Menü
Körösök randevúja
Körösök Völgye Natúrpark

Körösök randevúja

Nehézségi fok
Díjtalan
Díjtalan
Kerékpár
20
Még nem választott dátumot!
Túravezető
Lasetzky Frigyes
Lasetzky Frigyes
Egy biológusként végzett ember a bankszakmában. Mi is lehetne a legkedvesebb időtöltésem az irodán kívül, mint a természet járás. A Túrabarátokkal az a célunk, hogy kellemes társasággal és ezernyi élménnyel csábítsuk ki a kollégáinkat a négy fal közül. Erdők-mezők, hegyek és sík vidékek, történelmi emlékek karnyújtásnyira vannak Tőlünk. Kapcsoljunk ki együtt egy napra!
Túravezető adatlapja

A túra Békéscsabáról, a Széchenyi ligetben lévő Körösök Völgye Látogatóközpont elől indul. A túra kezdeteként röviden megismerkedhetünk Békéscsaba "folyójának", az Élővíz-csatornának érdekes történetével, majd kiépített kerékpárúton hagyjuk el a megyeszékhelyet Doboz település irányába. 

Mintegy 10 kilométeres megtéve, kis kitérővel útba ejtjük Gerlát, amely egykor fontos Weinckheim grófi uradalmi központ volt. Gerlát elhagyva további 7 kilométert megtéve elérjük a Kettős-Körös túlpartján lévő Doboz nagyközséget, amely a pusztulóban lévő gerlai kastéllyal ellentétben páratlan érintettlenségben megmaradt, egyedülálló Wenckheim örökséget rejt. A történelmi-kulturális kalandozás után Doboztól 4 kilométerre egyesülő Fekete- és Fehér-Körös találkozáshoz kerékpározunk, amely terület kiemelkedő rekreációs üdülőközpont. Az egyesült Körös személykomppal összekötött mindkét partján homokos szabad strand, kishajókikötő, vendéglátóhelyek és alapvető infrastruktúra várja a szabad vízi strandolás szerelmeseit és az aktív turizmus gyalogos, kerékpáros, evezős híveit. Visszaindulva Békéscsabára - igény szerint akár Póstelek, a megye egyik legszebb kastélyparkját érintve, várható délután 4-5 óra magasságában zárjuk túránkat a Körösök Völgye Látogatóközpontnál.

A túra közepes nehézségű, összesen mintegy 50 kilométer táv szintemelkedés nélkül. Kerékpár szervíz az útvonalon nincs, pót gumibelső hozatala ajánlott.

A TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL INGYENES! 

Ha van kerékpárod, hozd magaddal a túrára! A NAtúrpark korlátozott mennyiségben tud biztosítani a résztvevőknek biciklit, de aki ezzel a lehetőséggel élni szeretne, azt az info@turabaratok.hu e-mail címen előzetesen kérjük jelezni.


1) Találkozó helye, időpontja: 2020. szeptember 26-a, szombat 8:00 Kőrösök Völgye Natúrpark előtt

2) Túra táv: 50 km

3) Szintemelkedés: 0 m

4) Érkezés helye és időpontja: a túra napján 16:00 óra magasságában a kiindulási pontra

5) Étkezés: a túra étkezést nem tartalmaz

6) Túra ára tartalmazza: túraszervezés, túravezetés költsége

7) Túra ára nem tartalmazza: étkezés, személyes kiadások

Mindenkit várunk sok szeretettel:

Gila Csaba és a Túrabarátok Csapata