Menü
Lapátoljunk a Körösön - vízitúra
Körösök Völgye Natúrpark

Lapátoljunk a Körösön - vízitúra

Nehézségi fok
9.000 Ft
9.000 Ft-tól
Evezés
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Gila Csaba
Gila Csaba
Már a hivatásom is kötelezz arra, hogy járjam a világot, hiszen mennyivel könnyebb úgy bemutatni a természet folyamatait, ha élőben is láttam őket. Bár nyilván a szakválasztásom sem volt véletlen anno; gyerekkorom óta túrázok. Sokáig csak magamnak, barátoknak családnak szerveztem a túrákat, úgy 10 éve már viszont egy egyesület túravezetője vagyok. Gyalogos, trekking túrák a kedvenceim, de vezetek túrát vízen is és kerékpáron is. Fő túraterepeim Erdély hegyei elsősorban a Szigethegység, valamint a Fekete és a Fehér-körös romániai szakaszai.
Túravezető adatlapja

Lapátoljunk a vadonban. Kanyarogjunk a Körössel és fedezzünk fel minden fordulónál valamilyen újabb csodát. A vizet nemcsak a felszínén ismerjük meg, a túra része a folyó mentén korábban szolgálatot teljesítő vízmű meglátogatása, ami ma vízügyi múzeumként vár minket.

A túra rövid programja: Békés város felfedezésével kezdjük a túrát ahol a helyi finomságokat ismerhetjük meg a Békési Szilvapálinka Centrumban. Később vízre szállunk és élvezzük a kenu ringását és a partot szegélyező fák árnyékát majd megállunk a Bodoki Károly vízügyi múzeumban egy kis időutazásra. A mezőberényi hídnál kiszállunk vízijárműveinkből, ahonnan visszautazunk Békésbe.

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2021. június 27. vasárnap 10.00 Békés, Békési Szilvapálinka Centrum (Ady Endre utca 1.)

2) Utazás: egyénileg

3) Túra táv: 9 km

4) Szintemelkedés:0 m

5) Felszerelés: réteges öltözködés, fürdőruha, szükség esetén esőkabát.

6) Érkezés helye és időpontja: a túra napján a kiindulópontra 15:00 óra magasságában

7) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz. Javasolt fejenként legalább 1 liter folyadék kulacsban, vagy hátizsákban, illetve csoki, szendvics.

8) Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés, kenubérlés költsége

9) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

10) Költségek: Étkezés költségét a túra ára nem tartalmazza. A kenubérlést, a transzfert a túra díja tartalmazza. A fakultatív programért külön kell fizetni.

Fakultatív program: pálinka kóstoló a Békési Pálinka Centrumban 2100 Ft / 3x2cl pogácsával


A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Várunk sok szeretettel,

a Túrabarátok Csapata