Menü
Mátrai KÉK
Túrabarátok Kft

Mátrai KÉK

Nehézségi fok
9.900 Ft
6.900 Ft-tól
Gyalogtúra
10
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Illesy Csaba
Illesy Csaba
Hogy bemutassam magam ,magunkat ,visszamegyek az időben ,mikor 10 éves voltam ,ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére ,akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr ,akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom ,hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk ,havonta két-három alkalommal volt lehetőségem ,túrán részt venni vele és ha ez nem lett volna elég a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett ,kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt ,van egy gyönyörű lányom ,akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni ,hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket ,hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal.Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül.Lilian es Csabi
Túravezető adatlapja

Túránkat Mátraverebélyen kezdjük, miután a bakancsunk fűzőjét újra meghúztuk, a hátizsákunk pántját beállítottuk nekiveselkedünk a szakasznak, ami - nagy megelégedésünkre - rögvest egy erdőbe vezet minket. Ez így is marad a túra teljes hosszán, így garantáltan kellemes sétára lehet készülni, a nap nem fogja zavarni az utunkat.

Lassú kapaszkodásunk közben elhaladunk a Fenyvespusztai Erdei Iskola mellett, majd az ország egyik leghangulatosabb turistaházához érünk Ágasvárra. Itt kötelező a pihenés hiszen már 8 km van mögöttünk, mindenki megérdemelten fogyaszthatja a turistaház teáját vagy egyéb finomságait.

A pihenő után utunk még 8 km-t felfelé vezet, de ne adjuk fel hiszen először az ágasvár-i kilátástól fog a szánk tátva maradni, majd a Vörös-kői kilátó mutatja meg a Mátra szépségeit. Utunk több érdekes helyszínre is elkalauzol a 962 méteres csúcsmagasságunk előtt: elhaladunk a Szamár-kő mellett, átkelünk Mátraszentistvánon, látni fogjuk a Három-falu templomát és megpillanthatjuk a Konkoly Thege Miklós Obszervatóriumot is.

Galyatetőre érve már 16 km lesz a lábunkban, a kötelező csúcscsoki ránk is fog férni, hogy legyen energiánk a következő 9 km-re, igaz itt már egy kicsit könnyebb dolgunk lesz, hiszen többnyire lefelé vezet majd az utunk.

Mátraházáig újabb kilátóba botlunk (Vércverés), és lassan elérjük végcélunkat egy hosszabb (hátigen) emelkedő után. Itt vár majd buszunk, hogy haza repítsen és alkalmi alvóhelyet biztosítson számunkra a következő 2 órában!

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. április 10., szombat 7:00 órakor 1138 Budapest, Váci út 193. (Budapest bank központi épülete előtt)

2) Túra táv: 25 km

3) Szintemelkedés: 700 m

4) Érkezés helye és időpontja: a túra napján a kiindulási pontra legkésőbb 19:00-ig

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, túravezetés költésge.

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk mindenkit sok szeretettel:

Illésy Csaba és a Túrabarátok Csapata