Menü
Látogatás a toportyánféreg birodalmában
Túrabarátok Kft

Látogatás a toportyánféreg birodalmában

Nehézségi fok
19.000 Ft
16.000 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Román Attila
Román Attila
Már több, mint kettő évtizede vallom meggyőződéssel, hogy a tudatosan választott és művelt egészséges életmód szükségszerűségét, szinte minden ember felismeri és megérti egyszer valamikor az élete során, ám nem mindegy, hogy mikor és milyen körülmények között történik az meg. A kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a szűrővizsgálatokon való megjelenés, mint a prevenció „szentháromsága” az, ami nélkül nem kaphatjuk meg hosszú távon az egészség „áldását.” Az Egészségcsapat Túra Barátok Körének tagjaként, ebben való hitem szeretném hitelesen képviselni, a fizikai aktivitás vonalának erősítésén keresztül. Credo bővebben: http://www.gyaloglunk.hu/az-ultrafutas-es-a-gyaloglas-szerelmeskedes-a-kozmovitalis-energiaval-interju-roman-attilaval/
Túravezető adatlapja

„Csak azért, mert annyi más ugyancsak jó ötletünk is volt." Igen, talán ez lehetne az egyetlen elfogadható válaszunk arra a kérdésre, hogy miért nem szerveztünk még nektek túrát az Ormánságba. Most örömmel jelenthetjük, hogy pótoljuk mulasztásunkat, mert végre ennek is eljött az ideje!

Májusban, a legszebben zöld hónapuk harmadik szombatján messzire (szerencsére csak távban, de nem időben) indulnak majd a TúraBarátok, hogy megérkezzenek Horvátország határának közelében fekvő Szaporcára. Ott kezdődik majd felfedezőútjuk, hogy megismerjék a Dráva árterére jellemző állat -és növényvilágot, mely részben annak köszönheti rendkívüli gazdagságát (például a színpompás, változatos madárkolóniát), hogy a terület máig megmaradt Európa egyik legérintetlenebb tájának. Az anyafolyó is jórészt szabályozatlanul, természetes medrében kanyarog még. Ezért is érzi magát otthon annyira Arany János Toldijából ismert aranysakál (más neveken: nádifarkas, toportyán(féreg), csikasz).

A 13 km távolságot felölelő, említésre sem méltó szintkülönbséget tartalmazó túra mellett, az Ormánság kultúrtörténeti gazdasága is feltárul a nap során. A tartalom teljességét szakvezetés garantálja, mely a sajátos jegyekkel bíró tájjelleget öltő természeti értékeken kívül, a helyi gazdálkodás (állattartás, gyümölcstermesztés, méhészkedés) szokásait, eszközeit, jellemző haszonállatait (szürkemarha, mangalica) mutatja majd be.

 

Ős-Dráva pótvizsga, mely egy igazi TúraBarátnak majdhogynem kötelező!

 

Indulás helye, időpontja: 2021. május 15. (szombat), 07 óra 00 perckor, 1138 Budapest, Váci út 193. címről.

Táv: 13 km.

Szintemelkedés: 0 m.

Érkezés helye, időpontja: indulás napján és címére, 21 óra magasságában.

Szállítójármű márkája és kategóriája: Mercedes kisbusz.

Étkezés: önellátó.

Ár tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, túraszervezés, szakvezetés költsége.

Ár nem tartalmazza: személyes kiadások, étkezés költsége, Ős-Dráva Látogatóközpont belépőjegy (1500 Ft).

% kedvezményes ár: Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk! További információ a túrával kapcsolatban info@turabaratok.hu e-mail címen kérhető.

 

A TúraBarátok várnak szeretettel!

Román Attila