Menü
Őszi színek a Bükkben-ÚJRATÖLTVE
Túrabarátok Kft

Őszi színek a Bükkben-ÚJRATÖLTVE

Nehézségi fok
29.900 Ft
26.900 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

A Bükk-hegység az ország legnagyobb középhegysége, és egyben itt van a legnagyobb egybefüggő erdőterület. Szépsége, nyugalma és különleges atmoszférája miatt, érdemes hosszabb időre is meglátogatni! Mi most két napot töltünk a Bükk-fennsíkon, bejárjuk legszebb szurdokait és hegytetőit, és fönt éjszakázunk a hegység egyik legmeghittebb turistaházban.

Első nap busszal a Garadna völgybe érkezünk, innen kezdjük gyalogtúránkat a Heteméri- és a Szentlélek-völgyön keresztül Szentlélekre, ahol megnézzük a Pálos kolostor romjait. Innen előbb kicsit ereszkedve majd újra emelkedve eljutunk Bánkútra, aznapi túránk legmagasabb pontjára (itt van pecsételési lehetősség a Kéktúra füzetbe), majd innen lefelé ereszkedve egy szép erdei sétával jutunk le kedvenc szálláshelyünkre, Jávorkútra. Másnap innen indulunk tovább, változatos tájon túrázunk, és különleges bükki karszt-jelenségek fogunk látni. Nagyrészt ereszkedve jutunk el Répáshutára, ahonnan délután busszal indulunk vissza Budapestre.


1) Találkozó helye, időpontja: 2021. november 6.-a szombat, 7:30 óra Budapest Bank, központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193)

2) Túra táv: első nap kb. 16km, második nap 14km

3) Szintemelkedés: első nap kb. 780 méter, második nap: 410 méter

4) Érkezés helye és időpontja: 2021. november 7.-én a kiindulási pontra a kora esti órákban

5) Étkezés: a túra ára reggelit tartalmaz.  A szálláson vacsorázási lehetőség van, de ezt a túra ára nem tartalmazza

6) Szállás: Jávorkút Panzió kétágyas szobái

7) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás, reggeli, túravezetés, túraszervezés költsége.

8) Túra ára nem tartalmazza: további étkezések, személyes kiadások.

9) % kedvezményes ár: kollégák, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

A Túrabarátok várnak szeretettel!
Kaszics Bálint