Menü
Télzáró körtúra a Vértesben
Túrabarátok Kft

Télzáró körtúra a Vértesben

Nehézségi fok
8.900 Ft
5.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kiss Tamás Benedek
Kiss Tamás Benedek
Benedek igazi „mindenevő”. Szívesen tölti szabad- és munkaidejét a természetben magashegyi trekkingel, via ferrátázással, kajakozással, kerékpározással, motorozással és jógával. Túrázási tapasztalatait már 1991-ben kezdte gyűjteni.Hosszú évekig csak itthon túrázott és végigjárta az Országos Kék Túrát is. Nyughatatlansága nem tartotta a felszínen, ezért hosszú évekig a barlangok mélyét járta Magyarországon és külföldön. A barlangaszással párhuzamosan hegymászás kezdte el érdekelni.A 90-es évek végén, a csúcsmászások során ismerkedett meg a via ferrátázással, amibe első pillanattól kezdve otthon érezte magát. Erdők, barlangok és hegyek után, a vizek világát járta, ezért először Magyarország vizein majd külföldi vadvizeken gyűjtötte tapasztalatait és szívesen hódol a vitorlázás örömeinek is. Járt a nagyvilágban – Marokkó, Szíria, Irán, Európa országai, Anglia, Írország, India, Dél-Amerika, USA, Dél és Közép-Afrika. A világjárás, túrázás, hegymászás és különböző kultúrák megismerése szorosan összekapcsolódik nála, bárhol is jár a világba. Azért, hogy ismereteit, tapasztalatait átadja, utakat vezet USA-ba, Iránba, Izlandra. Kedvencei a magashegyi via ferráta túrák és könnyebb magashegyi csúcstúrák.Jelenleg intenzíven foglalkozik az önismeret és a jóga mélyebb szintjeivel és jóga oktatóként és önismereti programok keretében igyekszik tapasztalatait tovább adni.
Túravezető adatlapja

Egy népszokás szerint, amit a sokácok poklade néven is neveznek,a telet búcsúztatni maszkban, hangos kolompokkal, máglyagyújtással kell. Mi is megadjuk a módját a téltemetésnek, hogy újult erővel várjuk a tavaszt, és az új kihívásokat.

Csákberényből indulunk a Panoráma úton, amely a Vértes déli oldalát szegélyező sziklaperemen vezet végig, csodás panorámát nyújtva a móri völgyre. 8 kilométer megtétele után, körülbelül délben érünk Csókakő várához, ahol hosszabb pihenőt tartunk, feltöltjük kiürülő energiakészleteinket. A várat elhagyva az országos KÉK útvonalán, egy komoly kaptatóval érünk fel a Vértes magasabb vidékeire, ahol kényelmes, szintbeli séta vár ránk az erdőben. Mielőtt visszaereszkednénk Csákberénybe, a Géza pihenőnél szusszanunk egyet, a kilátópontról letekintve a Szappanos-völgy szurdokát figyelhetjük meg. A Géza pihenőtől egy 6 kilométeres, hegygerincen vezető, kellemesen ereszkedő vezet vissza minket Csákberénybe.

 

Találkozó helye, időpontja: 2022. február 26., szombat reggel 7:30 óra, Budapest, Váci út 193. (a Budapest Bank központi épülete előtt)

Utazás: közösen kisbusszal

Túratáv: 21 km

Érkezés helye és időpontja: az esti órákban a kiindulási pontra

Étkezés: Napközben szendvics és müzli szelet. Egész napra!

Költségek: A túra ára az étkezés költségét nem tartalmazza

% kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túrára erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Várunk sok szeretettel:

Kiss Benedek és a Túrabarátok Csapata