Menü
Túravezetők

Kiss Tamás Benedek

Kiss Tamás Benedek
Munkahely:
Munkakör:
Levelezési cím: kissbenedekbenedek@gmail.com
Bemutatkozás
Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni.Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kék Túrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni.A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait és szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba, Izlandra. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák.Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.
Vezetett túrák
 • Pádis túra - a karszt játszótér
  Kiss Tamás Benedek
  75.000 Ft-tól
  Érdekel
  Pádis túra - a karszt játszótér
  Időtartam: 4 nap

  Miért érdemes Velünk jönni?

  - mert megismerheted a Bihar-hegység legizgalmasabb karsztképződményeit
  - barlangjáratokba ereszkedhetsz le
  - megismerheted a Csodavárat és a Szamos-bazárt 
  - gyönyörű vízeséseket láthatsz

  Mert az Erdélyi-szigethegységben, a Pádis-fennsíkon igazi karsztkincseket találunk, miközben barlangok és dolinák mélyére ereszkedünk. A Pádis karsztvidék az egyik legérdekesebb karszt képződmény, zárt vízmedencéje, amely a föld felszínén vízben szegény, de a mélyben számtalan vízforrás, barlang, vízelnyelő és kitörés található. Minden patak a föld alá bukik, s nemegyszer más néven tör elő és folytatódik, majd újra eltűnik.
 • Tenerife, a változatosság földje
  Kiss Tamás Benedek
  235.000 Ft-tól
  Érdekel
  Tenerife, a változatosság földje
  Miért pont Tenerife? Mert Tenerife az örök tavasz szigete, kellemes hőmérséklete a sok napsütéssel ideális célponttá teszi egész évben. Az Atlanti-óceánon fekvő kis sziget kiváló természeti adottságai lehetővé teszik, hogy itt mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást, legyen az strandolás, városnézés, vízi sport vagy túrázás a hegyekben. Mi mindenbe belekóstolunk, lesz lehetőség aranyszínű és fekete homokos tengerpartokon pihenni, kipróbálni a tengeri kajakozást, bálnalesre indulni, 3718 méter magasról körbetekinteni a Kanári-szigetekre, sűrű felhőerdőbe túrázni és naplementében gyönyörködni.
Élménybeszámolók
  Galéria