Menü
Újra zöldbe borulva!
Túrabarátok Kft
Újra zöldbe borulva!
Nehézségi fok
7.900 Ft
4.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

BB, azaz Bálint és Börzsöny...immár harmadszor! Túravezetőnk szó szerint minden oldalról megmutatja nekünk a hegységet, a zöldülő növényzetről pedig ódákat tud zengeni!

Aki szerette a téli kirándulásokat, de végre szeretné látni a zöldülő erdőket, mezőket és patakvölgyeket, annak mindenképp ajánlom, hogy tartson velünk április közepén, Nagypénteken. Diósjenő – Csóványos - Nógrád az útvonalunk.

A Börzsöny keleti oldalát hódítjuk meg, és a csúcsról(938 méter) letekinthetünk a hegy egészére, szép időben akár a Tátrát is látni fogjuk.Innen leereszkedünk Nógrád községbe, melynek határában meglátogatjuk a nógrádi várat. 

A kirándulás közben szeretnék átadni egy keveset abból a tudásból, amit az évek során tanultam az erdők fajgazdagságának jelentőségéről, a természetvédelemről és a nemzeti parkok szerepéről.

1) Találkozó helye, időpontja: 2019. április 19., péntek reggel 7:30 óra Budapest Bank, központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193)

2) Túratáv: 18 km

3) Szintemelkedés: 700 m

4) Érkezés helye és időpontja: 19 óra körül a találkozó helyére

5) Étkezés: ajánlott hozott, saját, gyümölcs, müzli szelet. Erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

6) Túra ára tartalmazza: közös utazás kisbusszal

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés költségét, egyéb saját

8) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

Ajánlott: Bejáratott cipő/bakancs az időjárásnak megfelelően, réteges öltözködés, szükség esetén esőkabát.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

A Túrabarátok várnak szeretettel!

Kaszics Bálint