Menü
Túravezetők

Tószögi György

Tószögi György
Munkahely:
Munkakör:
Levelezési cím:
Bemutatkozás
Sokakat elkalauzoltam már a Körös-vidék zegzugaiban, korábban mindenféle túravezetői szándék nélkül. A szülőföld, amelytől soha egy pillanatra sem szakadtam el, végül nem csupán otthonommá, hanem életutammá vált. Munkámat, feladataimat belőle merítem és még ma is szenvedélyesen kutatom lebilincselő titkait a hegyek ormától a naplementés rónaságig. Akik velem tartanak egy-egy túrára, azok kicsit az én világomba is csöppennek: évszázados jelfák, öreg kastélyfalak emlékei közé, rég kihunyt pásztortüzek melegébe, ma is kanyargó élő vagy holt folyóágak rejtekébe, sárréti pákászregék meséibe.
Vezetett túrák
 • A Wenckheim kastély és a Kígyósi tanösvény titkai gyalog
  Tószögi György
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Érdekel
  A Wenckheim kastély és a Kígyósi tanösvény titkai gyalog
  A Wenckheim család a XIX. század legfelsőbb köreihez tartozott, maga Erzsébet királyné is ellátogatott a birtokra és tiszteletére még diadalívet is építettek. Pesten és Budán éppen olyan otthonosan mozogtak, mint Békés megye rászorulóinak körében, vagy éppen a kastélyt körülvevő izgalmas környezetben, ahol ma a Kígyósi tanösvény is található. Csodálatos világ ez rengeteg madárral, amelyeket magas megfigyelő toronyból szemlélhetünk!
 • A Wenckheim család nyomában
  Tószögi György
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Érdekel
  A Wenckheim család nyomában
  A Wenckheim család története visszavezet minket a XVIII. századba, a török utáni időszak újjászületsésének idejére. Szerencsénkre a vállalkozókedvű nemes famíliák történeteiken és építményeiken keresztül még mindig velünk élnek és izgalmas történeteket mesélnek nekünk kitartásról, szenvedésről és persze örömökről is. Legyél Te is részese az élő történelemnek!
Élménybeszámolók
  Galéria