Menü
Séta a Budai Várban
Túrabarátok Kft

Séta a Budai Várban

Nehézségi fok
4.500 Ft
4.500 Ft-tól
Gyalogtúra
10
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tamás Bálint
Tamás Bálint
Tizenöt éve főállású idegenvezetőként járom az országot és büszkén mutatom be vendégeinknek az épített és természeti kincseit. Szabad napjaimat pedig azzal töltöm, hogy ugyanúgy a városokat és erdőket járom, és közben elképzelem, hogy milyen jó lesz ezeket a helyeket másoknak is megmutatni. Akkor vagyok elememben, amikor emberekkel beszélgetek, és akkor érzem magamat szabadnak, amikor a kék ég alatt lehetek. Ha téged is lekötnek és szórakoztatnak a történelmi anekdóták, érdekességek, titkok, csattanós sztorik és ősi hiedelmek, amik élővé, emberközelivé és szerethetővé tesznek egy-egy helyet, akkor gyere velem! Szeretettel várlak a túráimon! Bálint
Túravezető adatlapja

Tarts velünk egy hét évszázad eseményeit átölelő izgalmas sétára a Budai Várban! Keressük fel együtt Táncsics börtönét, és idézzük fel vígjátékba illő kiszabadítását!
Kíváncsi vagy, mivel töltötte Kossuth az idejét a cellájában? Fejtsük meg a Mátyás templom rejtett szimbólumait és a Halászbástya kódolt üzenetét. Megosztok veletek egy középkori adóelkerülési módszert, és megnézzük, hogy milyen tárgyakat vásárol a Brit királyi család rendszeresen Magyarországról. Érdekel, hogy a hidegháborúban hogyan álcázták egy rejtett atombunker működését? Vagy hogy miért volt művészembert próbára tevő dolga Savoyai Jenő szobrának megformálójának? Tarts velem, és tudj meg minden titkot!

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. július 24.-e szombat 10:00 Bécsi kapu külső oldalán, a Táncsics szobornál

2) Túra táv: 3 km

3) Szintemelkedés: 0 m

4) Érkezés helye és időpontja: kb 14 órakor a Várkert Bazárnál

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: belépő a Mátyás templomba (helyszínen fizetendő, kb 1800 Ft / fő), személyes kiadások

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Várunk sok szeretettel a túrán:

Tamás Bálint és a Túrabarátok Csapata