Menü
Különös szilveszter
Túrabarátok Kft

Különös szilveszter

Nehézségi fok
3.900 Ft
1.950 Ft-tól
Gyalogtúra
18
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Illesy Csaba
Illesy Csaba
Hogy bemutassam magam ,magunkat ,visszamegyek az időben ,mikor 10 éves voltam ,ott kezdődött minden az általános iskolában a fizika tanárom ösztönzésére ,akit mindenképp nevén szeretnék említeni az iránta való tiszteletem jeléül. Ő Németh István tanár úr ,akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és álmom ,hogy még egyszer túrázhassak vele. Szinte egész Magyarországot bejartuk ,havonta két-három alkalommal volt lehetőségem ,túrán részt venni vele és ha ez nem lett volna elég a fiatal korom legszebb nyarait, az általa szervezett ,kéthetes gyalogos és kerékpáros vándortáborokban töltöttem, egészen 8.osztály befejeztéig. Azóta jó pár év eltelt ,van egy gyönyörű lányom ,akivel pár túrán már voltunk kettesben es remélem hagyományt teremtünk a közös túrázásokkal. Szeretném minden túrámra magammal vinni ,hogy jó példát mutassak neki és nem titkolt szándékom az sem, hogy vele szeretném ösztönözni a gyerekes szülőket ,hogy minél több időt töltsenek a természetben együtt a családdal.Mindenkit várunk szeretettel a túráinkon korosztálytól függetlenül.Lilian es Csabi
Túravezető adatlapja

Különös szilveszter, táncol a hóember...
Idén a szilveszter sem lesz olyan, mint a korábbi években, de egy biztos! Az év vége sem telhet el túra nélkül:) Tarts velünk a szilveszteri éjszakai túránkon, melynek végén egy pohár pezsgővel koccintva búcsúztatjuk el a minden szempontból különleges 2020-as évet.

Ha kíváncsi vagy milyen lehet az erdő világa éjszaka, akkor itt az alkalom, hogy egy könnyű éjszakai túrázás keretében belekóstolj ebbe a műfajba is, megspékelve a Budai-hegyek által kínált elragadó éjszakai panorámával, melyet az utunkat övező kilátókból élvezhetünk.

Biztos sokan vannak olyanok köztetek, akik gondolkoztak már azon milyen lehet éjszaka túrázni az erdőben. Higgyétek el: felejthetetlen élmény! És ezt most Ti is kipróbálhatjátok az év útolsó túráján. Éjszakai budai túránk kiindulópontjául a Szépvölgyi út felső részén található Fenyőgyöngye Étterem előtti parkolót választottuk. Az odautazás egyénileg történik, a parkoló jól megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A gyülekező után indulunk a könnyű kb. 8 km hosszú sétánkra.

Utunkat az étteremtől délnyugat felé a környék turistaútjain kezdjük, első megállóként útba ejtve az Árpád-kilátót, ahol megcsodálhatjuk a naplementében pompázó Budapestet. Ezt követően - mialatt szépen ránk ereszkedik az este - előbb északnyugat, később észak felé haladva közepesen nehéz emelkedőn felkaptatunk a 495 m magas mindenki számára ismert Hármashatár-hegyre. Szerencsére a túrázásban a nehezebb kaptatók általában vizuálisan díjazzák a vándor fáradozásait. Ezúttal sem lesz másként. A hegyen lévő Guckler Károly-kilátó csodálatos körpanorámát nyújt, így éjszakai megvilágításban fedezhetjük fel az egész környéket. Tiszta időben akár az agglomeráció távolabbi városainak fényeit is láthatjuk.


A kötelező éjszakai Budapest háttérrel ellőtt selfiket követően kegy pohár pezsgővel búcsúztazjuk a 2020-as évet, és kezdjük meg túránk utolsó harmadát, amelyben visszaereszkedünk a Fenyőgyöngye étteremhez.

Láthatósági mellény, fejlámpa/elemlámpa illetve szájmaszk javasolt, ezt biztosítani nem tudunk!

 

1) Találkozó helye, időpontja: 2020. december 30-a, szerda 19:00 Fenyőgyöngye Étterem előtt (odautazás egyénileg)

2) Túra táv: 8 km

3) Szintemelkedés: 270 m

4) Érkezés helye és időpontja: 22:00 magasságában, a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra ára étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés költsége, pohár pezsgő

7) Túra ára nem tartalmazza: utazás költsége, személyes kiadások

8) % kedvezményes ár:Túrabarát partner cégek kollégái, és az általuk meghívott és regisztrált vendégek részére elérhető, a megadott dolgozói kulcs használatával. A kedvezmény mértéke cégenként és túránként eltérő lehet.

 

A túra során a programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Várunk sok szeretettel:

Illésy Csaba és a Túrabarátok csapata