság: Delicate Arch - 4,8 km, Devils Garden - 12 km
Menetidő: Delicate Arch - 2-3 óra, Devils Garden - 3-5 óra

16. nap
Goblin Valley State Park
Goblin Valley State Park


Grand Staircase-Escalante National Monument, Goblin Valley

Tovább utazunk és következő állomásunk a látványt nyújtó Goblin Valley State Park, magyarul a „Kobold völgy”. Az itteni különleges homokkő formációkat is a szél és víz alkotta, de eltérő „alapanyaga” és környezete miatt más alakúvá formálódtak, mint Bryce-os társaik. A szelíd és mulatságos „koboldok” között sétálva kellemes időt tölthetünk el, nagyszerű fotókat készítve. 

A Grand Staircase-Escalante National Monumentben található Ördög kertje. Ehhez lehajtunk a Hole in the rock, vagyis a „Lyuk a sziklában” felé vezető poros útra, amire 1879-ben Mormon telepesek találtak rá, rövidebb utat keresve a Colorado folyón keresztül. Itt újabb szemet gyönyörködtető tájon, a prérin csodálhatjuk meg a különleges sziklaépítményeket, a hoodookat.

17. nap
Bryce Canyon
Bryce Canyon


Bryce Canyon Nemzeti Park

A Paunsaugun Plató pereménél lévő Bryce Kanyon Nemzeti Parkhoz, mely utazásunk legkülönlegesebb látnivalóit tartogatja a mai napra. A sárga, narancs és vörös színben pompázó sziklatornyoké a főszerep. A szél, a jég a puha és kemény rétegek különböző eróziójaképpen több ezer, különböző, különleges formájú sziklatűt, oszlopot faragott ki az üledékes kőzetből. Végig látogatjuk a park kilátópontjait, ahonnan az amfiteátrumok sorában elhelyezkedő sziklaformációkat csodálhatjuk meg. A leglátványosabb a sok ezer sziklaoszlopot tartalmazó Bryce amfiteátrum. Hogy testközelből is megismerhessük ezeket a sziklatornyokat, leereszkedünk közéjük és a kijelölt turista útvonalon teszünk egy túrát. Elbúcsúzunk ettől a különleges helytől, és újabb csodálatos helyek felé vesszük az irányt. Hátsó utakon, gyönyörű tájakon autózva érjük el éjszakai szállásunkat. 

Szintemelkedés: 535 m
Távolság: 7,8 km

18. nap
Zion National Park
Zion National Park


Zion Nemzeti Park

Reggel hátra hagyjuk a sziklatornyokat és Zionba, Utah első Nemzeti Parkjába autózunk. A park bejáratánál hagyjuk autónkat, és a parkban használható egyetlen közlekedési eszközzel, busszal jutunk a park hatalmas, égbe nyúló kanyonjainak mélyére, ahol a homokkő a piros minden árnyalatában tündöklik, a rózsaszíntől a vörösig. Először az „Angyalok leszállóhelyére” túrázunk, hogy felülről is megszemlélhessük Zion szépségét és a kanyonok szédítő mélységét. Az út utolsó szakasza egy keskeny hegygerincen vezet és sziklába vert láncok segítik a haladást miközben szédítő, 400 méteres mélység tátong alattunk. A látvány lélegzetelállító.

Felérve ott állunk Zion kanyonjának közepén, egy kiálló sziklaszirten és megértjük, miért is nevezik ezt a helyet az Angyalok leszállóhelyének. Visszaereszkedésünk után tovább buszozunk a park belseje felé a Narrows, vagyis a „keskenynek” nevezett kanyonhoz. Az érdekessége ennek a helynek, hogy a kezdetben széles kanyon itt annyira összeszűkül, hogy csak pár méter marad a kanyon falai között. Ez egyben a környék csapadék levezetője, így nagy esőzések idején a Virgin patak pillanatok alatt eláraszthatja a kanyont. Ezért, ha az időjárás engedi, a nem túl erős sodrású, jéghideg patakban teszünk egy sétát.

Délután folytatjuk vadnyugati utazásunkat és átautóznunk Zion keleti részén, ami érdekes sziklaformációval fog elkápráztatni minket. A vörös sziklaformák, a zöld fenyők és a kék ég kombinációi igazi színorgiába torkollanak és irigykedve gondolhatunk az indiánokra, akik egykoron ezen a tájakon éltek még a fehér ember és a kiépített autóutak előtt. 

Szintemelkedés: Angyalok leszállóhelye - 400 m, Virgin patak séta - 21 m
Távolság: Angyalok leszállóhelye - 8 km, Virgin patak séta - 3,22 km

19. nap
Salt Lake City
Salt Lake City


Salt Lake City, Grand Teton Nemzeti Park

Utazással telik ez a napunk. Salt Lake Cityben megállunk egy rövid városnézésre, itt lehetőség nyílik a hazautazásra azoknak, akik nem tudnak tovább utazni velünk. A Grand Teton Nemzeti Parkot érintve és látványában gyönyörködve érkezünk meg a Yelowstone Nemzeti Parkba.

