Menü
Őszköszöntő kenutúra a Tisza-tavon
Túrabarátok Kft

Őszköszöntő kenutúra a Tisza-tavon

Nehézségi fok
15.900 Ft
12.900 Ft-tól
Evezés
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Lasetzky Frigyes
Lasetzky Frigyes
Egy biológusként végzett ember a bankszakmában. Mi is lehetne a legkedvesebb időtöltésem az irodán kívül, mint a természet járás. A Túrabarátokkal az a célunk, hogy kellemes társasággal és ezernyi élménnyel csábítsuk ki a kollégáinkat a négy fal közül. Erdők-mezők, hegyek és sík vidékek, történelmi emlékek karnyújtásnyira vannak Tőlünk. Kapcsoljunk ki együtt egy napra!
Túravezető adatlapja

A nappalok egyre rövidebbek, a reggelek egyre hűvösebbek, a nyár elbúcsúzott már! Kihasználva az indián nyár utolsó melegét evezőt ragadunk. Fedezzük fel együtt a Tisza tó mocsárvilágának eldugott részeit, madár kolóniáit, a hódok és vidrák életét, szigeteket, a kontinens legnagyobb virágmezőit. Remek kikapcsolódást ígér a táj, tarts velünk Te is!

A túránk kiinduló és egyben végpontja a Budapesttől 135 km-re fekvő tóparti falu, Poroszló lesz.

Az érkezést követően találkozunk leendő túravezetőnkkel, aki a vizen kalauzolja kis csapatunkat a nap folyamán. A parton gyorsan kiosztjuk a felszereléseket, beosztjuk a hajókat, megbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat az evezésről, a vízről, majd nekivágunk az ártéri rengetegnek. Utunk során nyílt vízfelületeken, keskenyebb, náddal és esetenként fás ligetekkel szegélyezett csatornákon, vízfolyásokon és belső tavakon egyaránt megfordulunk. Igyekszünk útba ejteni egy kilátót is, ahonnan felülnézetből is megcsodálhatjuk a víz ölelésébe zárt szigetcsoportokat.

Terveink szerint, az időjárástól és a csapat pillanatnyi jókedvétől függően 8-10 km-t evezünk, ezalatt a Dám, a Csapói gyümölcsös, a Kis-Tisza és a Porong tava környékén kóborolunk kicsit, majd 15-16 óra közt érünk vissza a kikötőbe.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. szeptember 26.-a. vasárnap 7:30 órakor 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank központi épülete előtt)

2) Túra táv: 8-10 km

3) Szintemelkedés: 0 m

4) Érkezés helye és időpontja: az esti órákban a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, evezés, kenubérlés, túraszervezés, túravezetés

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés költsége, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár:kollégák, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke dolgozói kulcsonként eltérő lehet.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.


Várunk sok szeretettel,
Lasetzky Frigyes és a Túrabarátok Csapata