Menü
Nyári túra Normafától Szépjuhásznéig
Túrabarátok Kft

Nyári túra Normafától Szépjuhásznéig

Nehézségi fok
4.500 Ft
4.500 Ft-tól
Gyalogtúra
10
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Tamás Bálint
Tamás Bálint
Tizenöt éve főállású idegenvezetőként járom az országot és büszkén mutatom be vendégeinknek az épített és természeti kincseit. Szabad napjaimat pedig azzal töltöm, hogy ugyanúgy a városokat és erdőket járom, és közben elképzelem, hogy milyen jó lesz ezeket a helyeket másoknak is megmutatni. Akkor vagyok elememben, amikor emberekkel beszélgetek, és akkor érzem magamat szabadnak, amikor a kék ég alatt lehetek. Ha téged is lekötnek és szórakoztatnak a történelmi anekdóták, érdekességek, titkok, csattanós sztorik és ősi hiedelmek, amik élővé, emberközelivé és szerethetővé tesznek egy-egy helyet, akkor gyere velem! Szeretettel várlak a túráimon! Bálint
Túravezető adatlapja

Vajon honnan ered a Normafa név? És ki az a Szépjuhászné? A túra során mindenre fény derül és persze sok legendát, mendemondát is hallani fogunk Budapest eme szegletéről. Nemcsak manapság ilyen népszerű ez a környék, az elmúlt évszázadok alatt királyok, királynék, nemesek, színésznők és a cselédnép kedvelt kirándulóhelyét fedezzük fel túránk közben.

Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelyén, a Normafán kezdjük sétánkat, ahol a mesés panoráma élvezete közben megtudhatjuk, honnan kapta a hely a nevét, és hol van most a „Norma-fa". Meglátogatjuk Erzsébet királyné kedvelt kilátópontját, és felidézzük a Habsburg uralkodók furcsa szokásait. Mi a köti össze Rákosi Mátyást az igazságos Mátyással? Hol működött Budapesten belül egy városállam, és miért nem hallott még róla eddig? Milyen jóslatot őriznek Magyarország jövőjéről a pápai könyvtárban? Ezekre a kérdésekre kaphat választ, ha velem tart.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. június 27.-e, vasárnap 10:00-kor Budapesten a Normafa síháznál

2) Túra táv: 10 km

3) Szintemelkedés: 200 m

4) Utazás: egyénileg

5) Érkezés helye és időpontja: a túra napján 14 óra körül a Szépjuhászné, 22-es busz megállója

6) Étkezés: a túra ára nem tartalmazza

7) Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés költsége

8) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, utazás, személyes kiadások

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel budapesti túránkra,

Tamás Bálint Túravezető és a Túrabarátok Csapata