Menü
Télűző éjszakai barangolás a Budai-hegyekben
Túrabarátok Kft

Télűző éjszakai barangolás a Budai-hegyekben

Nehézségi fok
1.900 Ft
950 Ft-tól
Gyalogtúra
25
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tóth Katalilla
Tóth Katalilla
Mindig is szerettem a természetben tölteni az időm, de komolyabban túrázni csak az elmúlt pár évben kezdtem el. Az erdő nyugalma feledteti velünk a rohanó világ minden egyes velejáróját. Hiszem, hogy a test a szellem és a lélek egyensúlyát kint a természetben, a betondzsungeltől távol tudjuk legkönnyebben megőrizni.Éppen ezért kezdtem el komolyabban foglalkozni a természetjárással és szeretném megosztani ezt az élményt mindenkivel.
Túravezető adatlapja

Biztos sokan vannak olyanok köztetek, akik gondolkoztak már azon milyen lehet éjszaka túrázni az erdőben. Higgyétek el: felejthetetlen élmény! És ezt most Ti is kipróbálhatjátok, méghozzá a tél végén.

Éjszakai budai túránk kiindulópontjául a Szépvölgyi út felső részén található Fenyőgyöngye Étterem előtti parkolót választottuk. Az odautazás egyénileg történik, a parkoló jól megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A gyülekező után éppen a lenyugvó nappal egy időben terveink szerint este 18:30 órakor indulunk a könnyű ~8 km hosszú sétánkra.

Utunkat az étteremtől délnyugat felé a környék turistaútjain kezdjük, első megállóként útba ejtve az Árpád-kilátót, ahol megcsodálhatjuk Budapestet. Ezt követően - mialatt szépen teljes lesz a sötétség - előbb északnyugat, később észak felé haladva közepesen nehéz emelkedőn felkaptatunk a 495 m magas mindenki számára ismert Hármashatár-hegyre. Szerencsére a túrázásban a nehezebb kaptatók általában vizuálisan díjazzák a vándor fáradozásait. Ezúttal sem lesz másként. A hegyen lévő Guckler Károly-kilátó csodálatos körpanorámát nyújt, így éjszakai megvilágításban fedezhetjük fel az egész környéket. Tiszta időben akár az agglomeráció távolabbi városainak fényeit is láthatjuk.
A kötelező éjszakai Budapest háttérrel ellőtt selfiket követően kezdjük meg túránk utolsó harmadát, amelyben visszaereszkedünk a Fenyőgyöngye étteremhez.

Ezt a sötétedés utáni felfedezést ajánlom mindazoknak - akár családosoknak is - akik szeretnék megtapasztalni az éjszakai erdő kínálta különleges ugyanakkor nagyon megkapó körülményeket.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2019. február 23., szombat 18:00 Fenyőgyöngye Étterem előtt a buszfordulóban

2) Odautazás: egyénileg, parkolás a környéken

3) Túra táv: 8 km

4) Szintemelkedés: 270m

5) Érkezés helye és időpontja: kb 22:00 a kiindulási pontra

6) Felszerelés: réteges, meleg öltözet, bejáratott bakancs/túracipő, fejlámpa/elemlámpa, láthatósági mellény javasolt

7) Étkezés: étkezési lehetőséget nem tartalmaz a túra

8) Túra ára tartalmazza: szakvezetést

9) Túra ára nem tartalmazza: utazás költsége, étkezést

10) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!


Várunk sok szeretettel,

Tóth Katalilla Túravezető és a Túrabarátok Csapata