20-21. nap
Yellowstone Nemzeti Park
Yellowstone Nemzeti Park
Yellowstone Nemzeti Park
Yellowstone Nemzeti Park


Yellowstone Nemzeti Park

A következő két napon a világ legrégibb Nemzeti parkjában a Yellowstoneban töltjük. A park rengeteg változatos látnivalóval szolgál, geotermikus jelenségek, magas csúcsok, mély völgyek, sűrű erdők és a lenyűgöző állatvilág. A park leginkább gejzírjeiről, hőforrásairól és a park területén található egyéb geotermikus jelenségekről híres, szívét a 2440 méter magasságban fekvő vulkanikus fennsík alkotja. Itt található a világ egyik legismertebb gejzírje, az Old Faithful és a világ legnagyobb aktív gejzírje, a Steamboat (Gőzhajó-gejzír).  Yellowstone-ban összesen 10 000 geotermális jelenség található, köztük 300 gejzír, ha nem is mindegyiket, de a legjelentősebbeket megnézzük. Ellátogatunk Yellowstone vízesésekkel tarkított, citrom és narancssárgában tündöklő riolit sziklába vájt Grand Canyonjához és a 2357 méter magasan fekvő Yellowstone tóhoz is. Nem csak a szépségével és jelenségeivel ejt ámulatba minket a park, úton útfélen szabadon kószáló bölénycsordák legelésznek. 

Jó eséllyel futhatunk bele Jávorszarvasba, medvékbe - Grizzly medve és nagyszámú fekete medve él a parkban. Szállásunk a park egyik hoteljában vagy a parkon kívül egy motelban lesz.

Szintemelkedés: 535 m
Távolság: 7,8 km

22-23. nap
Bozeman
Bozeman


Bozeman - Budapest

Reggelinket Wadi Rum beduin hangulatú nagy étkezősátrában fogyasztjuk, majd összepakolunk, elhagyjuk Wadi Rum területét, és elutazunk az ammani reptérre, ahonnan Budapestre repülünk.

Egyéb, fontos információ 

Találkozó helye, időpontja: 2025. május 18. San Fransisco repülőtér

Kijutás: Egyénileg, menetrend szerinti repülőjárattal.

Repülőjegyvásárlás: a repülőjegyvásárlás egyénileg intézendő. Jegyvásárlás előtt mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal! Célunk, hogy együtt utazzunk ki. Ha megvan a szükséges létszám, utána kezdjük el a repülőjegy vásárlást. A repülőgép járatok menetrendje és a kiutazás lehetőségei változhatnak, ezért azt csak az irodánk megerősítését és iránymutatását követően vásárold meg! 

Érkezés helye és időpontja: 2025. június 10.-én Budapest, Liszt Ferenc Repülőtér, a járat érkezésétől függően

Étkezés: nem tartalmazza az ár

Szállás: Motelekben, jellemzően 2 ágyas szobákban. A motelok a magyarországi 2-3 csillagnak felelnek meg (saját fürdőszoba és wc tarozik minden szobához). A szobák mérete, felszereltsége, tájolása egymástól eltérő lehet. A szobák általában kétágyasak, így az egyedül jelentkezőket összetársítjuk lehetőség szerint nemben és korban megegyező utastársakkal.

Yosemite Nemzeti Parkban telepített 4-6 fős sátrakban leszünk elhelyezve, közös wc, zuhanyz használattal. Az itt töltött éjszakák hűvösek lehetnek!

Grand Canyon, illetve Yellowstone Nemzeti Parkban fel kell készülni arra, hogy nem fogjuk tudni biztosítani a 2 ágyas, saját ágyas szobákat! Ezeken a helyeken jelentkezőket összetársítjuk lehetőség szerint nemben és korban megegyező utastársakkal.

Mivel a világ egyik legszebb és legnépszerűbb helyeire utazunk így a szálláshelyek gyorsan elfogyhatnak! Ezért, ha tudod, hogy jönni szeretnél, jelentkezz minél hamarabb, hogy biztosítani tudjuk a kívánt szállásokat!

A motelokban lehetőség van egyágyas szobákat kivenni felárért. Mivel a szállások nagyon drágák ezért ez plusz 300.000Ft többlet költséget vagy ennél is többet jelenthetnek! Ezért azt javasoljuk, egyágyas igény esetén, hogy azon a pár helyen élj csak ezzel a lehetőséggel, ahol a szállások olcsóbbak. Kérjük egyágyas felár igényetek a jelentkezéskor jelezzétek!

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: az Amerikai Egyesült Államokon belüli utazást bérelt autóval/kisbusszal, a szállásokat, a belépőt a nemzeti parkokba, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést

Túra ára nem tartalmazza: a nemzetközi repülőjegyet, a reptéri illetéket, a városon belüli utazást taxival/busszal, a hajókirándulást, a nemzeti parkokon kívüli egyéb belépőket, a biztosítást és az vízum árát.

Belépők várható költségei a helyszínen: kb. 200-250 USD/fő (túraútvonal belépő, hajóút, Antilop kanyon stb.)

Várható költőpénz szükséglet: kb. 400-700 USD/fő igényektől függően (étkezés, ajándékok stb.)

Biztosítás kötése

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

Kiss Benedek túravezető és a Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Kiss Benedek

Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni. Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kéktúrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni. A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait és szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba és Izlandra. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák. Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.


Yellowstone
Yellowstone

Death Valley
Death Valley

Las Vegas
Las Vegas

Grand Canyon
Grand Canyon

Red Rock Canyon
Red Rock Canyon

Zion Nemzeti Park
Zion Nemzeti Park

Grand Teton
Grand Teton

Lake Powel
Lake Powel

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása