Menü
Városból a természetbe - a Mályvádi erdő csodája
Körösök Völgye Natúrpark

Városból a természetbe - a Mályvádi erdő csodája

Nehézségi fok
5.000 Ft
5.000 Ft-tól
Kerékpár
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Gila Csaba
Gila Csaba
Már a hivatásom is kötelezz arra, hogy járjam a világot, hiszen mennyivel könnyebb úgy bemutatni a természet folyamatait, ha élőben is láttam őket. Bár nyilván a szakválasztásom sem volt véletlen anno; gyerekkorom óta túrázok. Sokáig csak magamnak, barátoknak családnak szerveztem a túrákat, úgy 10 éve már viszont egy egyesület túravezetője vagyok. Gyalogos, trekking túrák a kedvenceim, de vezetek túrát vízen is és kerékpáron is. Fő túraterepeim Erdély hegyei elsősorban a Szigethegység, valamint a Fekete és a Fehér-körös romániai szakaszai.
Túravezető adatlapja

Hagyjuk a hátunk mögött a várost és kerekezzünk át a Mályvádi erdő csodás fái között. A hatalmas tölgyek az Alföld egykori tölgyeseit idézik, miközben a madarak hangját és a fák hűsét élvezhetjük. A lehűlés másik formáját a városerdei strandon élvezhetjük, de a biztonság kedvéért egy sörkóstolás is lehet a program része, hogy a hűsítés minden módját kipróbáljuk!

A túra rövid programja: Elsőként a Gyulavári Kastélyban teszünk látogatást. Itt fakultatív program keretében lehetőségünk van a kastély felfedezésére vagy eltölteni egy órácskát a kastély sörfőzdéjében, hogy megalapozzuk túránk kiváló hangulatát. Ezután irány a természet, hogy végre a Mályvádi erdő fái között időzhessünk. A tölgyest közelebbről is megtekintjük mielőtt felbukkan Városerdő strandja, ahol az időjárástól függően rövid fürdőzésre is van lehetőség. Ezután visszatérünk Gyulára.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. június 26. 10:00 Gyula, a Bodoki Károly szobornál (Megyeház u. 7.)

2) Utazás: egyénileg

3) Felszerelés: Kerékpár az időjárásnak megfelelően, réteges öltözködés, szükség esetén esőkabát. (amennyiben nincsen kerékpárod, a bérlésben tudunk segíteni)

4) Túra táv: 38 km

5) Szintemelkedés: 0 m

6) Érkezés helye és időpontja: a túra napján a kiindulási pontra 16:00 óra magasságában

7) Étkezés: túra ára nem tartalmazza. Javasolt fejenként legalább 1 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

8) Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés költsége

9) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

10) Költségek: A fakultatív költségeket a túra ára nem tartalmazza. Fakultatív programok költségei: sörüzem-látogatás és sörkóstolás (8 féle sör) 3000 Ft/fő, kastélylátogatás 1500Ft/fő

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel,

a Túrabarátok Csapata