honlap_túraleírás_felső_buda

A Budai Vár esti fényei

Nehézségi fok:  level3

4 500 Ft

Gyalogtúra

Maximum létszám: 20

2023. február 10.

gal_16475485790

gal_16475485791

gal_16475485802

gal_16475485803

Olyan sok szép hely van a városban, amit együtt még nem fedeztünk fel, nézzünk hát szét a Budai-hegyekben ez alkalommal is.

Jelentkezési és fizetési információk

Programleírás

Tarts velünk a mesésen kivilágított Budai Várba egy könnyű, mesélős esti sétára! Megcsodáljuk a város panorámáját a szebbnél szebb kilátópontokról, és végigsétálunk a középkori házak között a macskaköves utcákon a Budavári Palotáig. 

Közben megfejtjük a Halászbástya kódolt üzenetét, mesélek a barlangrendszer valaha féltve őrzött titkairól, és a Mátyás kútja által megelevenített drámai végű szerelmi történetről. Látni fogjuk a Hauszmann Programban újonnan visszaépített Főőrségi épületet és a Lovardát kívülről. Sétánkat a Palota volt királyi teraszán fejezzük be az elénk táruló fenséges panoráma látványával. Gyere el, és nézd meg a Várat úgy, ahogyan talán még sosem láttad!

Túratáv: 1,5 km
Szintemelkedés: 0 m

Egyéb, fontos információk

Találkozó helye, időpontja: 2023. február 10., szombat délután 17:00-kor Budapesten a Bécsi kapu téren, Evangélikus templom előtt

Érkezés helye és időpontja: 19:00 A Magyar Nemzeti Galéria főbejárata előtt

Utazás:  egyénileg

Étkezés: önellátó

Részvételi díj

Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés

Túra ára nem tartalmazza: étkezés, utazás

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

A Túrabarátok Csapata

TÚRAVEZETŐ


user_small_1583102224

Tamás Bálint

Tizenöt éve főállású idegenvezetőként járom az országot és büszkén mutatom be vendégeinknek az épített és természeti kincseit. Szabad napjaimat pedig azzal töltöm, hogy ugyanúgy a városokat és erdőket járom, és közben elképzelem, hogy milyen jó lesz ezeket a helyeket másoknak is megmutatni. Akkor vagyok elememben, amikor emberekkel beszélgetek, és akkor érzem magamat szabadnak, amikor a kék ég alatt lehetek. Ha téged is lekötnek és szórakoztatnak a történelmi anekdóták, érdekességek, titkok, csattanós sztorik és ősi hiedelmek, amik élővé, emberközelivé és szerethetővé tesznek egy-egy helyet, akkor gyere velem! Szeretettel várlak a túráimon! Bálint

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!