Menü
Triglovers - 5 nap a Szlovén-Alpok szikláin és völgyeiben
Túrabarátok Kft

Triglovers - 5 nap a Szlovén-Alpok szikláin és völgyeiben

Nehézségi fok
180.900 Ft
170.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Lasetzky Frigyes
Lasetzky Frigyes
Egy biológusként végzett ember a bankszakmában. Mi is lehetne a legkedvesebb időtöltésem az irodán kívül, mint a természet járás. A Túrabarátokkal az a célunk, hogy kellemes társasággal és ezernyi élménnyel csábítsuk ki a kollégáinkat a négy fal közül. Erdők-mezők, hegyek és sík vidékek, történelmi emlékek karnyújtásnyira vannak Tőlünk. Kapcsoljunk ki együtt egy napra!
Túravezető adatlapja

A Júlia-Alpok szlovéniai része (Triglav Nemzeti Park) Kelet-Európa legszebb, és leginkább érintetlen magashegysége. A Nemzeti Park természetes erdei a történelem során ember által legkevésbé bolygatott része az Alpoknak, így az erdőhatár 1600-1800 méterig nyúlik, növény- és állatvilága rendkívül gazdag, és páratlan meglepetéseket rejt. A káprázatos szépségű, gyalogszerrel bejárható, és megmászható hegyvonulat déli részére tervezzük utunkat, a terveink szerint egészen a Triglav csúcsáig. A túra minden jó állóképességű résztvevő számára teljesíthető, jó bakancson kívül semmilyen technikai felszerelést nem igényel, a túravezető alapos helyismerettel rendelkezik.Budapestet elhagyva körülbelül 7 órát töltünk a kisbuszban, így az első nap az uazás jegyében telik, de érkezésünk délutánján már elkezdünk ismerkedni is a környékkel, megnézzük a Savica vízesést, majd a tó közelében lévő turistaházban szállunk meg. Délután szabadon választott programként kajak bérlésre és evezésre, fürdésre, és kerékpár bérlésre is lesz még lehetőség. 

Túra táv : 3 km
Szint emelkedés 200  m


Másnap közepesen hosszú, de meredek út vár ránk, a Bohinj-tó fölé magasodó Komarca szikla falán megyünk föl mintegy nyolcszáz métert, majd tovább a Hét-tó völgyének bejáratánál álló szállásunkhoz. A túra elején, a kapaszkodó felénél lesz leheőségünk egy rövid kitérőre, hogy felülről is megcsodáljuk a Julia Alpok legnépszerűbb zuhatagát: a Savica vízesést.

Túra táv : 7 km
Szint emelkedés 1200  m


A hét tó völgyében , a Triglav Nemzeti Park egyik legszebb, érintetlen részén sétálunk keresztül. Ahogy lassan magunk mögött hagyjuk az erdőt, kibontakozik az igazi magashegyi környezet. Ez a vad sziklás vidák, a zergék és mormoták otthona, ahol hét kisebb tengerszem azúrkék csodája töri meg a szürke sziklák monotot világát. Mintha vissza ugrottunk volna pár millió évet a földtörténetben. Jóval kétezer méter fölött érjük el mai túránk csúcspontját, majd a délután folyamán meredeken ereszkedünk le a Vodnikov Dom menedékházig. Útközben páratlan kilátást adó csúcsok, és zöldellő rétek váltják egymást. Ez az egyik legváltozatosabb túra az Alpokban. 

Túra táv : 12 km 
Szint emelkedés: 800  m

A mai nap a Triglav csúcsról szól. Korai indulás után, a túra első szakasza egy meredek kaptató a kihalt, sziklás hegyvidéken a Dom Planika menedékházig. Itt megpihenünk és összeszedjük minden bátorságunkat, hogy újult erővel támadjuk  meg a Julia Alpok legmagasabb csúcsát, a 2850 méter magas Triglavot. A csúcs támadás szabadon választott, kb 3 órás program, amelyhez védő sisak és beülő szükséges, mert vasalt utakon juthatunk föl a hegytetőre. (Via Ferrata; beülők és sisakok bérlésében tudunk segítni!). Ha az időjárás engedi, életünk feledhetetlne szelfi képeit készítjük el a csúcson, majd visszaereszkedünk ismét a Vodnikov Dom menedékházhoz. 

Túra táv: 10 km
Szint emelkedés: 1000 m

Utolsó napra is jut egy pihentető túra lefelé, 1000 méter szintkülönbséget ereszkedve visszaérünk az erdőhatár alá, ahol vár majd a buszunk (Uskovnica, 1154m), és innen indulunk haza Budapestre

Túra táv: 10 km
Szint emelkedés: 500 m
Ereszkedés: 1000 m


Találkozó helye, időpontja: 2022. július 21., csütörtök, reggel 6 órakor, Budapest, Váci út 193. (a Budapest Bank központi épülete előtt)

Érkezés helye és időpontja: 2022. július 25., hétfő, az esti órakban, Budapest, Váci út 193. (a Budapest Bank központi épülete előtt)

Étkezés: a túra önellátó

Szállás: panzióban és a hegyi menedékházak 4-6 ágyas szobáiban.  

Eszköz bérlés: via ferreata, kajak, kerékpár: 

A TÚRA ÁRÁT 1 EUR=395 FT ÁRFOLYAMIG TUDJUK GARANTÁLNI!


Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás 4 éjszakára, túraszervezés, túravezetés díja.

Túra ára nem tartalmazza: étkezések, személyes kiadások, biztosítás

% kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.