Menü
Télbúcsúztató körtúra a Vértesben
Túrabarátok Kft

Télbúcsúztató körtúra a Vértesben

Nehézségi fok
7.900 Ft
4.900 Ft-tól
Gyalogtúra
10
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

Egy népszokás szerint, amit a sokácok poklade néven is neveznek,  a telet búcsúztatni maszkban, hangos kolompokkal, máglyagyújtással kell. Mi is megadjuk a módját a téltemetésnek, hogy újult erővel várjuk a tavaszt, és az új kihívásokat.

Csákberényből indulunk a Panoráma úton, amely a Vértes déli oldalát szegélyező sziklaperemen vezet végig, csodás panorámát nyújtva a móri völgyre. 8 kilométer megtétele után, körülbelül délben érünk Csókakő várához, ahol hosszabb pihenőt tartunk, feltöltjük kiürülő energiakészleteinket. A várat elhagyva az országos KÉK útvonalán, egy komoly kaptatóval érünk fel a Vértes magasabb vidékeire, ahol kényelmes, szintbeli séta vár ránk azerdőben. Mielőtt visszaereszkednénk Csákberénybe, a Géza pihenőnél szusszanunk egyet, a kilátópontról letekintve a Szappanos-völgy szurdokát figyelhetjük meg. A Géza pihenőtől egy 6 kilométeres, hegygerincen vezető, kellemesen ereszkedő vezet vissza minket Csákberénybe.

A 21 kilométer megtétele után a szomszédos Gánt településéttermében ismerkedhetünk a környékbeli vadvilág remek ízeivel és a móri borvidék különlegességeivel. Budapestre este 9 óra körül érünk vissza.

 

1) Találkozó: 2021. március 7., vasárnap reggel 7:30 óra Budapest Bank központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193)

2) Utazás: közösen kisbusszal

3) Felszerelés: Bejáratott cipő/bakancs az időjárásnak megfelelően, réteges öltözködés, szükség esetén esőkabát.

4) Étkezés: Napközben szendvics és müzli szelet. Egész napra! A gánti Vértes Vendéglőben a vacsora önköltséges.

5) Visszaérkezés: az esti órákban a kiindulási pontra

6) Költségek: A túra ára az étkezés költségét nem tartalmazza

7) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túrára erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Várunk sok szeretettel:

Kaszics Bálint és a Túrabarátok Csapata