honlap_túraleírás_felső_kép

Bringatúra a salzburgi tóvidéken

Nehézségi fok:  level3

179.000 Ft

 Kerékpártúra

Maximum létszám: 18

2023. augusztus 11-14.

Miért érdemes Velünk jönni?

Legtöbb bakancslistás kerékpártúra kedvelt célpontja valamilyen tó-, vagy folyópart. Gondoljunk csak a belföldi tókerülésekre: Balaton, Tisza tó, Fertő tó. Ezúttal nemhogy egy, de összesen 7 tó partján kerekezünk majd körös körül Salzkammergutban, a Salzburg melletti tavak vidékén.

A ~210 km hosszúra tervezett túra négy nap alatt tapasztalt bringásoknak elsőre nem tűnik túl megterhelőnek, de ne feledjük, hogy az Alpokban vagyunk! Mérsékelt szintemelkedéssel kell megküzdenünk, amely rövidebb szakaszokra koncentrálódik. Országúti biciklisták (átlag 25-30km/h) és a kevésbé tapasztalt hobby tekerők (18-22km/h) jelentkezését is várjuk, hiszen két túravezetővel a szakaszpontokon bevárjuk egymást, illetve a tovább haladásokat is úgy időzítjük, hogy mindenki a saját tempójában tudja élvezni a kivételesen szép tájat vagy éppen a jó társaságot. A kerékpárokat és csomagokat kisbusszal hozzák a csapat után, így kényelmesen, tempósan tudjuk végig tekerni a tervezett szakaszokat. Az útvonal kisebb forgalmú autóúton vagy dedikált bicikli úton vezet. A borítást tekintve leginkább aszfaltozott út vár ránk, helyenként finom murvás szakaszokkal.

Jelentkezési és fizetési információk

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

1. nap

Első nap Győr érintésével, Salzburgba érkezünk autóval, várhatóan kora délután, így kb 2 órás városnéző séta és/vagy kerekezéssel kezdünk majd: Hohensalzburg középkori vára, belvárosi séta Mozart szülőházához, Salzach part, és végül Mirabell park. 

6 óra körül autóval érkezünk majd a szállásra. 

2. nap

Második nap három tavat is érintünk: Bad Ischlből a Traun folyó mentén indulunk, majd egy kisebb kaptató után (kb 200 m szintemelkedés) közelítjük meg az Attersee déli partját. Átkelünk a Mondsee-hez, melynek szintén déli partját járjuk végig. Scafling után délnek fordulunk és Sankt Giligennél elérjük a Wolfgangsee.t A Salzkammergut Radweg-et követve szinte a teljes déli partot végig csodáljuk, majd az Ischl folyó partját követve visszatértünk a császári városba, Bad Ischl-be. 

Túratáv: 70 km
Szintemelkedés:  800 m

3. nap

Harmadik napon egy fél órás autóúttal közelítjük meg az indulási pontot, Unterach festői városkáját. Északnak indulunk, és végig kerekezünk az Attersee nyugati partján, majd az északi partnál kelet felé elhagyjuk a hosszan elnyúló tavat.  Haibach érintésével átkelünk a Traunsee-hez, amelyet a Traun folyónál, Gmunden városánál érünk el.  A nyugati parton délnek fordulva meglátogatjuk a félszigetként benyúló Traunkirchen városát. A Traun folyó torkolatánál hagyjuk  el a tavat, és folytatjuk utunkat a folyó mentén délnek, egészen Bad Ischl-ig. 

Túratáv: 92  km
Szintemelkedés: 700 m

4. nap

Utolsó napunkon egy könnyű túrát terveztünk. A már ismert Schafling városából indulunk Salzburg felé a Mondsee déli partján. Az impozáns Drachenwand látványával, és Thalgau városka érintésével dél körül befutunk Salzburgba, és a Salzach folyó mentén végig haladva, a Mirabell Park lesz a végcél.  A jól megérdemelt ebéd után, indulunk haza Budapestre. Győr érintésével, várhatóan 9 -10 óra körül érkezünk meg. 

Túratáv: 40 km
Szintemelkedés: 250 m 

Egyéb, fontos információ 

Találkozó helye, időpontja: 2023. augusztus 11., péntek 7:00  (1138 Budapest, Váci út 193. - Budapest Bank központi épülete előtt)

Érkezés helye és időpontja: 2023. augusztus 14.-e, hétfő, az esti órákban a kiinduló pontra

Túratáv: 90 + 77 + 45 = 212 km

Szintemelkedés: 2290 m (5-ös skálán 3-as erősség, nem gyakorlott bringásoknak e-bike ajánlott)

Szállás: Bad Ischl-ben, innen fogunk csillagtúrázni

Étkezés: a túra ára nem tartalmazza az étkezéseket

A TÚRA ÁRÁT 1 EUR=395 FT ÁRFOLYAMIG TUDJUK GARANTÁLNI!

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás, túravezetés költsége

A részvételi díj nem tartalmazza: étkezések, személyes kiadások, biztosítás

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.

A Túrabarátok várnak szeretettel!

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Lasetzky Frigyes

Egy biológusként végzett ember a bankszakmában. Mi is lehetne a legkedvesebb időtöltésem az irodán kívül, mint a természet járás. A Túrabarátokkal az a célunk, hogy kellemes társasággal és ezernyi élménnyel csábítsuk ki a kollégáinkat a négy fal közül. Erdők-mezők, hegyek és sík vidékek, történelmi emlékek karnyújtásnyira vannak Tőlünk. Kapcsoljunk ki együtt egy napra!

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!