Menü
Nyárzáró kenutúra Esztergomból Visegrádra
Túrabarátok Kft

Nyárzáró kenutúra Esztergomból Visegrádra

Nehézségi fok
10.900 Ft
7.900 Ft-tól
Evezés
15
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Pikó Dani
Pikó Dani
Kalandor. Közgazdász nebuló, sales manager sok egyéb más mellett. Télen snowboard-ot oktatatok, viszont nyáron első sorban azt szoktam mondani, hogy kenu kapitány a becses foglalkozásom. Lassan másfél évtizede kényszerülök arra, hogy a Dunakanyar legszebb részein vezessek túrákat. Ez profilba illik hiszen legszívesebben a természet lágy ölén tengetem napjaim hegyen, vízen, havon. Gyere csatlakozz és kövesd velünk ,,léha csábítónk, a Kaland hívószavát"!
Túravezető adatlapja

Reggeli találkozóhelyünkről buszunkkal megyünk Esztergomba, ahol átvesszük a kenukat. Profi túravezetőnk megismertet bennünket a legfontosabb tudnivalókkal, a biztonságos evezés céljából. 

10:30-kor kenukba szállás és indulás. A túra első szakaszán általában szeles részen hajózunk, így javaslom, hozzatok egy könnyű esőkabátot vagy széldzsekit. Megnézzük a hangulatos Senki-szigetét, majd evezés Pilismarótig, ahol megebédelünk a Duna-parti büfében 12-13 körül.

Ebéd utáni rövid ejtőzés, majd evezés Dömösig, ahol egy rövid pihenő beiktatható kb. 14-15 óra között. Itt pontosan szemben leszünk a Börzsöny fölénk magasodó déli hegyével, így csodálatos a panoráma vár minket. 

A kanyar után Zebegény mellett feltűnik a visegrádi fellegvár, melynek látványa végigkíséri utunkat az utolsó kilométereken. A végső szakasz Visegrádig kb. egy óra alatt megtehető, így reményeink szerint16-17 óra között érkezünk meg.

A Dunai kék kenukban történő evezés biztonságos, nagyon stabil családi hajókkal megyünk.

Várjuk jelentkezésedet, amennyiben:
- Tudsz úszni, és nem félsz a víztől
- Szívesen eveznél együtt 3-4 túrabaráttal, mert Nálunk mindenki egy hajóban evez :)
- Érdekel a Duna egyik legszebb szakasza, ahol már több ezer éve letelepedtek a Római hatérvidék mentén
- Szeretnél a megnyugtató természet lágy ölén ringatózni egy napot!

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2020. szeptember 6-a vasárnap 7:30 órakor 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest Bank központi épülete előtt)

2) Túra táv: ~20 km

3) Szintemelkedés: 0 m

4) Érkezés helye és időpontja: indulás napján, a késő délutáni órákban

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, kenubérlés, túraszervezés, és túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: kollégák, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke dolgozói kulcsonként eltérő lehet.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.


Várunk sok szeretettel,
Pikó Dániel és a Túrabarátok Csapata