Menü

Túra katalógus

 • A Wenckheim kastély és a Kígyósi tanösvény titkai gyalog
  Tószögi György
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Részletek
  A Wenckheim kastély és a Kígyósi tanösvény titkai gyalog
  A Wenckheim család a XIX. század legfelsőbb köreihez tartozott, maga Erzsébet királyné is ellátogatott a birtokra és tiszteletére még diadalívet is építettek. Pesten és Budán éppen olyan otthonosan mozogtak, mint Békés megye rászorulóinak körében, vagy éppen a kastélyt körülvevő izgalmas környezetben, ahol ma a Kígyósi tanösvény is található. Csodálatos világ ez rengeteg madárral, amelyeket magas megfigyelő toronyból szemlélhetünk!
 • Békés-Doboz kerékpár körtúra libatanya-látogatással
  Lasetzky Frigyes
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Részletek
  Békés-Doboz kerékpár körtúra libatanya-látogatással
  Pedálozzunk körbe Békés határában és ismerjük meg a vidék jellegzetességeit: a Köröst, amely sokszor mutatja utunk irányát, a békési pálinkát, a helyi szilvalekvárt és valamilyen libás finomságot a libatanyán. Mindezek mellett a Wenckheim család mindennapjairól is sok izgalmasat fogunk hallani. Kellemes kerékpártúrára invitálunk sok finomsággal.
 • A Wenckheim család nyomában
  Tószögi György
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Részletek
  A Wenckheim család nyomában
  A Wenckheim család története visszavezet minket a XVIII. századba, a török utáni időszak újjászületsésének idejére. Szerencsénkre a vállalkozókedvű nemes famíliák történeteiken és építményeiken keresztül még mindig velünk élnek és izgalmas történeteket mesélnek nekünk kitartásról, szenvedésről és persze örömökről is. Legyél Te is részese az élő történelemnek!
 • A kastélyok és tanyák titkos élete - kerékpártúra
  Gila Csaba
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Részletek
  A kastélyok és tanyák titkos élete - kerékpártúra
  Egy izgalmas történelmi és szociológia körtúra, ami megmutatja a kontrasztot és az egymásrautaltságot a paloták lakói - jelen esetben a Wenckheim család - és a tanyán élők között. A túra nem csak az épített környezetbe kalauzol el minket: gyönyörű fasorok és tavak mellett fogunk elhaladni, hogy a természet szépségét is élvezhessük. Ugyanakkor a helyi ízeket is megkóstoljuk!
 • Gasztronómia, természet, történelem - Gyulától Dobozig
  Gila Csaba
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Érdekel
  Gasztronómia, természet, történelem - Gyulától Dobozig
  Békés méltán híres gasztronómiájáról: az itt készülő kolbász és pálinka messzeföldön híres, de nem egyedüliek a helyi finomságok között. Ismerjük meg a Gyula határában készített kecskesajtot, kortyoljunk a helyi sörfőzőmester remekéből és kalandozzunk egy régen eltűnt vár tövében is túránk során.
 • Peresi táj- és szivattyúház - Szarvas folyómenti gyalogtúra
  Lasetzky Frigyes
  Körösök Völgye Natúrpark
  5.000 Ft-tól
  Érdekel
  Peresi táj- és szivattyúház - Szarvas folyómenti gyalogtúra
  Láttál már mocsári cédrusokat? Üldögéltél már mammutfenyő alatt? Esetleg jártál már történelmi Magyarország földrajzi középpontjánál? Érezted már egy gőzszivattyú illatát? Most itt a lehetőség, hogy a túra után mindegyik fenti kérdésre igennel válaszolhass! Sétálj velünk a Peresi táj- és szivattyúháztól Szarvasig.