Menü
Tokaji Vino-Tour a TúraBORátokkal
Túrabarátok Kft

Tokaji Vino-Tour a TúraBORátokkal

Nehézségi fok
25.900 Ft
23.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Román Attila
Román Attila
Már több, mint kettő évtizede vallom meggyőződéssel, hogy a tudatosan választott és művelt egészséges életmód szükségszerűségét, szinte minden ember felismeri és megérti egyszer valamikor az élete során, ám nem mindegy, hogy mikor és milyen körülmények között történik az meg. A kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a szűrővizsgálatokon való megjelenés, mint a prevenció „szentháromsága” az, ami nélkül nem kaphatjuk meg hosszú távon az egészség „áldását.” Az Egészségcsapat Túra Barátok Körének tagjaként, ebben való hitem szeretném hitelesen képviselni, a fizikai aktivitás vonalának erősítésén keresztül. Credo bővebben: http://www.gyaloglunk.hu/az-ultrafutas-es-a-gyaloglas-szerelmeskedes-a-kozmovitalis-energiaval-interju-roman-attilaval/
Túravezető adatlapja

2019. esztendő záróprogramjai közé tartozott Délvidéken tett látogatásunk, ahol Maurer Oszkár pincészetének vendégszeretetét, valamint finom ételeit, borait élvezhettük. Érdeklődéssel fogadtátok, elégedetten távoztatok, ezért úgy döntöttünk, a borturizmusnak most már mindig lesz helye a TúraBarátok itallapján.

Az idei ősz elején, de inkább a vénasszonyok legnyáriasabb időszakában, szeptember 18-án látogatunk el a tokaji borrégió egyik ékköveként ragyogó Bott Pincéhez, megszemélyesítve azt: Bodó Judithoz és Bodó Józsefhez. Továbbra sem a fősodor mentén haladunk, hanem maradunk a saját ökofilozófiánkkal is együtt rezdülő, természethű terroir stílusnál. Jobbnak látjuk ugyanis, ha nem kell attól tartani, hogy a tanninok mellett egy középiskola kémia szertárának felét is legurítjuk. Ezt garantálja, hogy a Bott Pincénél a növényvédelem főként narancsolajat, algakivonatot tartalmazó permettel képzelhető csak el. Az erjesztés folyamata pedig spontán, fajélesztők hozzáadása nélkül megy végbe, nem fedve a régiónak, a dűlő talajának és az évjáratnak sajátosságait. Tulajdonképpen a telepítéstől a palackozásig átszövi a természetközeliség szellemisége a náluk folyó munkát, hiszen boraikkal nem más a céljuk, minthogy Tokaj 500 éves történelmét tegyék érezhetővé a jelenkor embere számára, zamatokon, ízeken keresztül, végig együtt dolgozva ezért a természettel. Együtt, barátságban, és sosem kizsákmányolva azt. Van olyan dűlő, aminek nagy részét lóval művelik, a szigorú hozamkorlátozást pedig alapelvnek tekintik. Utóbbival kapcsolatban így fogalmazzák meg „hitvallásukat": „Nem gond, ha csak egy hordónyi bort szűrünk egy dűlőből." Mindezeknek köszönhető az a siker, ami a borrajongó blogon fogalmazódott meg róluk: „A Bott Pince majd' 15 éve üstökösként robbant be a tokaji élvonalba, és azóta is stabilan őrzik helyüket a borvidék legjobb és legelismertebb borászatai között. A pince hamar stabil rajongótábort épített ki, a borok évek óta villámgyorsan elfogynak a pincéből."

Külön szeretnénk a kifinomult ízlésű, igényes borturisták figyelmét felhívni annak az unikális élménynek a lehetőségére, hogy itt és most lesz lehetőség megkóstolni a Csontos dűlő egyetlen dűlőszelektált borát!

A borok bemutatásának helyszíne az 1907-ben épült, Csontos-dűlő magányos dívája, a Zsedényi présház lesz, az ízlelőbimbókat pedig a következő sorra lehet felkészíteni: Teleki 2020 ; Kulcsár 2019 ; Csontos 2019 ; Határi 2019 ; 3 Grácia 2019 ; Bott-rytis ; Tokaji Aszú 2017 .

Kedvező időjárás esetén lesz szőlő- és aszúszemkóstoló, továbbá megtekinthetjük a fürtökön az aszú képződését is

Étkezés: a jelentkezési határidő körül megkeressük a jelentkezőket, és egy akkor meghatározásra kerülő, szezonális jellegű kínálatból kell majd előre választani. (Jellemzően, de a változtatás jogát fenntartva: sütőtök krémleves, raguleves, kacsacomb, furmintos tarja, vadpörkölt.)

Lehetőséged lesz pinceáron vásárolni, ha valamikor később újraélnéd a Bott Pince boraiban rejlő ízek élményét, vagy különleges személyt, a hozzá illő különleges borral szeretnél meglepni.

Előzetesen megismerkedhetsz leendő házigazdáinkkal, Judittal és Józseffel, a szőlőhöz, a borászati munkához szimpatikus alázattal, szerénységgel közeledő, a túravezetőhöz hasonlóan felvidéki születésű házaspárral, a következő, 3 perces felvételen keresztül: https://www.youtube.com/watch?v=B7lxo0DSLoU

Egyetértve a felelős gépjárművezetés fontosságára figyelmet felhívó kampányokkal, ezen programunkra nem elfogadott a szállítás nélküli opcióval választott jelentkezés!

 

Jelentkezési határidő : 2021. szeptember 3. (péntek)

 

Indulás helye, időpontja: 2021. szeptember 18. (szombat), 08 óra 15 perckor, 1138 Budapest, Váci út 193. címről.

Érkezés helye, időpontja: indulás napján és címére, 18 óra magasságában.

Szállítójármű márkája és kategóriája: Mercedes kisbusz.

Étkezés: a túra ára tartalmazza.

Ár tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, programszervezés, borkóstoló és ebéd költsége.

Ár nem tartalmazza: személyes kiadások.

% kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.

 

A TúraBarátok várnak szeretettel!

Román Attila