honlap_túraleírás_felső_kép (10)

Bivak-kaland a Mátrában

Nehézségi fok:  level3

18.000 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 18

2023. május 13-14.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

Miért érdemes Velünk jönni?

Magyarország legmagasabb pontjára, a Mátrára sokféleképpen fel lehet jutni. Mi most a nyugati oldalról indulunk neki. Hazánk két legmagasabb csúcsa itt található (Kékestető, Galyatető) és a 100 legmagasabb magyar hegycsúcs közül 26-ot találunk a Mátrában, ezzel a második helyezett átlagmagasságban a középhegységeink sorában a Bükk-vidék után. Különlegessége a túrának, hogy az estét Galyatetőn, a bivak szálláson fogjuk tölteni! Igazi csemege! 

Jelentkezési és fizetési információk

1. nap

Mátrakeresztes - Galyatető

Mátrai túránkat a hegy dél-nyugati végében Mátrakeresztes közelében kezdjük először a "Mátra bércein" ösvényen, majd rálépve a "Zöld négyzet" turistaútra a Csörgő-patak völgye felett majd a patakhoz csatlakozva a völgyben haladunk tovább Mátraszentimérig. Innen a "Piros" jelzés lesz a segítségünkre, hogy később a "Kéket" követve Galyatetőre kaptassunk. Az estét a kilátó bivak termeiben töltjük!

Túratáv: 12 km
Szintemelkedés: 690 m

2. nap

Galyatető - Kékestető

Egy igencsak alternatív útvonalon fogjuk teljesíteni a második napunkat! Galyatetőről indulva a "Kék kereszt"-et követjük, párhuzamosan fogunk haladni a Kéktúrával, és így érjük el a Mátra-nyerget. Utunk a Csór hegyet megkerülve csatlakozik majd a "Kékhez", de nem sokáig követjük majd ezt a jelzést, ugyanis hamarosan a "Mátra bércein" nevű ösvényre váltunk, hogy élvezhessük a kilátást és, hogy elhaladhassunk a Mátra "őserdője mellett, ami az egyetlen érintetlenül megmaradt erdőfolt hazánkban. Ezután már nincsen más hátra, mint elérni a 1014 méteres Kékestetőt!

Táv: 10,2 km
Szintemelkedés: 529 m

Egyéb, fontos információk

Találkozó helye, időpontja: 2023. május 13., 10:30-kor Mátrakeresztesen (amennyiben autóval érkezik valaki, akkor itt lehet hagyni az autót és a második napon visszaszállítjuk - Volánbusszal egy átszállással lehet eljutni Budapestről

Érkezés helye és időpontja: 2023. május 14., az esti órákban

Utazás: odautazás önállóan, visszautazás lehetséges közösen kisbusszal. Amennyiben szeretnéd a visszautazást igénybevenni, kérjük a jelentkezéskor a megjegyzésbe beírni. A visszaút költsége 4900 Ft/fő.

Étkezés: önellátó

Szállás: bivakszálláson a Galyatető Turistacentrumban

Fontos: a bivakoláshoz mindenképpen szükség van jó hálózsákra és derékalja. A szükséges felszerelést magunkkal fogjuk vinni a teljes túrán.

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: túraszervezés, szállás, szervezés

Túra ára nem tartalmazza: étkezések, oda és visszaút. Amennyiben szeretnéd a visszautazást igénybevenni, kérjük a jelentkezéskor a megjegyzésbe beírni. A visszaút költsége 4900 Ft/fő.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

A Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Illésy Csaba

Hogy bemutassam magam ,magunkat ,visszamegyek az időben ,mikor 10 éves voltam ,ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére ,akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr ,akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom ,hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk ,havonta két-három alkalommal volt lehetőségem ,túrán részt venni vele és ha ez nem lett volna elég a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett ,kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt ,van egy gyönyörű lányom ,akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni ,hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket ,hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal.Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül.Lilian es Csabi

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!