Menü
Téli barangolás a Pilisben
Túrabarátok Kft

Téli barangolás a Pilisben

Nehézségi fok
5.900 Ft
3.900 Ft-tól
Gyalogtúra
19
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tóth Katalilla
Tóth Katalilla
Mindig is szerettem a természetben tölteni az időm, de komolyabban túrázni csak az elmúlt pár évben kezdtem el. Az erdő nyugalma feledteti velünk a rohanó világ minden egyes velejáróját. Hiszem, hogy a test a szellem és a lélek egyensúlyát kint a természetben, a betondzsungeltől távol tudjuk legkönnyebben megőrizni.Éppen ezért kezdtem el komolyabban foglalkozni a természetjárással és szeretném megosztani ezt az élményt mindenkivel.
Túravezető adatlapja

Túránk a Holdvilág-ároktól indul: spirituális helyeken járunk majd a magyar táltosok nyomában, kőfülkéket barlangokat érintve a Föld Szívcsakrájához. Kilátókból gyönyörködünk a téli panorámában, végül az Eötvös Menedékházban egy forró ital koronázza meg élményeinket.

Buszunkat elhagyva a Holdvilág-árok (esetleg inkább Holtvilág-árok?), vagyis az utolsó magyar táltosok, majd a vérbosszút elszenvedő Gertrudis királyné vesztőhelyét járjuk végig. Kőfülkék, barlangok, napjainkban is folyó régészeti kutatás szolgál látnivalóul, de igazán érdekes a patakvölgy egyedien sejtelmes hangulata lesz. Lom-hegyi-nyereg, Tölgyikrek, Sikárosi-rét, Király-kúti-nyereg, mint népszerű és ismert kirándulóhelyek felé haladunk tovább, majd egy hosszabb erdészeti műútról érjük el túrasorozatunk talán legérdekesebb pontját, a Föld Szívcsakrájának tartott sziklaormot. Onnan nyugati irány felé tartva egy jelzetlen ösvényen, később ellenkező irányú turistaúton jutunk el két panorámaponthoz, a Rezső-kilátóhoz és a dobogó-kői kilátóhoz.

Miután megcsodáltuk a bájait felfedő Dunakanyart, Börzsönyt és Naszályt, vár ránk befejezésként egy igazán autentikus környezet, a Báró Eötvös Loránd Menedékház. Vendégmarasztaló miliőjében ki-ki ízlése szerint elfogyaszthatja a meleg és/vagy melegítő italát, remélhetőleg egy (Túra)baráti beszélgetés hangulati dekorációjaként. 30-60 perc elteltével szállunk fel a minket váró, jól ismert járműre, minden bizonnyal, maradandó élményekkel gazdagabban.

Találkozó: 2019. január 19., szombat  reggel 7:30 óra Budapest Bank, központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193)

Utazás: közösen kisbusszal

Távolság/Szintemelkedés: 17-18 km /  8-900 m 

Felszerelés: Bejáratott cipő/bakancs az időjárásnak megfelelően, réteges öltözködés, szükség esetén esőkabát.

Étkezés: Napközben szendvics és müzli szelet, késő délután estebéd a menedékházban.

Visszaérkezés: 18 óra körül a találkozási helyre

Költségek: Étkezés költségét a túra ára nem tartalmazza

A túrára erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

% kedvezményes ár: kollégák, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Várunk sok szeretettel,

Tóth Katalilla Túravezető és a Túrabarátok Csapata