Menü
Túravezetők

Tószögi György

Tószögi György
Munkahely:
Munkakör:
Levelezési cím:
Bemutatkozás
Sokakat elkalauzoltam már a Körös-vidék zegzugaiban, korábban mindenféle túravezetői szándék nélkül. A szülőföld, amelytől soha egy pillanatra sem szakadtam el, végül nem csupán otthonommá, hanem életutammá vált. Munkámat, feladataimat belőle merítem és még ma is szenvedélyesen kutatom lebilincselő titkait a hegyek ormától a naplementés rónaságig. Akik velem tartanak egy-egy túrára, azok kicsit az én világomba is csöppennek: évszázados jelfák, öreg kastélyfalak emlékei közé, rég kihunyt pásztortüzek melegébe, ma is kanyargó élő vagy holt folyóágak rejtekébe, sárréti pákászregék meséibe.
Vezetett túrák
 • A Wenckheim kastély és a Kígyósi tanösvény titkai gyalog
  Tószögi György
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Érdekel
  A Wenckheim kastély és a Kígyósi tanösvény titkai gyalog
  A Wenckheim család a XIX. század legfelsőbb köreihez tartozott, maga Erzsébet királyné is ellátogatott a birtokra és tiszteletére még diadalívet is építettek. Pesten és Budán éppen olyan otthonosan mozogtak, mint Békés megye rászorulóinak körében, vagy éppen a kastélyt körülvevő izgalmas környezetben, ahol ma a Kígyósi tanösvény is található. Csodálatos világ ez rengeteg madárral, amelyeket magas megfigyelő toronyból szemlélhetünk!
 • A puszták öröksége
  Tószögi György
  Körösök Völgye Natúrpark
  Díjtalan
  Érdekel
  A puszták öröksége
  A Szabadkígyós, Kétegyháza és Gyula között elterülő Kígyósipuszták kiemelkedő tájértékűek. Itt található többek között a Dél-Alföld legszebb kastélya, Békés megye legjelentősebb pusztai területei, valamint az „Alföld őrszemeinek” a kunhalmoknak (kurgánok) egyedülállóan gazdag rendszere természeti és kultúrtörténeti értékei kínálnak gazdag túraélményeket.
Élménybeszámolók
  Galéria