Menü

Túra katalógus

 • A Wenckheim kastély és a Kígyósi tanösvény titkai gyalog
  Tószögi György
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Részletek
  A Wenckheim kastély és a Kígyósi tanösvény titkai gyalog
  A Wenckheim család a XIX. század legfelsőbb köreihez tartozott, maga Erzsébet királyné is ellátogatott a birtokra és tiszteletére még diadalívet is építettek. Pesten és Budán éppen olyan otthonosan mozogtak, mint Békés megye rászorulóinak körében, vagy éppen a kastélyt körülvevő izgalmas környezetben, ahol ma a Kígyósi tanösvény is található. Csodálatos világ ez rengeteg madárral, amelyeket magas megfigyelő toronyból szemlélhetünk!
 • Békés-Doboz kerékpár körtúra libatanya-látogatással
  Lasetzky Frigyes
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Részletek
  Békés-Doboz kerékpár körtúra libatanya-látogatással
  Pedálozzunk körbe Békés határában és ismerjük meg a vidék jellegzetességeit: a Köröst, amely sokszor mutatja utunk irányát, a békési pálinkát, a helyi szilvalekvárt és valamilyen libás finomságot a libatanyán. Mindezek mellett a Wenckheim család mindennapjairól is sok izgalmasat fogunk hallani. Kellemes kerékpártúrára invitálunk sok finomsággal.
 • A Wenckheim család nyomában
  Tószögi György
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Részletek
  A Wenckheim család nyomában
  A Wenckheim család története visszavezet minket a XVIII. századba, a török utáni időszak újjászületsésének idejére. Szerencsénkre a vállalkozókedvű nemes famíliák történeteiken és építményeiken keresztül még mindig velünk élnek és izgalmas történeteket mesélnek nekünk kitartásról, szenvedésről és persze örömökről is. Legyél Te is részese az élő történelemnek!
 • A kastélyok és tanyák titkos élete - kerékpártúra
  Gila Csaba
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Részletek
  A kastélyok és tanyák titkos élete - kerékpártúra
  Egy izgalmas történelmi és szociológia körtúra, ami megmutatja a kontrasztot és az egymásrautaltságot a paloták lakói - jelen esetben a Wenckheim család - és a tanyán élők között. A túra nem csak az épített környezetbe kalauzol el minket: gyönyörű fasorok és tavak mellett fogunk elhaladni, hogy a természet szépségét is élvezhessük. Ugyanakkor a helyi ízeket is megkóstoljuk!
 • Gyula és Békéscsaba új arcai
  Gila Csaba
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Részletek
  Gyula és Békéscsaba új arcai
  Gyula és Békéscsaba számtalan izgalmas helyszínnel, lebilincselő attrakcióval rendelkezik, amelyek megismerése mindenképpen fontos, ha az ember az ország ezen fertályán barangol. Azonban az igazán lenyűgöző és magávalragadó történetek legtöbbször titokban maradnak. Most kinyitjuk a titkok kamráját a geológiától a históriákig...
 • A Fekete-Körös csodája – vízitúra
  Gila Csaba
  Körösök Völgye Natúrpark
  9.000 Ft-tól
  Részletek
  A Fekete-Körös csodája – vízitúra
  A Fekete-Körös a Körösök koronaékszere, ha a vízitúráról van szó. Ismerjük meg a vidék igazi különlegességét, ahogy a Mályvádi-erdőből kanyarog a folyó, és vele Mi is egészen Szanazugig. Igazi felfrissülés a testnek és a léleknek!
 • Gasztronómia, természet, történelem - Gyulától Dobozig
  Gila Csaba
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Részletek
  Gasztronómia, természet, történelem - Gyulától Dobozig
  Békés méltán híres gasztronómiájáról: az itt készülő kolbász és pálinka messzeföldön híres, de nem egyedüliek a helyi finomságok között. Ismerjük meg a Gyula határában készített kecskesajtot, kortyoljunk a helyi sörfőzőmester remekéből és kalandozzunk egy régen eltűnt vár tövében is túránk során.
 • Lapátoljunk a Körösön - vízitúra
  Gila Csaba
  Körösök Völgye Natúrpark
  9.000 Ft-tól
  Részletek
  Lapátoljunk a Körösön - vízitúra
  Lapátoljunk a vadonban. Kanyarogjunk a Körössel és fedezzünk fel minden fordulónál valamilyen újabb csodát. A vizet nemcsak a tetejéről ismerjük meg, a túra része a folyó mentén korábban szolgálatot teljestő vízmű meglátogatása, ami ma vízügyi múzeumként vár minket.
 • Városból a természetbe - a Mályvádi erdő csodája
  Gila Csaba
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Részletek
  Városból a természetbe - a Mályvádi erdő csodája
  Hagyjuk a hátunk mögött a várost és kerekezzünk át a Mályvádi-erdő csodás fái között. A hatalmas tölgyek az Alföld egykori tölgyeseit idézik, miközben a madarak hangját és a fák hűsét élvezhetjük. A lehülés másik formáját a városerdői strandon élvezhetjük, de a biztonság kedvéért egy sörkóstolás is a program része, hogy a hűsítés minden módját kipróbáljuk!
 • Peresi táj- és szivattyúház - Szarvas folyómenti gyalogtúra
  Lasetzky Frigyes
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Érdekel
  Peresi táj- és szivattyúház - Szarvas folyómenti gyalogtúra
  Láttál már mocsári cédrusokat? Üldögéltél már mammutfenyő alatt? Esetleg jártál már történelmi Magyarország földrajzi középpontjánál? Érezted már egy gőzszivattyú illatát? Most itt a lehetőség, hogy a túra után mindegyik fenti kérdésre igennel válaszolhass! Sétálj velünk a Peresi táj- és szivattyúháztól Szarvasig.