Menü
Szép kilátás túra a Börzsönyben
Túrabarátok Kft

Szép kilátás túra a Börzsönyben

Nehézségi fok
5.900 Ft
2.900 Ft-tól
Gyalogtúra
13
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

Legtöbb kirándulás célja egy hegycsúcs meghódítása. Ezúttal - ha erőnk engedi - 5 hegycsúcsra is felkapaszkodunk, nagyrészt olyan helyekre ahonnan élvezhetjük a börzsönyi panorámát. Kóspallagról indulunk, és a kevésbé ismert, ám vadregényes utunk során hol a jelzett út visz majd föl 1-1 csúcsra, hol kisebb kitérőt fogunk tenni, hogy körül nézhessünk merre is járunk. Láthatjuk 600 méter magasról a Dunakanyart, a Magas-Börzsöny vonulatát, a patak vögyeket, és nagyjából az egész hegységet.

Tervezett útvonal:
Kóspallag S+ északra: Szép-Bérc 631m - Nagy János tető 571m - Kollár-völgy - Kisirtás puszta (forrás) - S+ délre Nagyirtás puszta felé felé majd Z+ keletre - Kopasz-hegy 539m -Z északra Sós-hegy (Só hegy) 584m - Nagy-rét 576m - Nagy Sas-hegy 609m - Érsek tisztás-Kóspallag

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2020. október 10-e, szombat 7:30 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank központi épülete előtt)

2) Túra táv: 18 km

3) Szintemelkedés: 750 m (nehézségi fok: 3)

4) Érkezés helye és időpontja: kb 19 órára  a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz. Napközben szendvics és müzli szelet

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés díja

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: kollégák, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. Kedvezmény mértéke cégenként/dolgozói kulcsonként eltérő lehet.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

A TúraBarátok várnak szeretettel!

Kaszics Bálint