Menü
Szerencshozó túra a Mátrában
Túrabarátok Kft

Szerencshozó túra a Mátrában

Nehézségi fok
8.900 Ft
5.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tóth Katalilla
Tóth Katalilla
Mindig is szerettem a természetben tölteni az időm, de komolyabban túrázni csak az elmúlt pár évben kezdtem el. Az erdő nyugalma feledteti velünk a rohanó világ minden egyes velejáróját. Hiszem, hogy a test a szellem és a lélek egyensúlyát kint a természetben, a betondzsungeltől távol tudjuk legkönnyebben megőrizni.Éppen ezért kezdtem el komolyabban foglalkozni a természetjárással és szeretném megosztani ezt az élményt mindenkivel.
Túravezető adatlapja

FONTOS! A hatályos kormányrendelet értelmében a buszban a szájmaszk használata előírt, ezért kérnék szépen mindenkit, hogy maszkkal készüljön! 

A találkozó reggel 7:30-kor lesz, amikor buszra szállunk és  elindulunk az ország legmagasabb régiójába. A Galyatető Turistaközpontban parkolunk le, innen indulunk és - jó esetben - ide is érkezünk vissza napnyugtakor. Rendezzük sorainkat, majd nekivágunk az erdőnek. Jó egyórás, kellemesen lejtős séta vár ránk Mátraszentistvánig, ami Magyarország egyik legmagasabban fekvő települése. Az Országos Kéktúra nyomvonalát követve kerüljük meg a települést, szép kilátás nyílik majd a mátraszentistváni sípályákra. Kis szerencsével a mi talpunk alatt is ropog majd a frissen esett hó. 

Mátraszetistvántól az ország egyik legszebb gerinctúráját követjük - továbbra sem térünk le az Országos KÉK-ről -, a Mátra Bércen jutunk el a legendás Ágasvár turistaházig. Ágasvárnál semmi közmű nincs, vaskályhában fűtenek a szobákban és a meleg vizet is fatüzelésű bojlerben melegítik maguknak a szállóvendégek. Mi viszont a hosszú évek óta a turistaházat üzemeltető család által vitt konyhán találjuk magunkat, ahol kedvünk szerint a helyi egyszerű menüből választhatunk, vagy hozott ebédünket költhetjük el. A helybéliek remek forralt bort főznek, kár lenne kihagyni!

Ebéd után leereszkedünk a Csörgő-patak völgyébe és a Csörgő-szurdokban indulunk vissza, Galyatető felé. A vadregényes szurdokból közel egyórányi séta után kaptatunk fel Mátraszentimrére. Innen további emelkedők várnak ránk: igyekszünk majd elcsípni a korai (16 óra) naplementét, amit a tervek szerint a nemrég felújított - és több neves építészeti díjat nyert - Galya-kilátóból tekintünk meg. Igény esetén vacsorázhatunk is egyet a szintén szépen rendbe rakott Turistaközpontban, vagy indulhatunk haza a busszal Budapestre. Érkezésünk a fővárosba este 18-20 óra közé tehető.

Négylábú túratársakat is várunk sok szeretettel!

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2020. december 28-a, hétfő 7:30,  1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank Központi épülete előtt)

2) Túra táv: 12 km

3) Szintemelkedés: 600 m

4) Érkezés helye és időpontja: 19 óra körül a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra ára az étkezést nem tartalmazza

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Várunk sok szeretettel:

Tóth Katalilla és a Túrabarátok csapata