Menü
Télbúcsúztató kenutúra a Hévíz-patakon
Túrabarátok Kft
Télbúcsúztató kenutúra a Hévíz-patakon
Nehézségi fok
13.900 Ft
9.900 Ft-tól
Evezés
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Bódi Cintia
Bódi Cintia
Tisztelettel köszöntök Mindenkit, aki a bemutatkozó soraim között barangol.Azt vallom, hogy járd be a hegyeket, úszd át tengereket, mozgasd meg a kontinenseket és hirtelen annak leszel a szemtanúja, hogy a komfortzónádból kilépve egy csodálatos Világ közepén éled az életedet. Tele természeti jelenségekkel, lélegzetelállító ösvényekkel, sejtelmes barlangokkal és a számomra legfontosabbakkal: a kristálytiszta vizekkel.Számtalan helyen megfordultam, személyes kedvencem Magyarország utána Olaszország, ahol 2 szezont töltöttem el kajak és sup oktatásával. Terveim között szerepel a későbbiekben minden országban megfordulni egy kicsit. Tapasztalni, új országok ízeit és természeti csodáit megismerni, személyesen átélni, hogy többé váljak tőlük.Tarts Velem és Velünk, hogy átéld a felejthetetlen kaland élményét!Utóirat: Az első belépő mindig a mosoly hozzánk, ne feledd! Várlak sok szeretettel a túráimon!
Túravezető adatlapja

Egy igazán különleges vizitúrában lehet része annak, aki velünk tart a Hévíz-patakra szervezett vízitúrán. Ez alkalommal a gőzölgő melegvizű patak és a tavirózsák fognak körülvenni minket, az élmény garantált, tarts velünk Te is. A Hévízi-tó meleg vízének nagy részét a Hévízi-folyó vezeti el. A télen is 20 fok feletti víz felett a páratakaró mögül különféle tündérrózsák, és vízi madarak (tőkés réce, kis vöcsök, kárókatonák, szürke gém, nagykócsag) tűnnek elő. Túránkat ezen a különleges folyón visszük végig, igazán maradandó élményeket gyűjtve közben.

A vízitúra a Balatonfelvidéki Nemzeti Park területén zajlik. A védett terület nemcsak azt jelenti, hogy különleges növény- és állatvilággal találkozhatunk, hanem azt is, hogy itt fokozottan be kell tartanunk a természetvédelmi előírásokat.

Programunk vasárnap reggel indul, ekkor buszra szállunk és meg sem állunk Hévízig. Ekkor találkozunk túravezetőnkkel a Nemzeti Parknál, majd 09:30 óra körül vízre szállunk, és 10 km evezés következik (kb. 2,5 - 3 óra). Megérkezésünk után egy helyi étteremben lehetőségünk nyílik egy finom ebéd elfogyasztására.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2019. március 17., vasárnap 07:00 óra Kelenföld, Kisposta épülete előtt

2) Utazás: közösen kisbusszal

3) Túra táv: 10 km

4) Felszerelés: Bejáratott és vízhatlan cipő/bakancs az időjárásnak megfelelően, réteges és szintén vízzáró öltözködés, szükség esetén esőkabát, kesztyű.

5) Érkezés helye és időpontja: kb 18:00 a kiindulási helyre

6) Túra ára tartalmazza: túravezetést és szervezést, valamint a Nemzeti Park belépőt, kenubérlést.

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés költsége egy helyi étteremben

8) % kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

A túrára erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Várunk sok szeretettel,

Bódi Cintia Túravezető és a Túrabarátok Csapata