Menü
Rysy meghódítása, avagy kalandok a felhők felett
Túrabarátok Kft

Rysy meghódítása, avagy kalandok a felhők felett

Nehézségi fok
26.900 Ft
23.900 Ft-tól
Gyalogtúra
9
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Muhari Géza
Muhari Géza
Mióta az eszemet tudom, a természet szeretete meghatározó szerepet tölt be az életemben. Gyerekkorom óta lenyűgöz a szépsége, nyugalma és ereje. A hegyek világában mindezeket nagy dózisban kapja az ember, én pedig hálás vagyok, hogy a részese lehetek. Európa szerte, a Kárpátoktól az Alpokon át a Pireneusokig járom a magashegyeket. Túravezetőként azon vagyok, hogy te is a részese lehess ennek a csodának. Találkozzunk a hegyek világában!
Túravezető adatlapja

A kaland amire készülünk, nem kevesebb, mint a Rysy, magyarul Tengerszem-csúcs megmászása! Amellett, hogy odafentről felejthetetlen panoráma tárul elénk, a maga cirka 2500 méteres magasságával ez a csúcs Lengyelország legmagasabb pontja. Ha kacérkodsz a hegymászás gondolatával, kipróbálnád magad a magashegyek világában és emellett fitt, sportos életmódot folytatsz, ne keress tovább, itt a helyed!

 

Program:

Túránk 1. napján az utazás után elfoglaljuk szállásunkat a Poprádi-tó parján, majd sztorizgatások közepette, elfogyasztjuk vacsoránkat és rápihenünk a másnapi kalandra. Másnap a csúcsmászásunk napján korán kelünk, 7:30-kor teljes menetfelszerelésben indulunk útnak.

Kalandunk a Poprádi-tó mentén indul. A Békás-tavakat 1919 méter magasan csodáljuk meg, majd meredekebbre vált a terep és megnyílik előttünk a magashegyek világa. A Magas-Tátra legmagasabban fekvő menedékházát a Hunfalvy-völgyi menedékházat 2250 méteren érintjük. A Hunfalvy-hágótól kezdve nagyon szép rálátásunk lesz a Tátra északi részére is. Innen körülbelül még egy óra felfelé menetel, és elérjük Lengyelország legmagasabb pontját a Rysy-t! Amennyiben az időjárás is engedi, elfogyasztjuk csúcs-csokijainkat, és magunkba szívjuk a felejthetetlen látványt.

A csúcsról nagyjából 4 órát fog igénybe venni az ereszkedésünk. A parkolóba visszaérve kényelembe helyezzük magunkat a buszon, és élményekkel telve haza utazunk Budapestre.

A helyi fizetőeszköz az Euro. Amennyiben szeretnétek fogyasztani a Hunfalvy-völgyi menedékházban, úgy mindenképpen váltsatok készpénzt is, mert a hegyekben a legtöbb helyen NEM megoldott a kártyás fizetés.

Felszerelés:

- 1 teljes napra elegendő ruházat, mely tartalmazzon meleg hosszú ujjút/szárút, szél és eső álló kabátot. A nyár ellenére magashegyi körülmények között könnyedén előfordulhat akár hózápor is, valamint az esőzések is gyakoriak. A csúcs közelében könnyedén találkozhatunk akár 0 fok körüli hőmérséklettel is.
- Kemény talpú túracipő, túra bakancs. Túránk nagy részében éles sziklák között fogunk közlekedni, így szükségszerű a megfelelő lábbeli.
- Fejlámpa arra az esetre, ha a vártnál jobban elhúzódna a túra
- Megfelelő méretű túrahátizsák, amiben kényelmesen tudjátok szállítani a nap folyamán a meleg ruhátokat, egy napi élelmetek és az egy napra elegendő vizetek.
- Készpénz legyen nálatok, a bankkártyás fizetés nem biztosított minden helyen
- Étel és víz beszerzésére túra közben nem lesz lehetőség, ezért úgy készüljetek, hogy legyen nálatok megfelelő mennyiségű étel és ital, amivel az energiátokat pótoljátok!

Időjárás:

Amit tudunk garantálni az a festői környezet és a felejthetetlen élmény. Amit viszont nem tudunk, az az időjárás. Magashegyi környezetben gyakori az esőzés, az erős szél és az alacsony hőmérséklet. Az időjárás akár napon belül is többször megváltozhat, ami veszélyessé tehet bizonyos szakaszokat. Ezért kérünk mindenki tartsa figyelembe, hogy mindannyiunk biztonsága érdekében a túravezetők a programot megváltoztathatják. A változtatás kizárólag a túravezetők
hatásköre, ami minden túrázóra kiterjed!

Biztosítás:

Magashegyi túra lévén az extrém sport biztosítás kötelező.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. június 26.-án szombaton 15 órakor Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank épülete előtt)

2) Túra táv: ~20 km

3) Szintemelkedés: 1200 m

4) Érkezés helye és időpontja: 2021. június 27.-én vasárnap az esti órákban a kiindulópontra.

5) Étkezés: a túra ára nem tartalmazza, lehetőség a szálláson van (reggeli 6 EUR/fő áron kérhető)

6) Szállás: Horsky Hotel Popradske Pleso kétágyas szobái

7) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás kétágyas szobában, túravezetés, túraszervezés költsége

8) Túra ára nem tartalmazza: étkezések és személyes kiadások, biztosítás

9) % kedvezményes ár: túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

Ha bármilyen segítségre szükségetek van, kérdésetek merül fel, forduljatok hozzánk bizalommal!

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Hamarosan találkozunk, addig is jó készülődést mindenkinek!

Muhari Géza és Túrabarátok Csapata