Menü
Tavak minden mennyiségben, avagy tekerés a salzkammerguti tóvidéken
Túrabarátok Kft

Tavak minden mennyiségben, avagy tekerés a salzkammerguti tóvidéken

Nehézségi fok
157.900 Ft
147.900 Ft-tól
Kerékpár
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Lasetzky Frigyes
Lasetzky Frigyes
Egy biológusként végzett ember a bankszakmában. Mi is lehetne a legkedvesebb időtöltésem az irodán kívül, mint a természet járás. A Túrabarátokkal az a célunk, hogy kellemes társasággal és ezernyi élménnyel csábítsuk ki a kollégáinkat a négy fal közül. Erdők-mezők, hegyek és sík vidékek, történelmi emlékek karnyújtásnyira vannak Tőlünk. Kapcsoljunk ki együtt egy napra!
Túravezető adatlapja

Miért érdemes Velünk jönni?

- gyönyörű tavak között tekerheted a kerékpárod
- meglátogatjuk Mozart faluját
- látni fogunk az 1400 években épült bazilikát
- megismerjük a Mozert-kugel hazáját

Legtöbb bakancslistás kerékpártúra kedvelt célpontja valamilyen tó-, vagy folyópart. Gondoljunk csak a belföldi tókerülésekre: Balaton, Tisza tó, Fertő tó. Ezúttal nemhogy egy, de összesen 7 tó partján kerekezünk majd körös körül Salzkammergutban, a Salzburg melletti tavak vidékén.

A ~210 km hosszúra tervezett túra három nap alatt tapasztalt bringásoknak elsőre nem tűnik túl megterhelőnek, de ne feledjük, hogy az Alpokban vagyunk! Mérsékelt szintemelkedéssel kell megküzdenünk, amely rövidebb szakaszokra koncentrálódik. Országúti biciklisták (átlag 25-30km/h) és a kevésbé tapasztalt hobby tekerők (18-22km/h) jelentkezését is várjuk, hiszen két túravezetővel a szakaszpontokon bevárjuk egymást, illetve a tovább haladásokat is úgy időzítjük, hogy mindenki a saját tempójában tudja élvezni a kivételesen szép tájat vagy éppen a jó társaságot. A kerékpárokat és csomagokat kisbusszal hozzák a csapat után, így kényelmesen, tempósan tudjuk végig tekerni a tervezett szakaszokat. Az útvonal kisebb forgalmú autóúton vagy dedikált bicikli úton vezet. A borítást tekintve leginkább aszfaltozott út vár ránk, helyenként finom murvás szakaszokkal.

 


Első nap Győr érintésével, Salzburgba érkezünk autóval, várhatóan kora délután, így kb 2 órás városnéző séta és/vagy kerekezéssel kezdünk majd: Hohensalzburg középkori vára, belvárosi séta Mozart szülőházához, Salzach part, és végül Mirabell park. 

6 óra körül autóval érkezünk majd a szállásra. 


Második nap három tavat is érintünk: Bad Ischlből a Traun folyó mentén indulunk, majd egy kisebb kaptató után (kb 200 m szintemelkedés) közelítjük meg az Attersee déli partját. Átkelünk a Mondsee-hez, melynek szintén déli partját járjuk végig. Scafling után délnek fordulunk és Sankt Giligennél elérjük a Wolfgangsee.t A Salzkammergut Radweg-et követve szinte a teljes déli partot végig csodáljuk, majd az Ischl folyó partját követve visszatértünk a császári városba, Bad Ischl-be. (túra táv: 70 km., szint emelkedés 800 m, nagyobb szakaszokra osztva.)   Harmadik napon egy fél órás autóúttal közelítjük meg az indulási pontot, Unterach festői városkáját. Északnak indulunk, és végig kerekezünk az Attersee nyugati partján, majd az északi partnál kelet felé elhagyjuk a hosszan elnyúló tavat.  Haibach érintésével átkelünk a Traunsee-hez, amelyet a Traun folyónál, Gmunden városánál érünk el.  A nyugati parton délnek fordulva meglátogatjuk a félszigetként benyúló Traunkirchen városát. A Traun folyó torkolatánál hagyjuk  el a tavat, és folytatjuk utunkat a folyó mentén délnek, egészen Bad Ischl-ig. 
(Túra táv, 92 km, Szintemelkedés 700 m)


Utolsó napunkon egy könnyű túrát terveztünk. A már ismert Schafling városából indulunk Salzburg felé a Mondsee déli partján. Az impozáns Drachenwand látványával, és Thalgau városka érintésével dél körül befutunk Salzburgba, és a Salzach folyó mentén végig haladva, a Mirabell Park lesz a végcél.  A jól megérdemelt ebéd után, indulunk haza Budapestre. Győr érintésével, várhatóan 9 -10 óra körül érkezünk meg. 
(Túra  táv 40 km. Szintemelkedés 250 m) Találkozó helye, időpontja: 2022. augusztus 19., péntek 7:00  (1138 Budapest, Váci út 193. - Budapest Bank központi épülete előtt)

Érkezés helye és időpontja: 2022. augusztus 22.-e, hétfő esti órákban a kiinduló pontra

Túratáv: 90 + 77 + 45 = 212 km
Szintemelkedés: 2290 m (5-ös skálán 3-as erősség, nem gyakorlott bringásoknak e-bike ajánlott)

Szállás: Bad Ischl-ben, innen fogunk csillagtúrázni

Étkezés: a túra ára nem tartalmazza az étkezéseket

A TÚRA ÁRÁT 1 EUR=395 FT ÁRFOLYAMIG TUDJUK GARANTÁLNI!A részvételi díj tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás, túravezetés költsége

A részvételi díj nem tartalmazza: étkezések, személyes kiadások, biztosítás

Kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.
 
Várunk sok szeretettel,
Lasetzky Frigyes és a Túrabarátok Csapata