Menü
Tour de Garda - Újratöltve
Túrabarátok Kft

Tour de Garda - Újratöltve

Nehézségi fok
172.900 Ft
167.900 Ft-tól
Kerékpár
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Lasetzky Frigyes
Lasetzky Frigyes
Egy biológusként végzett ember a bankszakmában. Mi is lehetne a legkedvesebb időtöltésem az irodán kívül, mint a természet járás. A Túrabarátokkal az a célunk, hogy kellemes társasággal és ezernyi élménnyel csábítsuk ki a kollégáinkat a négy fal közül. Erdők-mezők, hegyek és sík vidékek, történelmi emlékek karnyújtásnyira vannak Tőlünk. Kapcsoljunk ki együtt egy napra!
Túravezető adatlapja

Miért érdemes Velünk jönni?

- izgalmas várakat láthatsz a gyönyörű tóparton
- "lebegő sétálóutcán" kelhetsz át
- csobbanhatsz a Garda-tóban
- többezres hegycsúcsok között gyűjthetsz élményeket

A Garda-tó az Alpok egyik legszebb fekvésű tava. Amikor a jégkorszakban a Dolomitok csúcsairól leereszkedő gleccserek kivájták a hosszú, meredek hegyoldalakkal szegélyezett völgyet, még nem társult a természeti szépségekhez ilyen kellemes mediterrán éghajlat. Ráadásul a tó partjára épült városok is sokat dobnak a hangulaton. 

Ezúttal tókerülés helyett csillag túrát tervezünk, amely a tópart legszebb és a legjobban kerékpározható részeit érinti, emellett “csúcstámadásra” is készülünk az Alpokban.

A ~210 km hosszúra tervezett túra három nap alatt tapasztalt bringásoknak elsőre nem tűnik túl megterhelőnek, de ne feledjük, hogy az Alpokban vagyunk! Komoly szintemelkedésekkel kell megküzdenünk. Országúti biciklisták (átlag 25-30km/h) és a kevésbé tapasztalt hobby tekerők (18-22 km/h) jelentkezését is várjuk, hiszen két túravezetővel a szakasz pontokon bevárjuk egymás, illetve a továbbhaladást is úgy időzítjük, hogy mindenki a saját tempójában tudja élvezni a kivételesen szép tájat vagy éppen a jó társaságot! A kerékpárokat és csomagokat kisbusszal hozzák a csapat után, így kényelmesen, tempósan tudjuk végig tekerni a tervezett szakaszokat. Az útvonal végig autó úton és dedikált bicikliúton vezet. Nyári időszakban számítani lehet kissé megnövekedett forgalomra a tóparton.

 Kora reggel indulunk kisbusszal Budapestről a saját bringák (de igény szerint kölcsön kerékpárral is teljesíthető a túra) felpakolása után egy meglehetősen hosszú út áll előttünk (~900 km), amely a tervek szerint egy egész napot kíván, így az első nap bőven lesz időnk megismerkedni, valamint testben és lélekben felkészülni a három teljes napi, szintekben gazdag tekerésre. Utunk Arco/Nagoba vezet, ahol a szállás elfoglalását követően egy kellemes esti sétára és vacsorára invitáljuk a csapatot. Mindhárom éjszakát itt töltjük majd.Nago - Ferrara di Monte Baldo ~ 70 km / 1400 m

Másnap reggel hamar kerékpárra pattanunk, hogy az első 18 km-t letekerve máris megérkezzünk a tópart legszebbnek mondott településére, Malcesine-re. Itt máris megcsodálhatunk egy gyönyörű tóparti várat, amelynek árnyékában fogyaszthatunk egy kellemes olasz kávét. Újabb 20 km-es szakaszt követően újabb várat veszünk be Torri del Benaco magasságában, ekkora már bizonyára komolyabb energiapótlásra lesz szükségünk. Főleg, mert innen veszünk egy nagy kanyart és elindulunk a hegyekbe. Egészen 900m-ig megyünk az első nap, majd másnap reggel folytatjuk a mászást egészen 1630m -ig. Közben félúton megpihenünk egy éjszakára a hegyekben egy fantasztikus kilátással övezett szálláson, Ferrarra de Monte Baldoban. Ferrarra di Monte Baldo - Trebi ~ 73 km / 1500 m

A második sem lesz túl hosszú szakasz, ámbár kihívásokkal teli. Miután elértük a 1600 m feletti szintet, egyenesen visszazuhanunk a szállásig. Viszont nem fejezzük be itt a napot, hiszen nem hagyhatjuk ki a Nagotól nem messze északra található tavat, a Lago di Cavédine-t. A tavat felülről megkerülve Trebiben vár minket a busz. A megterhelő nap után jól fog esni egy kellemes vacsora és levezető séta igény szerint.Nago - Riva - Limone - Lago di Ledro ~70 km / 700 m

A harmadik nap ellenkező irányba indulunk a tóparton, hogy megcsodálhassuk a fantasztikus ‘lebegő sétálóutcát’ Limone di Garda magasságában. 
Ezt követően a Ledro tó felé vesszük az irányt, amihez szintén ostromolnunk kell majd a tóparton tornyosuló hegyeket. Egy kellemes tóparti ebédet követően vissza tekerünk Nagoba a szállásra, illetve igény szerint beiktatható egy frissítő csobbanás a Garda tavon mielőtt a szállásra visszatérnénk.Az ötödik nap reggel már nem sietünk sehová, egy kiadós reggelit követően Budapest felé vesszük az irányt, és az utazással kényelmesen el is telik a nap.Találkozó helye, időpontja: 2022. július 14., csütörtök 7:00  (1138 Budapest, Váci út 193. - Budapest Bank központi épülete előtt)

Érkezés helye és időpontja: 2022. július 18., hétfő esti órákban a kiinduló pontra

Túratáv: 210 km

Szintemelkedés:  3600 m összesen (5ös skálás 4es nehézség, e-bike javasolt)

Étkezés: a túra ára a reggelit tartalmazzaA részvételi díj tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás, reggeli, túravezetés, túraszervezés költsége

A részvételi díj nem tartalmazza: étkezések, személyes kiadások, biztosítás

Kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.
 
Várunk sok szeretettel,
Szikszai Éva és a Túrabarátok Csapata