Menü
Tour de Garda
Túrabarátok Kft

Tour de Garda

Nehézségi fok
141.900 Ft
138.900 Ft-tól
Kerékpár
9
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Szikszai Éva
Szikszai Éva
Túrarésztvevőből túravezetővé! Szikszai Éva, Vica, a mozgás szerelmese, évekkel ezelőtt először a futás bővületébe esett, majd később a triatlon vízeire úszott és biciklizett. A hosszú edzések során azon morfondírozott, hogyan lehetne még élvezetesebbé tenni a hosszú távú mozgásokat, mikor összeállt a kép, a természet közelsége és a társaság méltán emeli a hangulatot bringakirándulások és futókirándulások során! Így döntött úgy , hogy a legközelebbi bringatúrát már ő szervezi! :-)
Túravezető adatlapja

A Garda-tó az Alpok egyik legszebb fekvésű tava. Amikor a jégkorszakban a Dolomitok csúcsairól leereszkedő gleccserek kivájták a hosszú, meredek hegyoldalakkal szegélyezett völgyet, még nem társult a természeti szépségekhez ilyen kellemes mediterrán éghajlat. Ráadásul a tó partjára épült városkák is sokat dobnak a hangulaton. 


A ~160 km hosszúra tervezett túra két nap alatt tapasztalt bringásoknak elsőre nem tűnik túl megterhelőnek, de ne feledjük, hogy az Alpokban vagyunk! Komoly szintemelkedésekkel kell megküzdenünk annak érdekében, hogy a teljes tókört teljesíteni tudjuk. Országúti biciklisták (átlag 25-30km/h) és a kevésbé tapasztalt hobby tekerők (18-22km/h) jelentkezését is várjuk, hiszen két túravezetővel a szakaszpontokon bevárjuk egymás, illetve a tovább haladásokat is úgy időzítjük, hogy mindenki a saját tempójában tudja élvezni a kivételesen szép tájat vagy éppen a jó társaságot! A kerékpárokat és csomagokat kisbusszal hozzák a csapat után, így kényelmesen, tempósan tudjuk végig tekerni a tervezett szakaszokat. Az útvonal végig dedikált bicikliúton vezet a tó partján.

Tervezett program és útvonal:


1 nap - utazás
Kora reggel indulunk kisbusszal Budapestről a saját bringák (de igény szerint kölcsönkerékpárral is teljesíthető a túra) felpakolása után egy meglehetősen hosszú út áll előttünk (~900 km), amely a tervek szerint egy egész napot kíván, így az első nap bőven lesz időnk megismerkedni, valamint testben és lélekben felkészülni a két teljes napi, szintekben gazdag tekerésre. Utunk Riva del Garda-ba vezet, amely a tó partjának egyik legnevezetesebb települése. Az első és a harmadik éjszakát is itt töltjük majd. Kis település létére látnivalóban bővelkedik, így egy kellemes esti séta alkalmával megtekinthetjük a városka főterét, a látványos óratornyot, végezetül bevehetjük a város erődjét, ahonnan csodás panoráma nyílik a városra és a tóra egyaránt.

Az első és a harmadik éjszakát is a szomszédos Torbole-ban töltjük majd.

2 nap - Riva del Garda - Sirmione ~ 73 km
Másnap reggel hamar kerékpárra pattanunk, hogy az első 18km-t letekerve máris megérkezzük a tópart legszebbnek mondott településére, Malcesine-re. Itt máris megcsodálhatunk egy gyönyörű tóparti várat, amelynek árnyékában elfogyaszthatunk egy kellemes olasz kávét. Újabb 20 km-es szakaszt követően újabb várat veszünk be Torri del Benaco magasságában, ekkora már bizonyára komolyabb energiapótlásra lesz szükségünk. Mielőtt az utolsó szakaszra ráfordulnánk, teszünk egy rövid kirándulást és pihenőt az innen 24km-re lévő Peschierában, ahol szinte a tóba beépült bevárosban barangolva többek közt áthaladunk a nevezetes Verona hídon is. Innen már mindössze 10km választ el minket a csodás kis félsziget gyöngyszemétől, Sirmionétól, ahol aznap egy kiváló olasz vacsora és belvárosi sétát követően nyugovóra térhetünk.

3. nap - Sirmione - Riva del Garda ~ 84 km
A harmadik napon kezdésnek letekerjük a nap leghosszabb szakaszát (de csak km-ben a leghosszabb ☺), azaz 27 km-en át meg sem állva hirtelen Salóban találjuk magunkat. Ugyan a hely leginkább a filmtörténet egyik legszélsőségesebb alkotásáról ismert, mi inkább a 3km hosszan futó tóparti sétányon fogyasztjuk majd talán az év első fagyiját! (?) 17Km-rel odébb Gargnanoban, egy nemzeti parkban (Parco dell'Alto Garda Bresciano) megpihenve készülünk fel a túra legnehezebb szakaszára. A következő 19km-en Pieve-ig több, mint 1000m szintemelkedést kell leküzdenünk. Megéri a „mászás", hiszen több kedvelt kilátópont is útba esik, ahonnan gyönyörű panoráma tárul majd elénk! Az utolsó 22 km-en is marad még bőven szintkihívás, de ezt bizonyára (és a tapasztalatok szerint) nagy lelkesedéssel másszuk meg a cél elérése érdekében. A 84. km-nél visszaérünk Riva del Gardaba, ahol az utolsó estét ki aktív, ki passzív pihenéssel töltheti majd. A busz pedig mindig készen áll bárkit visszaszállítani a torbolei szállásra.

4. nap - utazás
A negyedik nap reggel már nem sietünk sehova, egy kiadós reggelit követően mielőtt hazafelé vennénk az irányt, nem hagyhatjuk ki a Malcesine városából induló panorámás, üvegfalú felvonóval negyed óra alatt elérhető Monte Baldo hegység egyik 1700 méteres csúcsát, ahonnan lélegzetelállító panoráma terül a szemünk elé. Így a tavat körülvevő hegyeket nemcsak a partról, hanem felülnézetből is megcsodálhatjuk!
A csúcstámadást követően már tényleg Budapest Bank központja a következő úticél, ahova várhatóan kora este érkezünk meg.


1) Találkozó helye, időpontja: 2021. augusztus 19., csütörtök 7:00 Budapest Bank központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.)

2) Túra táv: 73 + 84 km = 157 km

3) Szintemelkedés:  2460 m fel / 2480 m le (5ös skálás 4es nehézség)

4) Érkezés helye és időpontja: 2021. augusztus 22.-e, vasárnap esti órákban a kiinduló pontra

5) Étkezés: a túra ára a reggelit tartalmazza

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás, reggeli, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezések, személyes kiadások, biztosítás

8) % kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.

 

Várunk sok szeretettel,

Szikszai Éva és a Túrabarátok Csapata