honlap_túraleírás_felső_kép (12)

Dobogókő éjszaka - Holdfénytúra a Visegrádi-hegységben ősszel

Nehézségi fok:  level3

7 500 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 20

2023. október 6.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

Mindenkit várunk sok szeretettel a túrára, aki szeretne egy életre szóló élményt szerezni magának.

Jelentkezési és fizetési információk

Programleírás

Túránk Visegrádi-hegységben lesz, azon belül is Dobogó-kő körül, egy tervezett és kipróbált útvonalon. Kalandunk sötétedés után kezdődik, amikor is elindulunk a Báró Eötvös Lóránd menedékház mögötti úton a Zsindelyes menedékház irányába. Egészen a dobogó- kői sípályáig, ahol utunk bekanyarodik az erdőbe és kezdetét veszi az élmények gyűjtése. Túránkat teliholdas estére terveztük, sok nyílt tereppel, hogy élvezhessük az égbolt lenyűgöző csodáit. Ha esetleg felhő takarná az eget, az élmény akkor is garantált, hiszen egy éjszakai túra önmagában is különleges. Egy teljesen új és izgalmas világ tárul elénk, ahol a látásunk a háttérbe kerül, helyette kiélesedik a hallásunk és a szaglásunk. A nappal nem aktív állatok hangjait hallhatjuk, és ha szerencsénk van, láthatjuk is őket, ahogy a távolból felénk néznek egy pillanatra, mielőtt végleg eltűnnek a szemünk elől. A túra során találkozhatunk sok denevérrel, borzzal, amint az út közepén egy röpke ideig egymást néztük majd nyoma veszett a sötétben. 

Útvonalunk eleje erdőn keresztül megy, majd a negyedénél kiérünk a sípálya nyílt részére, ahol a szabad ég alatt gyalogolunk, míg el nem érjük a fák között rejtőző aszfalt utat. Ez tovább visz majd minket az erdő mélye felé, míg csatlakozunk az erdészeti földúthoz, aminek a végén elérünk a túránk 5. kilométeréhez. Ez idáig lefelé ereszkedtünk, könnyedén haladhattunk, ám most jön az a 2,5 km- es szakasz, ahol visszakapaszkodunk Dobogó-kő felé. De mielőtt elérnénk úti célunk végét, még megállunk a Rezső kilátónál, hogy megcsodáljuk a távolban lévő város fényeit. Utunk ott végződik ahol elkezdtük, a menedékházhoz sétálunk vissza, ahol már vár ránk a busz. Ez egy igazán különleges élményt nyújtó kaland lesz és mindenkit várunk nagyon sok szeretettel.

Túratáv: 7 km
Szintemelkedés: 261 m

Egyéb, fontos információk

Találkozó helye, időpontja: 2023. október 6-a, péntek 17:00-kor 1138 Budapest, Váci út 193 (Budapest Bank központi épülete előtt) telekocsival

Érkezés helye és időpontja: kb 23:00 a kiindulási pontra

Utazás: Az utazás telekocsival történik. Ezzel a rendszerrel szeretnénk a költségeket alacsonyan tartani és biztosítani azt, hogy a kislétszámú, igazi élményt adó túráinkat az igényeknek megfelelően szervezhessük! 

A jelentkezéskor, kérjük, hogy jelöld meg, hogy milyen módon szeretnél a túra helyszínére érkezni. Ha vállalod, hogy mást is elviszel, akkor a benzin költségbe nem kell beszállnod.

Az utazása költsége telekocsival 2 000-2 500 Ft/fő között várható.

Étkezés: önellátó

Fontos: réteges, meleg öltözet, bejáratott bakancs/túracipő, fejlámpa/elemlámpa

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés, utazás költségei

Túra ára nem tartalmazza: étkezés

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

A Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Illésy Csaba

Hogy bemutassam magam, magunkat, visszamegyek az időben, mikor 10 éves voltam, ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére, akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom, hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk, havonta két-három alkalommal volt lehetőségem túrán részt venni vele és, ha ez nem lett volna elég, a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt, van egy gyönyörű lányom, akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni, hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket, hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal. Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül. Lilian es Csabi

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!