honlap_túraleírás_felső_kép (5)

Kajakkal a vadregényes Holt-Sión

Nehézségi fok:  level3

18.900 Ft

 Evezés

Maximum létszám: 12

2024. május 26.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

Miért érdemes Velünk jönni?

Országunk egyik legszebb vízitúrázó helyére hívunk és kalauzolunk el most! Kivételes lehetőség ez, hiszen az év ezen rövid időszakában van csak lehetőségünk a felduzzasztott Sió gyönyörűszép holt ágait bejárni. Elárasztott erdőszélek, kalandos vadregényes ágak, ami vízi madarak tömegének nyújt élőhelyet, rejtett, szűk csatornáin való evezés felejthetetlenné teszi az itt töltött időt!

Jelentkezési és fizetési információk

Programleírás

A vízitúrán a Sió és a felduzzasztott Holt-Sió ágait járjuk be.  Délelőtt 9 órakor találkozunk a később ismertetett helyen. A parton tartunk egy eligazítást, vagyis átvesszük az evezés és kormányzás technikáját, kiosztjuk a hajókat, lapátokat, mentőmellényeket és vízre is szállunk.

Az itt található Sió-holtág egyike legszebb és legháborítatlanabb területnek a környéken. Békés, nyugodt evezésre számíthatunk, hajóforgalom nincs, pár motorcsónakkal vagy evezőssel találkozhatunk. Keselyűsi Holt-Sióba kezdjük evezésünket, innen a víz és növényzet állása szerint evezgetünk a kis ágakban, érintünk egy kilátót és látogatunk meg belső tavakat, amelyek csak ilyenkor, ebben a pár hétben járhatóak.

Jó szerencsével védett madarakkal (szürke gém, rétisas, barna kánya, fekete gólya, nagykócsag) valamint hűsölő szarvasokkal, vaddisznókkal is találkozhatunk. Hajóink alatt pedig ponty, amur, süllő, csuka, balin, keszegfélék, ezüstkárász, harcsa, angolna úszkálhat.

Fel kell készülni arra, hogy a part iszapos, sáros lesz ki és beszállásnál.

A program hossza: körülbelül 8 óra.
Túratáv:  kb. 15 km

Egyéb, fontos információ 

Találkozó helye: 2024. május 26-án vasárnap reggel 6.50-kor  Budapesten a Népligetben, azaz a Planetáriumnál. (Odajutás kék metróval, 1-es villamossal) Indulás 7.00-kor
Helyben a parkolás ingyenes. A szemközti Elnök utca is ingyenes hétvégén valamint munkaszüneti napokon. Figyeljétek kérlek a kihelyezett közlekedési táblákat! 

Cím: Budapest, Hell Miksa sétány – Rapaics Raymund sétány sarok.  (térképen)

Érkezés helye: az esti órákban a kiindulási pontra

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő, réteges ruházat, cipő, amivel a vízbe is léphetsz, naptej, fejfedő, váltóruha. A kajakbérlést és a mentőmellény bérlését mi biztosítjuk!

Fontos, hogy a jelentkezéskor írd meg a poló méreted, mert így tudjuk biztosítani a megfelelő méretű mentőmellényt!

Kajaktípus: alapvetően egyszemélyes kajakokkal túrázunk, de ha szeretnél kettesben evezni inkább, kérjük jelezd a jelentkezéskor. A vízitúra során saját magatok által „hajtott”, 1-2 személyes kajakokban fogtok evezni.

Az időjárás befolyásolhatja a túrát! Rossz időjárás esetén a túra programja a túravezető döntése alapján, félbeszakítható, az útvonal módosítható. A változtatás a túravezető hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja.

Korhatár: egyszemélyes kajakban csak 14 évet betöltött személy evezhet, felnőtt kísérő részvétele mellett. 14 év alatt csak kettes kajakban tud a gyermek evezni felnőtt kíséretében.

Utazás:

Az utazás saját autóval vagy telekocsival/Túrabarát kisbusszal történik. Ezzel a rendszerrel szeretnénk a költségeket alacsonyan tartani és biztosítani azt, hogy a kislétszámú, igazi élményt adó túráinkat az igényeknek megfelelően szervezhessük!

A jelentkezéskor, kérjük, hogy jelöld meg, hogy milyen módon szeretnél a túra helyszínére érkezni. Ha vállalod, hogy mást is elviszel, akkor a benzinköltségbe nem kell beszállnod.

Az utazása költsége 10 000 Ft/fő körül várható.

Részvételi díj

Az ár tartalmazza: túravezetés, szervezést, a kajak kölcsönzését és szállítását, mentőmellények bérlését

Az ár nem tartalmazza: utazást, étkezés

A programváltozás jogát fenntartjuk!

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Kiss Benedek

Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni. Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kéktúrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni. A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait és szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba és Izlandra. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák. Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!