Menü
Tavak minden mennyiségben, avagy tekerés a salzkammerguti tóvidéken
Túrabarátok Kft

Tavak minden mennyiségben, avagy tekerés a salzkammerguti tóvidéken

Nehézségi fok
142.900 Ft
137.900 Ft-tól
Kerékpár
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Lasetzky Frigyes
Lasetzky Frigyes
Egy biológusként végzett ember a bankszakmában. Mi is lehetne a legkedvesebb időtöltésem az irodán kívül, mint a természet járás. A Túrabarátokkal az a célunk, hogy kellemes társasággal és ezernyi élménnyel csábítsuk ki a kollégáinkat a négy fal közül. Erdők-mezők, hegyek és sík vidékek, történelmi emlékek karnyújtásnyira vannak Tőlünk. Kapcsoljunk ki együtt egy napra!
Túravezető adatlapja

Miért érdemes Velünk jönni?

- gyönyörű tavak között tekerheted a kerékpárod
- meglátogatjuk Mozart faluját
- látni fogunk az 1400 években épült bazilikát
- megismerjük a Mozert-kugel hazáját

Legtöbb bakancslistás kerékpártúra kedvelt célpontja valamilyen tó-, vagy folyópart. Gondoljunk csak a belföldi tókerülésekre: Balaton, Tisza tó, Fertő tó. Ezúttal nemhogy egy, de összesen 7 tó partján kerekezünk majd körös körül Salzkammergutban, a Salzburg melletti tavak vidékén.

A ~210 km hosszúra tervezett túra három nap alatt tapasztalt bringásoknak elsőre nem tűnik túl megterhelőnek, de ne feledjük, hogy az Alpokban vagyunk! Mérsékelt szintemelkedéssel kell megküzdenünk, amely rövidebb szakaszokra koncentrálódik. Országúti biciklisták (átlag 25-30km/h) és a kevésbé tapasztalt hobby tekerők (18-22km/h) jelentkezését is várjuk, hiszen két túravezetővel a szakaszpontokon bevárjuk egymást, illetve a tovább haladásokat is úgy időzítjük, hogy mindenki a saját tempójában tudja élvezni a kivételesen szép tájat vagy éppen a jó társaságot. A kerékpárokat és csomagokat kisbusszal hozzák a csapat után, így kényelmesen, tempósan tudjuk végig tekerni a tervezett szakaszokat. Az útvonal kisebb forgalmú autóúton vagy dedikált bicikli úton vezet. A borítást tekintve leginkább aszfaltozott út vár ránk, helyenként finom murvás szakaszokkal.

 


Salzburg

Kora reggel indulunk kisbusszal Budapestről a saját bringák (de igény szerint kölcsön kerékpárral is teljesíthető a túra) felpakolása után egy meglehetősen hosszú út áll előttünk (~600 km), amely a tervek szerint egy késő délutáni érkezést jelent Salzburgba, így az első nap bőven lesz időnk megismerkedni, valamint testben és lélekben felkészülni a három napig tartó és jelentős szintkülönbséget ígérő tekerésre. Salzburg a régió centruma, látványosságokban bővelkedik, így a megérkezést követően egy kellemes városi sétával töltjük az estét. Az igazán aktívak még bringára is szállhatnak és tekerhetünk egyet a Salzach folyó partján. Az első éjszakát is itt töltjük majd. Salzburg - Traunkirchen  ~ 90 km / 770 m szint

A Salzburgi fennsíkon indul a túra Eugendorfon át Thalgauba. A lélegzetelállító Drachenwand mentén haladva érkezünk meg a Mondsee-hez. Scharflingnél kitárul előttünk a panoráma a Wolfgangsee-re. Ezután Mozart falujába, St. Gillingenbe érkezünk majd tovább gurulva elérjük az Abersee-t. Betérünk a tóparti St. Wolfgangba, mielőtt Bad Ischl felé vennénk az irányt. A császári városkában szinte lüktet a kultúra, kulinária és a gazdag történelem. Számtalan művész kedvenc helye volt és Ferenc József császár nyári rezidenciája is itt található. Utunkat folytatva a Traun folyó mentén tekerünk a aznapi végállomásig, Traunkirchenig, ahol a gyönyörű johannisbergi kápolnát is megtekinthetjük. Traunkirchen - Oberhofen ~ 77 km / 1100 m szint

Harmadik nap a Traunstein és a Höllengebirge közé ékelődött fjordot megcsodálva a kerámiájáról híres Gmuden városába érkezünk, ahol mindenképp szánunk időt a kastélyra és a lenyűgöző parti sétányra. Ezt követően utunkat az Aurechtalon keresztül az Attersee irányába folytatjuk. Az irodalom kedvelőinek kedvence lesz Ohlsdorfban a Thomas-Bernhard-Ház, mielőtt Unterachba érkezünk. Egy 2 km hosszú szűk völgyön át érkezünk meg a legendás Mondsee-hez, ahol többek között megtekintjük a falu 1400-as években újraépített gótikus bazilikáját is.
Vadregényes természeti környezetben található Irrsee után végül megérkezünk a Trumer tóvidékre, ahol a 3. éjszakát Oberhofenben töltjük majd.Oberhofen - Salzburg ~ 45 km / 420m

A negyedik nap reggelre már csak egy tó maradt hátra, a Wallersee. Innen kellemes út vezet Mozart városába, Salzburgba. Egy alapos séta és kellemes ebéd után a kedves óvárosban indulhatunk vissza Budapestre.Találkozó helye, időpontja: 2022. augusztus 19., péntek 7:00  (1138 Budapest, Váci út 193. - Budapest Bank központi épülete előtt)

Érkezés helye és időpontja: 2022. augusztus 22.-e, hétfő esti órákban a kiinduló pontra

Túratáv: 90 + 77 + 45 = 212 km
Szintemelkedés: 2290 m (5-ös skálán 3-as erősség, nem gyakorlott bringásoknak e-bike ajánlott)

Étkezés: a túra ára a reggelit tartalmazzaA részvételi díj tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás, reggeli, túravezetés költsége

A részvételi díj nem tartalmazza: étkezések, személyes kiadások, biztosítás

Kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.
 
Várunk sok szeretettel,
Szikszai Éva és a Túrabarátok Csapata