Menü
Nyári KÉK a Zemplénben
Túrabarátok Kft

Nyári KÉK a Zemplénben

Nehézségi fok
18.900 Ft
15.900 Ft-tól
Gyalogtúra
10
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Varga Zsófi

Júniusban ismét a Zempléni-hegység felé vesszük az irányt, bővítve kék pecsétjeink számát. A túra két napjára az alábbiak szerint tervezünk:

Első nap: Makkoshotyka - Regéc útvonalon
Az első napunk a rutinos és sportértékű túrákat szerető közönségnek kedvez. 6:15-kor indulunk busszal Makkorhotykára, ahonnan egy gyors lábnyújtóztatás és az első pecsétünk begyűjtése után nekiindulunk az aznapi túránknak. Lesz szint is bőven, de megéri, hiszen felmegyünk a Kerek-kő csúcsra panorámát nézni, és utunk átvezet az Istvánkúti nyírjesen, mely Magyarország egyik első természetvédelmi területté nyilvánított erdeje. És azt is kipróbáljuk majd, hogy tényleg peng-e a Pengő-kő. 4-5 óra között fogunk megérkezni Regécre, ahol egy közös vacsoránál felmelegedve kezdjük meg a jól megérdemelt pihenésünket.

 

Második nap: Regéc- Boldogkőváralja 
Ez a napunk már nem a teljesítményről fog szólni, sokkal inkább a panorámáról és a várakról. Reggel 9-kor indul a napunk, frissiben felsuhanunk a várhegyre, és megcsodáljuk a magasból az ámulatba ejtő panorámát. Egy rövid várnéző körséta után tovább indulunk a kéken Boldogkőváralja felé. Túránk során átkelünk az Arka-patak völgyén is, mely, andezitsziklákkal kísért oldalak közt kanyargó völgy az egyik legszebb látnivalója a Zemplénnek. A napot a Zemplén legkülönlegesebb várával zárjuk, az oroszlán-szilkára épült Boldogkő várával. A vár legendája a tatárjárás utáni időkből származik. A vár tündéreinek története szerint a muhi csata után a tatárok elől menekülő IV. Béla királyt Bodó, az öreg aszalómester bújtatta el pincéjében, aki süketnek tettette magát a tatárok érkezésekor. A király hálából birtokot adott neki, hogy védelmére várat építsen. Bodó hét lányának kérői építtették meg a várat hét év alatt, amit az esküvők után IV. Béla javaslatára Boldogkőnek neveztek el, mondván, a hét lány, a hét tündér itt volt a legboldogabb.

Aki Kéktúrázik, ne hagyja otthon az igazolófüzetét! 


A túra során a program változhat az időjárás és a résztvevők kondíciójának megfelelően!


Szükséges felszerelés: vízálló ruházat (Esőkabát/esőponcsó), több rétegű meleg túraöltözet, túrabakancs, és jól jöhet túrabot is. Fejlámpa is legyen mindenkinél a biztonság kedvéért. Még sötétedés előtt tervezünk beérkezni Regécre, de bármi történhet, készüljünk fe arra is, hogy ránk sötétedhet.

Étkezés: a nap közbeni étkezésekre legyen nálatok megfelelő mennyiségű szendvics, energiaszelet, banán, esetleg szőlőcukor, aszalt gyümölcs, termoszban meleg tea, 1,5 liter víz mindkét nap.
•Első este közös vacsora a Csobogó vendéglőben.
•Reggeli: önellátással a szállás felszerelt konyhájában
•Második nap igény szerint ebéd a boldogkőváraljai Tekerjes fogadóban

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. június 5.-e, szombat reggel 6:00 Budapest Bank A épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.)

2) Túra táv: kb 30 km a két napon összesen

3) Szintemelkedés: 900/280 m (első/2 nap)

4) Érkezés helye és időpontja: 2021. június 6.-án vasárnap a kora esti órákban a kiindulási pontra

5) Étkezés: Napközben szendvics és müzli szelet. Első este közös vacsora. A szállásunkon nem kapunk ellátást. Viszont van felszerelt konyha. A túra ára az étkezés költségét nem tartalmazza.

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, szállás, túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel:

Varga Zsófi és a Túrabarátok Csapata