Menü
Őszi színek a Bükkben-ÚJ IDŐPONT!
Túrabarátok Kft

Őszi színek a Bükkben-ÚJ IDŐPONT!

Nehézségi fok
24.900 Ft
21.900 Ft-tól
Gyalogtúra
11
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Kaszics Bálint
Kaszics Bálint
Elhagyni a várost és az erdőben bolyongani a legjobb kikapcsolódás és kaland szerintem. Kirándulni kaland, tanulás, sport és mindenekelőtt lelki megtisztulás. A kitűzött cél elérése és a teljesítmény természetes velejárója a túrázásnak, de csak másodlagos. A legfontosabb: kapcsolatba kerülni a természettel, megtapasztalni az erdő atmoszféráját, sokszínűségét, szépségét. Megismerni és megtanulni megbecsülni létezésünk alapfeltételét. Szeretnék ennek megfelelő tartalmas kikapcsolódást és szép, maradandó élményeket nyújtani minden érdeklődőnek.
Túravezető adatlapja

A Bükk hegység az a középhegységünk, amelyben az egyik legnagyobb egybefüggő erdőterület található. Szépsége, nyugalma és különleges atmoszférája miatt, érdemes hosszabb időre is meglátogatni! Mi most két napot töltünk a Bükk-fennsíkon, bejárjuk legszebb szurdokait és hegytetőit, és fönt éjszakázunk a hegység egyik legmeghittebb turistaházban.


Első nap busszal a Garadna völgybe érkezünk, innen kezdjük gyalogtúránkat a Heteméri- és a Szentlélek-völgyön keresztül Szentlélekre, ahol megnézzük a Pálos kolostor romjait. Innen előbb kicsit ereszkedve majd újra emelkedve jutunk el Bánkútra, és ha még erőnk engedi fölkapaszkodunk a szép kilátást nyújtó Bálvány csúcsra (Petőfi kilátó, 956 méter), majd vissza a Bánkúti Fehér Sas Panzióhoz, ahol az éjszakánkat töltjük.
Másnap Bánkútról nagyrészt ereszkedve, Jávorkúton, majd patakvölgyeken keresztül jutunk el Répáshutára, ahonnan délután busszal indulunk vissza Budapestre.


1) Találkozó helye, időpontja: 2020. szeptember 19-e, szombat reggel 7:30-kor, 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank épülete előtt)

2) Túra táv: első nap kb. 13 km, második nap: 18 km

3) Szintemelkedés: Első nap: 650 méter, második nap: 400 méter (nehézségi fok: 3)

4) Érkezés helye és időpontja: 2020. szeptember 20-a, délutáni órákban a kiindulási pontra

5) Étkezés: Napközben szendvics és müzli szelet, reggel bőséges reggeli

6) Szállás: Fehér Sas Panzió 4 ágyas szobái

7) Túra ára tartalmazza: utazás közösen kisbusszal, túravezetés, túraszervezés költsége, szállás, reggeli

8) Túra ára nem tartalmazza: vacsora költségét a túra ára nem tartalmazza

A túrára erősen javasolt fejenként legalább 1-1,5 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

9) % kedvezményes ár: kollégák, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke dolgozói kulcsonként eltérő lehet.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.


Várunk sok szeretettel,
Kaszics Bálint és a Túrabarátok Csapata