Menü
Tata kincsei – A láperdő és a vadludakkal teli tavak világa
Túrabarátok Kft

Tata kincsei – A láperdő és a vadludakkal teli tavak világa

Nehézségi fok
7.900 Ft
4.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

A november végi túránkon a kulturális és természeti értékekben egyaránt gazdag Tatára látogatunk, ahol elsősorban a város természeti szépségeitismerhetjük meg. Az országban egyedülálló karsztforrásokra alapuló különleges láperdő egy zárt, védett területére látogatunk, ahol a tanösvényt szakvezetéssel ismerhetjük meg. A forrásokból 20-22 fokos enyhén szénsavas karszt víz tör föl, egyedülálló növénytársulásoknak és állatvilágnakadva otthont. Bőséges ismeretet szerzünk majd erről a tanösvény cölöpsétányát bejárva.Az ösvény kb. másfél kilométer, de sok a látnivaló!


Utunk második részében körbejárjuk a város három fő tavát. Az Öreg-tó a városközpontot is érinti, majd a kissé vadregényesebb Derítő-tó körül sétálunk, harmadikként a Cseke-tó és a körülötte található parkot járjuk be. Ez a kb. 12 kilométeres séta bővelkedik majd természeti és épített látnivalókban is, elég csak a tatai várat, az Esterházy kastélyt vagy a Derítő-tóra épített házikók sorát említeni.Tata város 2010-ben az élő vizek városa és a biodiverzitás (biológiai sokféleség) magyarországi fővárosa lett. ismerje meg velünk!

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. november 13.-a, szombat 8:30 órakor 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank központi épülete előtt)

2) Túra táv: 15 km

3) Szintemelkedés: 100 m (nehézségi fok: 2)

4) Érkezés helye és időpontja: 19:00 óra magasságában, a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, tanösvény belépő, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: kollégák, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

A Túrabarátok várnak szeretettel!

Kaszics Bálint és a Túrabarátok Csapata