Menü
Ünnepi túra a Szigetközben
Túrabarátok Kft

Ünnepi túra a Szigetközben

Nehézségi fok
12.900 Ft
9.900 Ft-tól
Evezés
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Csepi Attila
Csepi Attila
Mindazoknak, aki kacérkodnak a gondolattal, hogy ebben az esztendőben vízre szállnak, hogy bepillantást nyerjenek hazánk legszebb vizeinek a Duna holt, és mellékágainak titkaiba, szeretnék bemutatkozni: Csepi Attila vagyok, én vezetem a 2019. évi nyári és őszi vízitúrákat. A kétezres évek eleje óta járom a vizeket. Akkor szerettem bele véglegesen és kigyógyíthatatlanul a Dunába, és avízitúrákba. Túravezetői szakvizsgát 2013-ban, életmentőit 2014-en szereztem. Leginkább a Szigetközben túrázok-túráztatok, de átjárok a Csallóközbe is, és természetesen kipróbáltam más folyókat, tavakat is. Így voltam már a Rábán, Bodrogon, az Öregtúron a, Tiszán, a Velencei tavon is. A „bakancslistámon” még nagyon sok minden szerepel: a Dráva, a Mura, a Kis-Duna, és mert szeretnék atávolabbi helyekre is eljutni, így régi vágyam a Vltava, Neretva, …….. és minden, ami érdekesnek ígérkezik. Szeretek egyedül is kalandozni, de mégjobb megosztani másokkal a csodákat, amikkel a vizeken találkozom.Remélem ti is velem tartotok! Szeretettel várlak benneteket, hogy együtt lehessünk részesei egy jó kalandnak.
Túravezető adatlapja

Mivel egy napunk lesz, és elég korán sötétedik, nem a hosszú körre esik most a választásunk, hanem a rövidebb, de annál inkább magával ragadó karikán fogunk lapátolni. 

A terület, aminek egy részét bejárjuk a szigetközi ágrendszer alsó harmadán, az Ásvány és a Medvei határhíd között terül el, kb. 25-30 szigetből áll. Ezen belül, ahogy mondani szokás, minden megtalálható, ami a Dunára és mellékágaira jellemző: evezhetünk széles, szétterült vízen, megküzdhetünk kisebb-nagyobb zúgókkal, fel is le is, (csak, hogy az adrenalinlöket meglegyen, és ne fázzunk), de nem maradnak ki a keskeny, rejtelmes csatornák sem a szigetek között.
Pancsolásra most nem lesz időnk, valószínűleg nagyon kedvünk sem, de mindenképpen kiszállunk majd hajóinkból, hogy nyújtózzunk egyet és az otthonról hozott csemegét, forró teát elfogyasszuk miközben körülöttünk a téli álmát alvó szigetbirodalom életének kicsit lassabb lüktetését megfigyelhetjük. 


A találkozópontról autóbuszunkkal megyünk a túra helyszínére. Megérkezésünkkor a lapátok és mentőmellények (kötelező) kiválasztására, átvételére kerül sor, majd gyülekezünk a kikötőben. Egy rövid balesetvédelmi oktatás (10 perc) után kiválasztjuk a hajóinkat, és nekivágunk egy igazán különleges kalandnak. A hajókban úgy foglalunk helyet, hogy a biztonságos távolságot tartani tudjuk, így egy kenuban csak 2 fő fog helyet kapni.

A túra végén, amennyiben lehetőség lesz rá, és a járványügyi helyzet engedi, egy közös szaunázást tervezünk egy közeli szállodában (a túra ára a belépőt nem tartalmazza, ami kb 2000 Ft / fő)

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2020. december 29-e kedd 7:30 órakor 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank központi épülete előtt)

2) Érkezés helye és időpontja: a túra napján az esti órákban a kiindulási pontra

3) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz.

4) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés költsége

5) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, szauna belépő

6) % kedvezményes ár:Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Várunk sok szeretettel:

Csepi Attila és a Túrabarátok Csapata